IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2014, 14:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evliliğe mesafem Neslişah'ı görünce yok oldu




Yakında 'Diriliş: Ertuğrul' dizisiyle izleyiciyle buluşacak olan Engin Altan Düzyatan'dan özel hayatıyla ilgili itiraflar: Aslında evliliğe her zaman mesafeliydim. Neslişah'ı görünce bu mesafe yok oldu. Evlilik çok konforlu bir şeymiş; kafam rahatladı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Engin Altan Düzyatan, 10 Aralık'ta TRT1'de başlayacak olan 'Diriliş: Ertuğrul' dizisiyle ekrana dönüyor. Dizide Ertuğrul Gazi'yi canlandıran ünlü oyuncu, Tekden Film'in yapımcılığını üstlendiği proje için altı aydır at binme ve kılıç kullanma dersleri aldığını söyledi. Düzyatan ile Riva'da 40 bin metrekare alana kurulu olan platoda buluştuk. Neslişah Alkoçlar ile evlendikten sonra ilk kez TV izleyicisiyle buluşacak olan ünlü oyuncu, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı...

'Diriliş: Ertuğrul', merakla beklenen bir dizi. Nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?
21 yaşından beri profesyonel oyunculuk yapıyorum ve bu kadar uzun bir hazırlığa daha önce şahit olmamıştım. Yaklaşık altı aydır dizi için çalışıyorum. Bir yıldır da dizinin ön çalışması devam ediyordu zaten. Üç ay at binme ve kılıç kullanma dersleri aldım. 10 Aralık'ta seyirciyle buluşmayı bekliyoruz.

KOLAY ROL KEYİF VERMİYOR

Aksiyonu yüksek bir diziye benziyor. Çekimlerde zorlandığınız anlar oluyor mu?
Kişilik olarak hareketi seviyorum aslında. Rol kolay olduğu zaman çok keyif almıyorum; biraz daha zorlanmak istiyorum. Daha önce at biniyordum ama at üstünde ok atıp kılıç kullanmamıştım. Atı şaha kaldırmak, benim için günlük bir olay haline geldi. Hava şartları bizi zorluyor tabii... Bir sit-com'da ya da İstanbul'da yalıda geçen bir dizide de oynayabilirdim. Ama burada oyuncu olarak tatmin daha yüksek.

Kendinizi kariyerinizin neresinde görüyorsunuz?
TV'deki en önemli rolümü oynuyorum. Kendimi çok iyi hissettiğim bir yaşta geldi. Erkek için 35, çok güzel bir yaş derler ve bana da bu proje 35 yaşında geldi. Genç yaşta gelse, belki çok hazır olmayabilirdim. Benim için bir şans oldu. Yapımcı ve senaristimiz Mehmet Bozdağ ve yönetmenimiz Metin Günay, çok doğru insanlar. Senaryo ilk geldiğinde çok etkilendim fakat korkup geri çevirdim. Böyle büyük bir projede yaptığınız işin hakkını vermezseniz, komik bir duruma düşebilirsiniz.

TARİHTE ÇOK AZ KAYNAK VAR

Rolünüze nasıl motive oluyorsunuz?
Çekimlerden önce Ertuğrul Gazi'nin tüm mihenk taşlarını belirledik. Zeki, fedakar, cesur... Ertuğrul Gazi'yi oynamak istiyorsanız, döneme ve o dönemdeki Alplik kültürüne hakim olmanız gerekiyor. Ailesi, sevdikleri, obası için canını vermek; o dönem bir Alp erkeği için çok normal bir şey. Bu karakter için önce ölüm korkusunu unutmak gerekiyor. Ertuğrul Gazi ile ilgili tarihte 10 sayfa kaynak var, yani çok az.

Tarihle aranız nasıl?
Osmanlı, dinler tarihi ve dünya tarihine meraklıyımdır ama bu dönem hakkında çok büyük bir bilgim vardı diyemem. Okullarda anlatılanlar da Osman Gazi'den başlar ve 'Babası Ertuğrul Gazi'dir' denir sadece. Bu tarihin içine girince çok heyecanlı olduğunu görebiliyorsunuz.

Son dönemde balıkçığa merak sardınız. Nasıl gidiyor?
6.5 metrelik balıkçı kayığı aldım kendime; tekne değil benimkisi. Aklım sürekli orada. Balık tutmak gerçekten bir hastalıkmış. Bir tane tutunca, bir tane daha gelir mi diye sürekli bekliyorsun. Olta takımı yaptım, balıkların yerlerini keşfettim. Resmen tutuldum bu işe. Balık tutarken sabırlı olmayı öğreniyorsunuz. Bende hiçbir şekilde hırs yoktur. Balıkla bunun olumlusunu öğrenmeye başladım. Tüfek atıyorum, spor yapıyorum. Dört-beş tane klasik arabam vardı; kurtuldum onlardan. 'Madem binemiyorum, neden tutayım?' dedim.

