IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2014, 14:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Davutoğlu Van'da konuştu




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da AK Parti İl Kongresi'nde konuştu önemli mesajlar verdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 5. Olağan İl Kongresi için Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde konuşma yaptı. Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada Çözüm sürecinin gerekliliğine dikkat çekti, ünlü sanatçı Yavuz Bingöl'ün maruz kaldığı baskılara değindi. Davutoğlu son zamanlarda söylemleri nedeniyle linç girişimine maruz kalan ünlü sanatçıya ilişkin yaptığı açıklamada 'Şimdi Yavuz Bingöl'e mahalle baskısı uygulanıyor. Evet kardeşiz dediği için bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl'ü onlar bu baskıya boyun eğmezler. Barış türküleri söyleyen herkese selam olsun' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

VAN'DA KARDEŞLİK MESAJLARI

Davutoğlu Seyyidler diyarı olarak adlandırdığı Van'da yaptığı konuşmada tarihdaşlık ve kardeşlik mesajları verdi: Bizim tarihimiz farklı değil. Bizim tarihimiz de kaderimiz de vatanımız da hatta aşkımız da birdir ve bizi hiç kimse ayıramayacaktır.

Van kendisini anlayan gönüllere hitap eder. Rabbimizin bütün nimetleri Van'da buluştu. 1999 yılında Van'dan Süphan Dağı'na bakıp Suphanallah dedim. Yaşar Kemal Van gölü için en güzel mavi der. Süphan Dağı'nda ateş, hava ve su en güzel şekilde buluşmuştur. Biz Van'a gönülden bağlanmışızdır. Bu toprakların doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayırmak mümkün değildir.

HÜKÜMET OLARAK İLK ÇÖZÜM SÜRECİ DEDİK

Çözüm süreciyle gerçekleştirmek istediğimiz şey: Bu topraklarda yaşayanları kardeş yapmaktır. Hükümet olarak ilk olarak çözüm süreci dedik. Tam biz bu hazırlıklar içerisindeydik. Birileri Kobani'yi bahane ederek bütün Doğu ve Güneydoğu'yu vandalizme boyun eğeyeceğimizi zanettiler. Kur'an Kurslarını, AK Parti binalarını hedef aldılar. Onların yaktıkları yerde biz gül yetiştireceğiz dedik. Biz bir şey vurguladık: Çözüm süreci kamu düzenine alternatif değildir. Halkımızla birlikte her bir şehrimizi huzur diyarı yapmaya kararlıyız.

Ne uluslararası güçler karşısında ne de Türkiye'deki işbirlikçileri karşısında hiçbir zaman başımız eğilmedi, eğilmeyecek

ÇÖZÜM SÜRECİ KAMU DÜZENİNE ALTERNATİF DEĞİLDİR

Başbakan Davutoğlu: Biz milleti bir araya getirmek için, kardeşlik için yola çıktık. Çözüm süreci ile gerçekleştirmeye çalıştığımız şey bu topraklar üzerinde yaşayan her bir kardeşimizi birbirine gönüller dolusu muhabbetle bağlamaktır. Hükümeti kurar kurmaz önce çözüm süreci dedik. Hemen daha hükümet güvenoyu almadan toplantılara başladık Çözüm Süreci ile ilgili.
Geldiler Kur'an kursu demeden yaktılar, okul demeden yıktılar devlet dairelerine zarar verdiler. Biz bunlar karşısında sadece şunu dedik onlar yaksada yıksada biz yakılan ve yıkılan her yerdemuhabbet gülü yetiştireceğiz. Çözüm süreci kamu düzenine alternatif değildir.

DAĞDAKİLER NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYORLAR

Yolda gelirken bir anne önümü kesti. Hemen durdum tanıyordum kendisini. Diyarbakır annelerindendi. O çocukları sordu. Şimdi ben soruyorum o çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyorlar? O anne yüreğine ve bütün annelerin yüreğine sesleniyorum. Sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi bizim çocuğumuzdur. Tek bir canımızı bile kaybetmek istemiyoruz. O gencecik çocukları tekrar kazanabilmek için çözüm süreci diyoruz. Bütün provokelere karşı inadına kardeşlik diyoruz. inşallah bu coşku ile kongrelerimizi yapacağız, saflarımızı sıklaştıracağız ve bu kongrelerinden sonra 2015 Haziran seçimleri ki Türkiye'nin kader seçimleridir. Hep beraber milli iradeyi gerçekleştirmek için sandıklara yürüyeceğiz. Herkes ne talep ediyorsa etsin bunu barışçıl yollarla ve sadece demokrasi ile talep etmelidir. Biz bunlara karşı vatandaşlarımızın güvenliği için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

