IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halkbank görüşmeleri bitirdi yeni banka geliyor




Halkbankası Ağustos ayında teklif verdiği Sırp banka Cacanska ile hisse alım görüşmelerinin olumsuz sonuçlandırdığını açıklamasının ardından yeni bir katılım bankası için kolları sıvadı.

Halkbank katılım bankası kurulması ve gerekli işlemler için Genel Müdürlüğe yetki verdi. Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank da katılım bankası kuracak.

Halkbank Yönetim Kurulu, bir katılım bankası kurulması, bankanın kuruluş ve faaliyet işlemleriyle ilgili olarak yasal ve idari izinler ile diğer işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verdi.

Bu arada Halkbank 3.çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artışla 601.5 milyon lira net kâr sağladı. Bankanın KAP'a açıkladığı finansal tablolarına göre 9 aylık net kârı ise 1.76 milyar lira oldu ve geçen yılın aynı dönemindeki 2 milyar liraya göre yüzde 12 geriledi.
İZİN BAŞVURUSU YAPTI

Halkbank katılım bankası kurmak için BDDK'ya ön izin başvurusu yaptı.

Halkbank, bankanın bağlı ortaklığı şeklinde kurulması planlanan katılım bankasının kuruluş işlemleri için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na ön izin başvurusu yaptı.
HALKBANK GÖRÜŞMELERİ BİTİRDİ

Halkbank Ağustos ayında teklif verdiği Sırp banka Cacanska ile hisse alım görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını duyurdu.

Halkbank, Sırbistan'daki Cacanska Banka A.D. hisselerinin alımına ilişkin ihale sürecini sonlandırdı. Halkbank Cacanska'nın yüzde 76,76'sı için teklif vermişti.

Bankadan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bankamız Yönetim Kurulu Kararı uyarınca Bankamızca yapılan finansal inceleme sonucunda, Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka A.D.'nin satışa sunulan %76,76'lık hisselerinin satın alınması için fiyat teklifinde bulunulmuş olup, hisselerinin satın alınmasına ilişkin verilen fiyat teklifimiz konusunda yetkili makamlar ile mutabakata varılamadığından ihale süreci sonlandırılmıştır."
KOBİ ODAKLI SIRP BANKA

Halkbank, yüzde 28.48'i Sırbistan hükümetine ait olan Cacanska Banka AD'nin satışa sunulan yüzde 76.76'lık hisselerinin satın alınması için fiyat teklifinde bulunmuştu.KOBİ'lere yönelik kredi çözümleriyle tanınan bankası Cacanska Banka'nın yüzde 24.9'u Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD) ve yüzde 19.9'u da Dünya Bankası'nın kredi kuruluşu IFC'ye ait. 2013 yılı sonu itibariyle bankanın aktif toplamı 33.8 milyar Sırp Dinarı(386 milyon dolar).



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
banka, bitirdi, geliyor, görüşmeleri, halkbank, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Söylenti: Grand Theft Auto 5 PC ve Yeni Nesle Geliyor RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Nisan 2014 22:25
Dolandırıcıların yeni soygun yolu taklit banka siteleri PassioN Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2012 16:39