ORTADA SAYGISIZLIK YOK

Evliliğinizle ilgili olumluolumsuz birçok haber yapıldı. Kendinizi nasıl hissettiniz?
Ben popüler bir oyuncu olarak bu duruma biraz daha alışığım. O dönemde magazinde bir boşluk vardı ve bizi de iyi bir malzeme olarak gördüler. Haberlerin biraz kötü niyetli olduğunu ve aşırıya kaçıldığını düşünüyorum. Ben bu tarz şeyleri kaldırabilirim belki ama Neslişah, bu dünyadan çok uzak bir yerde. Ortada aile kurmaya karar vermiş bir çift var. Bu noktada bu haberleri yapanların kendi çocuklarını düşünmesi gerek. Beni değil ama o hanımefendiyi düşünmeleri gerekiyordu. Ortada kötü bir durum yok; ben ilişkisi olmayan, beş aydır yalnız bir adamdım. Bir kadınla karşılaştım, birbirimizden etkilendik ve bir süre sonra karar alıp bir yıl içinde evlendik. Ortada saygısızca veya ters hiçbir şey yoktu. Biz bu dönemde birbirimizden uzaklaşabilirdik; böyle bir risk vardı ama bu bizim ilişkimize yaradı ve daha çok kenetlendik.

50 YAŞINDA DİZİ SETİNDE OLMAK İSTEMİYORUM

Sizin için oyunculuğun sonu var mı?
50-55 yaşından sonra dizi setlerinde olmak istemiyorum. Olacaksa, sadece sinema filmi ya da tiyatro olsun. Çünkü TV oyunculuğu, bizim şartlarda gerçekten çok zor. Hem maddi, hem de manevi anlamda televizyonun getirisi daha fazla elbette ama bunun karşılığında da ağır bir bedel ödüyorsunuz. Ayın 26 gününü sette geçiriyorum. Çalışma arkadaşlarımı eşimden daha fazla görüyorum. Ailem İzmir'de yaşıyor, yanlarına gidemiyorum. Karşılığını aldığımız için bundan yakınmıyorum. Sadece bu bir tercih meselesi... Bunun bir sonu olmalı; 50'lerimden sonra dizi setlerinde çalışmak istemediğim için bu yaşımda çalışıyorum.

ARTIK ŞEKER KULLANMIYORUM KOLA BİLE İÇMİYORUM

Evlilikten sonra hayatınızda neler değişti?
Evlilik; hayatımda hep mesafeli olduğum bir şeydi aslında ama Neslişah'ı görünce bu mesafe kayboldu. Hayatta bazen kendinizi önemsememeye başlarsınız; uyku ve yemek saatleriniz düzensizleşir ve almanız gereken sorumluluklar sekteye uğrar. Evlilikte, kendinizle birlikte karşınızdakinin de sorumluluğunu da almış oluyorsunuz. Aynı şekilde eşiniz de öyle. Doğal olarak da bir rahatlama oluyor. Şu an düzenli yemek yiyorum, sağlıklı besleniyorum, şeker kullanmıyorum, kola içmiyorum, eskiden düşündüğüm birçok şeyi düşünmek zorunda kalmıyorum. Aslında çok büyük bir konforun içine düştüğümü fark ettim. Mükemmel bir rahatlıkmış. Artık her şeyi iki kişiye göre tasarlıyorsunuz. Çok mutluyum evlendiğim için. Açıkçası kafam rahatladı. Değişik bir hayatla karşı karşıyayım.

ÇOK UYUMLU BİR AİLEYİZ

Evlenmeden önce nasıl bir hayatınız vardı peki?
Çok mutlu bir ailede büyüdüm. Üniversitedeyken akşam yemeği için eve gelirdim, sonra dışarı çıkardım. Ben de böyle bir aile kurmak isterdim ve Neslişah da böyle bir ailede büyümüş, aynı değerleri seviyor. Çok uyumluyuz.

Kimyanız tuttu yani...
Açıkçası ben de bu kadar çabuk kaynaşacağımızı beklemiyordum. Bir kız kardeşim olsun isterdim hep, Allah bana Aslışah'ı verdi. Ender Abi, Gülşah Abla (Alkoçlar) ile aramızda çok yaş farkı olmadığı için güzel uyum sağladık. Enerjik bir kayınpederim ve kayınvalidem var.

Hülya Koçyiğit'in damadı olmak nasıl bir şey?
O kadar şaşkınım ki... Çocukken, Hülya Hanım'ı izlerken 'İleride damadı olacaksın' deseler, 'Hadi canım!' derdim. Hiç aklıma gelmezdi. İlk tanıştığımızda elim ayağım titriyordu. Filmlerinden bahsetsem ayıp mı olur diye düşünüyordum. Diğer taraftan da Selim Amca da (Soydan) var. Futbola meraklıyım ve Selim Amca hayran olduğum bir futbolcuydu. Selim Amca ile futbol, Hülya Hanım'la da sanat üzerine konuşuyoruz. Ondan fikir almak herkese nasip olacak bir şey değil.

Kendisinin aklınıza ilk gelen filmi hangisi?
'Susuz Yaz' ve 'Yol'... İnanılmaz bir oyunculuk... Hülya Hanım'dan, 'Susuz Yaz'dan sonra Amerika'dan teklif almasını ve 'Ailemle kalacağım' deyip Hollywood'u reddetmesini dinlemek çok hoş.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
evliliğe, görünce, mesafem, neslişahı, oldu, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
50 kilo ağırlığındaki kabağı görünce şok oldu Desmont Haber Arşivi 1 11 Kasım 2014 17:31
Neslişah Sultan Zen Tarih 0 03 Ocak 2013 19:20
Mutfakta pitbullu görünce şoke oldu Lucifer Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2010 18:13