IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2014, 23:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Evde Almanca' tartışması yumuşuyor




Almanya hükümeti, 'göçmenlerin evlerinde Almanca konuşması' talebinin kendi gündemlerinde olmadığını bildirdi. Öneriyi getiren Hristiyan Sosyal Birlik ise, konunun parti programlarında tavsiye niteliğinde yer alacağını duyurdu.

Almanya hükümeti, koalisyonun büyük ortağı olan Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) 'kardeş partisi' olan Hristiyan Sosyal Birlik'in (CSU) ülkede tartışma yaratan önerisine mesafeli olduğunu gösteren bir açıklama yaptı.

Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, 'ülkede kalıcı olmak isteyen göçmenlere evlerinde Almanca konuşma zorunluluğu getiren' önerisinin koalisyon hükümetinin gündeminde olmadığını bildirdi. Seibert hükümetin görüşünün, 'Almanca konuşmanın göçmenlerin entegrasyonunda ve iş ile okul başarılarında anahtar rol oynağı yönünde olduğunu söyledi.

İFADE YUMUŞATILDI

CSU ise söz konusu önergede yer alan ifadenin yumuşatıldığını bildirildi. CSU parti yönetiminin Münih kentinde düzenlediği toplantıda, 12-13 Aralık'ta düzenlenecek kongrede parti programına girmesi için hazırlanan önergede "Almanya'da sürekli yaşamak isteyenler, güncel hayatta Almanca konuşmaya motive edilmesi lazım" ifadesinin yer almasını kararlaştırdığı bildirildi.

CSU'nun önceki ifadesinde ülkede kalıcı olmak isteyen göçmenlerin kamusal alanca ve aile içinde Almanca konuşmasının zorunlu kılınması öneriliyordu.

CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, yönetim kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ifadenin değiştirilmesinin "bir geri adım atıldığı anlamına gelmediğini, ifadeyi yanlış anlayanlar için bir açıklama olduğunu" belirtti.

'İYİ ALMANCA BİLMEK ENTEGRASYONUN BİR PARÇASI'

Konuyla ilgili temkinli konuşan Merkel ise CSU'nun hazırlayacağı önergeyi gözden geçireceğini söyledi, ''Bunu bekleyelim'' dedi. Merkel bununla beraber iyi Almanca bilmenin entegrasyonun bir parçası olduğunu vurguladı, "Çocukların iki dilli yetişmesini avantajlı buluyorum" diye konuştu.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
almanca, evde, tartışması, yumuşuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanca Fiiller- Almanca Filler ve Çekimleri PySSyCaT Almanca 0 01 Kasım 2014 22:51
Almanca Rakamlar - Almanca Sayılar PySSyCaT Almanca 0 01 Kasım 2014 22:49
'3 Dönem Yasağı' Yumuşuyor Rhytia Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2012 16:04
Almanca Sözler ,Almanca Aşk sözleri,Almanca Güzel sözler PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Kasım 2011 15:48