BİLGELİK VAN'DADIR

Çözüm sürecini nihai hedefe ulaştırmak için 2015 Haziran'ına kadar gece gündüz çalışmaya hazır mısınzı? En güzel slogan işte bu. Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. İşte biz bu inançla yola çıktık. İlk verdiğimiz söz Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştırma sözüydü. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun takipçisi olacağını söyledi. Herkesle konuşacağız. Çözüm süreci tek taraflı yürüyen bir süreç değildir sadece bir kesimle bir tarafla yürüyen bir süreç değildir. Milletimizin malıdır ve hepsi ile birlikte yürüyecektir. Önümüzde kararlı bir şekilde takip ettiğimiz bir yol haritası var. Bir daha anneler ağlamasın, kardeşi kardeşe düşman kılacak çabalar başarıya ulaşmasın diye, Türk Kürt Alevi Sünni her bir kardeşimizle yürümeye devam edeceğiz. İkinci hedefimiz milletimizin topyekün kalkınmasıdır. En iyi vanlılar anlar bunu en iyi Vanlılar takdir eder. 1999 depreminde başbakan Kocaeli'ye gidememişti. Ama biz Van'da depremi yaşadığımızda 9 Kasım depreminde ben buradaydım. Gece Vanlı kardeşlerimizle sabaha kadar çalıştık. Bir yıl içinde 25 bin 297 yeni konut yaptık. İşte şimdi Vanlılar bunu anlar. Biraz önce gelirken değerli Kalkınma Bakanımız bana istatistik verdi. Bilgelik Van'dadır bilge olmak isteyen Van'dan ders almalıdır. Bilgelik Seyyid Fehim Arvasi hazretlerindedir, Seyyid Abdulhakim Arvasi'dedir, Bediüzzaman Saidi Nursi'dedir. Biz Van'ı ipekyolunun ana merkezi haline getirmeye kararlıyız. Van'ın bir diğer adıda Selam kapısıdır. Ortaasyadan gelen erenler Anadolu'ya Babusselam'dan geçtiler. Van, Mezopotamyanın da selam kapısıdır. Onun için Van, hep ilmin, siyasetin, mimarinin estetiğin merkezi olmuştur. Evliya Çelebi onun için Van'ı övdü.

FARK GÖZETİRSEM ALLAH LOKMALARIMIZI HARAM KILSIN

Van bu yükselişin GAP bölgesinin yükselişinin merkezi olsun. Herkes Mezopotamya'da Hazar'da bir tür faaliyet yapan herkes Van'da bir merkez edilsin ve Van'a selam vererek faaliyetlerini yapsınlar. Birileri bu perspektifi yok etmek için 6-7 Ekim'de olduğu gibi yatırımları durdurmaya çalışıyorlar. Biz onlara rağmen Van'ı da kalkındaracağız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu da merkez yapacağız inşallah. Bizim diğer partilerden farkımız bu. Biz, Van içinde hülyalar rüyalar hedefler görüyoruz. Konya için neyi hedefliyorsam Allah şahittir ki daha fazlasını Van için istiyorum. Eğer bir gün Konya'yı Van'dan ayırırsam Allah yediğimiz lokmayı haram kılsın. Bizim için Konya ile Van arasında hiçbir fark yoktur. Şimdi diğer partiler de kalksın Van ile Edirne arasında bizim için fark yoktur desinler o zaman Türkiye'ye hitap eden bir parti olurlar. Yasin Börü'nün katillerini yakaladık. O caniler bilsinlerki önce Diyarbakırlılar, önce Vanlılar, önce Hakkarililer onlara dur diyecek. Biz kamu düzenini sağlamakla olan bizler bu katillerin peşine düşmeye kararlıyız. 90'lı yıllarda nasıl faili meçhuller üzerinden zulüm yaptılarsa bugün bunları yapanları yakalarından tutup cezasını vereceğiz. İşte biz böylesine beraber düşünüyoruz her bir gencimizin geleceğini hedeflerimizle süslüyoruz. Herkes Türkiye'nin bütününe seslenmeli.

YAVUZ BİNGÖL'Ü İYİ BİLİRİZ, BASKILARA BOYUN EĞMEYECEKTİR

Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum. Hepsine çağrı yapıyorum. Mahallelerinizden çıkın, Türkiye'deki diğer kardeşlerinizi de görün. Şimdi Yavuz Bingöl'e mahalle baskısı uygulanıyor. Evet kardeşiz dediği için bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl'ü onlar bu baskıya boyun eğmezler. Barış türküleri söyleyen herkese selam olsun. Milli iradeyi hakim kılmaya kararlıyız. Çözüm sürecini başarıya götürmeye kararlıyız. Milletin her bir ferdini ebediyyen kardeş kılmaya kararlıyız. Kim ne derse desin. Yeni bir Türkiye için yola çıktık bu yolda da her türlü engele karşıyız. Eğer, sizler hocanızın yanındaysanız hocanız her zaman sizin aranızda olacak. Tekrar bu kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun.

Sabah.com.tr

VAN'DA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU HAZIRLIĞI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılacak AK Parti Van 5. Olağan Kongresi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

AK Parti Van İl Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi'nin yapılacağı Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Kongreye katılacak olan Başbakan Davutoğlu için kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, kongrenin yapılacağı fuar merkezine halk alınmaya başlandı. Polis ekipleri tarafından içeri alınanlar tek tek üst aramasından geçirilirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saat 11.00 gibi kentte olması bekleniyor. Davutoğlu'nun kongreden sonra Van Valiliği'ni de ziyaret etmesi bekleniyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VAN'A GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel "ANA" uçağı ile Van'a geldi.Ferit Melen Havalimanında Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri, kurum müdürleri ve partililer tarafından...

Ferit Melen Havalimanında Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri, kurum müdürleri ve partililer tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, partisinin 5. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Van Fuar ve Kongre Merkezine hareket etti.

Havaalanından ayrıldığı sırada yol kenarında bekleyen vatandaşları selamlayan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, burada araçtan inerek çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan bir grup aileyle görüştü.

Kendisinden yardım isteyen aileler için "Bacılarımızın acısı dinene kadar bu konuda gayret sarf edeceğiz" diyen Davutoğlu, dağa kaçırılan tüm çocukların hesabının sorulacağını ve terör örgütünün elinden kurtarılacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'na Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Beşir Atalay ile AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik de eşlik ediyor.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, davutoğlu, konuştu, vanda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Davutoğlu Kars'ta konuştu Seth Haber Arşivi 0 29 Kasım 2014 16:31
Başbakan Davutoğlu konuştu Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 11:54
Başbakan Davutoğlu Irak'ta konuştu Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 18:43
Başbakan Davutoğlu Bahçelievler'de konuştu Seth Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 11:50
Başbakan Davutoğlu konuştu Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 16:40