IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2014, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Edirne'de bir mahalle hapsoldu




Meriç Nehri taştığında ulaşımın çoğunlukla sağlanamadığı Karaağaç Mahallesi'nin sakinleri, soruna çözüm bulunmasını istiyor. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Korkan: "Halkımız hep tedirgin. Özellikle kış mevsiminde bu tedirginlik daha da artıyor" Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Bu ortak soruna ortak çözüm üretmeli"


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Edirne'den Meriç Nehri'nin ayırdığı Karaağaç Mahallesi'nin sakinleri, kışın taşkın tehdidi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Lozan Antlaşması'na göre, Yunanistan'ın savaş tazminatı olarak alınan, Edirne'nin Yunanistan sınırındaki sayfiye yeri Karaağaç'ta yaşayan yaklaşık 5 bin kişi, Meriç Nehri taşkınlarında mahallelerinden dışarı çıkamıyor.

Vatandaşlar, Edirne kent merkeziyle bağlantılarının sağlandığı Meriç ve Tunca köprüleri taşkın nedeniyle trafiğe kapatıldığında acil durumlarda, kepçelerle ya da askeri zırhlı araçlarla taşınıyor.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Ağah Korkan yaptığı açıklamada, nehir taşkınlarının yıllardan beri Karaağaç halkının korkulu rüyası olduğunu söyledi.

Kışın yaşanan taşkınların vatandaşların yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Korkan, "Halkımız hep tedirgin. Özellikle kış mevsiminde bu tedirginlik daha da artıyor. Yağmur başladığında beni arıyorlar, 'Bu gece taşkın olur mu, ne yapalım' diye. İnsanlar ufak bir sağanakta huzursuzluk yaşıyor çünkü geçmişte acı tecrübeleri var. Artık teknoloji çok gelişti, bir nehirle baş edilemez mi" diye konuştu.

Korkan, Karaağaç'ın Edirne'nin nefes aldığı bir mahalle olduğunu belirtti. Taşkın nedeniyle mahalledeki kafe, restoran gibi işletmelerin kapandığını, insanların işe gidemediğini dile getiren Korkan, ekili arazileri bulunan üreticilerin de taşkından büyük zarar gördüğünü kaydetti.
"GÖL MAHALLE"

Karaağaç'ta işletmecilik yapan Zekeriya Kayalar da Avrupa'nın pek çok başkentinin nehirlere yakın kurulduğunu ancak hiçbirinde bu tarz sorun yaşanmadığını söyledi.

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yürütülen Nehir Yatağı Temizleme Projesi'nin üstünkörü yapıldığını iddia eden Kayalar, "AB fonlarından yapılan temizlik gayri ciddi yapıldığı için bu sadece 3 yıl rahatlattı. Bu nehirlerin ıslahı yapılamalı. Edirne'nin en güzel yeri, en mümbit topraklarının bulunduğu Karaağaç kaderine terk edilmemeli" dedi.

Sıkça su bastığı için adı "Göl Mahalle" olarak anılan Karaağaç'ın kot olarak alçak kesiminde oturan sakinlerden Nazmi Örs de taşkın alarmı verilmesiyle eşyaları toplamaya başladıklarını ve geceleri uyuyamadıklarını anlattı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da taşkının ülke sorunu halinde geldiğini söyledi.

Gürkan, sadece DSİ'nin nehir temizlemesiyle bu sorunun çözülemeyeceğini ifade ederek, "Yunanistan ve Türkiye nehir yatağını Enez'den Edirne'ye kadar temizlemeli. Bu ortak soruna ortak çözüm üretmeli" diye konuştu.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, edirnede, hapsoldu, mahalle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mahalle PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 28 Eylül 2014 22:54
Edirne Hadrianapolis (Edirne) Antik Kenti AftieL Marmara Bölgesi 0 29 Ağustos 2014 15:36
Kaddafi Eve Hapsoldu... Ruj Haber Arşivi 0 01 Mart 2011 04:14