IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 16:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşlılar yaşam evinde sosyalleşecek




Yaşlıların sosyalleşmesi ve daha iyi vakit geçirebilmeleri amacıyla yaşlılar için sosyal yaşam evi açılacak.

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK ) Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Engin Öztürk, "Ağır hastalığı olmayan her yaşlı bize müracaat edebilir. 35 kişilik kontenjanımız var. İsteyen kendi araçlarıyla gelebilir, isteyen de servis kullanabilir" dedi.

Yaşlıların huzurlu bir ortamda daha kaliteli vakit geçirebilmeleri için "Yaşlılar İçin Sosyal Yaşam Evi Projesi"ni hayata geçiren HASVAK, yaşlılara sağlıklı, üretken ve yaşama sevinciyle dolu bir yaşlılık süreci geçirmeleri amacıyla hizmet sunulacak.

Engin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetişkinlere ortak yaşam alanı sağlayarak, stresten uzak sosyal ve kültürel etkinliklerle hoş vakit geçirmeleri için sosyal yaşam evini kurduklarını belirtti.

Türkiye'de böyle bir merkezin ilk defa kurulacağını anlatan Öztürk, yaşam evinin aralık ayı içerisinde açılacağının müjdesini verdi.

Merkezde sosyal dayanışma sağlanarak, yalnız olmadıklarını yaşlılara hissettirmek istediklerini dile getiren Öztürk, "Merkezde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile sağlık hizmetleri verilecek yaşlılar, sosyal toplantılara, söyleşi ve sohbetlere, seminerlere, hobi ve meslek kurslarına, gezi ve piknik programlarına katılabilecek" dedi.
"SOSYOLOG VE SAĞLIKÇILAR DA BULUNACAK"

Yaşlılar evinden servisle alınıp tekrar evine bırakılacağını, Ankara Büyükşehir Belediyesinden yaşlılar için hizmet veren ücretsiz servislerini merkezlerine yönlendirilmesini istediklerini anlatan Öztürk, "Ağır hastalığı olmayan her yaşlı bize müracaat edebilir. 35 kişilik kontenjanımız var. İsteyen kendi araçlarıyla gelebilir, isteyen de servis kullanabilir" dedi.

Bakımın ücretli olmayacağını, masrafları bağışlarla karşılayacaklarını ifade eden Öztürk, merkezde sadece sosyalleşme hizmeti olmayacağını, sosyologların ve sağlıkçıların da bulunacağını belirtti.

Merkezin adını yaşlıları rencide etme ihtimaline karşılık "yaşlılar kreşi" yerine "sosyal yaşam evi" koyduklarını dile getiren Öztürk, seminer salonlarından derneklerin ve vakıfların ücretsiz yararlanabileceğini sözlerine ekledi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
evinde, sosyalleşecek, yaŞam, yaşlılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşlılar Ordusu Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 13:35
Koca Evinde Taciz Baba Evinde Şiddet JB Haber Arşivi 1 18 Mart 2011 19:55
Yaşlılar için felsefe Lady Felsefe 0 16 Aralık 2010 17:58
“Acısız yaşam sevinçsiz; hüzünsüz yaşam neşesizdir.” AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 18:37
Bu da yaşlılar kreşi Dilara Haber Arşivi 0 06 Haziran 2010 13:25