IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2014, 20:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kırmızı et vurgununda kullanılan o depo kapatıldı




Mersin'de kırmızı et vurgununda kullanılan Mega A Tipi Gümrüklü Antrepoları kapatılırken, soruşturma kapsamında tutuklanan ve 100 bin lira kefaletle serbest bırakılan antrepo sahibi İnanç Ersoy'un mal varlığına ihtiyati haciz konuldu.

Mega Gümrüklü Antrepoları'nın gümrükleme işlemlerini yapan Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği'nin karneleri de iptal edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin bizzat el koyduğu, Irak'a transit gönderilmek üzere yurda sokulan ve piyasa değeri 40 milyon lira olarak açıklanan 1040 ton ithal kırmızı etin kaybolmasıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve müfettişlerin soruşturması sürüyor.

Tutuklanmalarından 3 gün sonra, sorumlu müdürü İdris Şeker ile birlikte 100'er bin lira kefaletle serbest bırakılan İnanç Ersoy'un sahibi olduğu Mega Gümrüklü Antrepoları'nda yapılan sayımda kemiksiz bufalo veya sığır eti bulunması gerekirken, kolilerde tavuk kıyması ve kırıntıları çıkmıştı. Bazı kutuların ise boş olduğu, ambalajların orijinalliğinin bozulduğu, yabancı menşeli kırmızı et olduğunu gösterir etiketlerin de 2 çuvala doldurulup, çöpe atıldığı anlaşılmıştı. Antrepoda 200 ton kırmızı, 1000 ton ise tavuk eti bulunmuştu. Sayımda 1040 ton kırmızı etin ise kayıp olduğu belirlenmişti.

Olayla ilgili yürütülen adli ve idari soruşturma kapsamında Mega Gümrüklü Antrepoları süresiz kapatıldı. Sahibi İnanç Ersoy'un mal varlığına ihtiyati haciz konulurken, ticari faaliyetinden men edilen Mega Gümrüklü Antrepoları ile ilgili inceleme yapan ekiplerin raporunda, mühür ve kapı düzeneği konusunda ise şu bilgilere yer verildi:

"Mühürlenen giriş kapısının haricinde antreponun 1 numaralı kuru deposuna açılan PVC'den yapılmış küçük bir kapı olduğu, bu kapıdan 11 numaralı soğuk hava deposuna giriş- çıkış yapılabildiği belirlendi. Ayrıca söz konusu 1 numaralı kuru deponun kepenk şeklindeki kapısından araçların yük alıp verebileceği, 2 numaralı kuru depoya açılan kapısı olduğu, 2 nolu kuru yük deposunun antrepo sahasına açılan ana kapısının mühürlense dahi mühür bozulmadan çift kanatlı olarak bir tarafa çekilerek açılabildiği, 2 numaralı kuru depoya açılan kapısı olduğu, bu kuru yük deposundan 11 numaralı soğuk hava deposuna girilebildiği tespit edildi. Ayrıca antrepo içerisindeki güvenlik kameralarının birçoğunun yönlerinin zemine doğru çevrilmiş olduğu görüldü."

KARNELERİ İPTAL EDİLDİ

İdari soruşturma kapsamında Mega Gümrüklü Antrepoları'nın gümrükleme işlemlerini yapan emekli Gümrük Müdürü Doğan Kanmaz'ın da ortağı olduğu Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği'nin karnesi iptal edildi. Doğan Kanmaz 37 yılı aşkın bir süre merkezde memur ve şef, taşrada büyük bir bölümü Gümrük Müdür Yardımcısı ve Gümrük Müdürü olarak görev yaptı. Kanmaz 3 yıl Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü görevinde bulunmasının ardından, Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı olarak da 3 yıl görev yaptı. 2011'de emekliğe ayrılan Doğan Kanmaz, aynı yıl kurulan şirketin ortağı oldu.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depo, kapatıldı, kullanılan, kırmızı, vurgununda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Depo Ecrin League Of Legends 1 15 Kasım 2013 16:11
TCL Depo NucLeaR TCL Scriptler 10 08 Nisan 2007 14:14
Depo NucLeaR Bilgisayar Donanımı 0 17 Ocak 2006 19:44
depo alfa vBulletin Sorunları ve Çözümleri 0 24 Kasım 2005 02:10