IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2014, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kız arkadaşından gelen mesaj askere cinnet getirtmiş




Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Ceylanpınar'da iki arkadaşını öldüren ve ardından intihar eden askere kız arkdaşından mesaj geldiği iddiasının doğru olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfa'da iki arkadaşını öldüren ve intihar eden askere, olaydan önce kız arkadaşından mesaj geldiği yönündeki iddiaları doğruladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan kendisine iletilen açıklamayı da okudu.

Yılmaz'ın, askerlerin ölümüne ilişkin teknik bilgileri de paylaştığı Genelkurmay yazısında, cinnet getiren askere olaydan kısa süre önce kız arkadaşından mesaj geldiği yönündeki iddialar da doğrulanıyor.

Yılmaz'ın okuduğu yazıdaki o bölümler şöyle:

"Erin rehberlik danışma merkezi kayıtlarının bizzat bölgeye giden 7. Kolordu Komutanlığı askeri savcılığınca incelendiği, herhangi olumsuz tespitin bulunmadığı, arkadaşları ve komutanları tarafından bilinen bir sorunu olmadığı, nöbet mahallinde cep telefonunda olaydan önce kız arkadaşı tarafından terk edildiğine dair mesaj bulunduğu bilgisi alınmıştır. İleride savcılık soruşturması tamamlandığında kamuoyu ve sizlere iletilir."
PROFESYONEL ORDU

Bazı milletvekillerinin 'profesyonel ordu' ile ilgili sorularına karşılık Yılmaz, konunun "profesyonel askerlik" olarak anlaşılmasının daha doğru olacağını kaydetti. TSK'nın profesyonel personelinin jandarma ve sahil güvenlik de dahil olmak üzere 223 bin 812, ayrıca 4 bin 806 yükümlü ile toplam asker personelinin 624 bin 618 olduğunu kaydetti.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Profesyonel, yaklaşık üçte birinden fazla tutuyor. Biz profesyonel askerliğe geçmeyi şu anda düşünmüyoruz. Doğru ve ideal olanının böyle bir karma sistem olduğunu düşünüyoruz. Gerek Hollanda gerek Almanya savunma bakanları ile yaptığım görüşmede söyledikleri, 'Biz de zorunlu askerliği yapmak isterdik, henüz kaldırmadık, askıya aldık'. Neden 'Askere çağırdığımız insanlar ihtiyacımızı karşılayacak kadar değil'.

Yani genç nüfus yok. Türkiye'de nüfus artış hızı yavaşlıyor. Genelkurmay Başkanlığımız da 'Benim ihtiyacım var, asker gelsin' diyor. Eğer nüfus artış hızımız, gençlerimiz olmazsa Genelkurmay Başkanlığımızın ihtiyacı olan dışarıdan karşılanmazsa biz de ileriki dönemde istesek de istemesek de profesyonel askerliğe geçeceğiz. Çünkü batının ulaştığı nokta budur. Türkiye de öyle veya böyle, gecikmeyle birlikte yönü batıdır, batıya doğru gidiyor. Nüfus artış hızı düşüyor, üniversiteye giden öğrenci sayısı artıyor, eğitimden dolayı 35 yaşına kadar tehir ediyoruz. 30, 35 hatta 40 yaşından sonraki insanların da askerlikte faydalı olamayacağı... Sosyal bir ihtiyaç haline gelirse, siyasetin de gözünü kapatamayacağı, bir şekilde eskiden kısa dönem askerlik vardı, şimdi de bedelli askerlik olarak getirilmesi uygun olur. Silahlı kuvvetlerimizin hem bedenen hem de manen desteklenmeye ihtiyacı var."
'YAŞ VE BEDEL YÜKSEK OLSUN' TALEBİ

Yılmaz, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değerlendirmede, silahlı kuvvetlerinin öncelikle "Bedelli askerlik çıkmasa daha iyi olur" dediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çok net olarak, 'Çıkmasa daha iyi olur. Ama toplumsal bir gerçek de var. Eğer böyle bir talep olacaksa o halde sizden ricamız, isteğimiz şudur ki mümkün olduğu kadar yaş düşük olmasın, bedel de çok düşük olmasın. Yaş düşük olursa çok kimse katılır. Bedel de düşük olduğunda daha fazla kişinin başvurması mümkün olur. Mümkünse çıkarmayın, ama illa ki toplumsal ihtiyaçlarla Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yapacaksanız çok fazla bedel düşmesin, çok fazla da yaş düşmesin'. Bir de şunu dikkate alırsanız çok uygun olur; sözleşmeli erbaş...

Sözleşmeli erbaşla ilgili 2011 yılında çıkarılan yasa kapsamında kadro miktarımız 72 bin 55 olmasına rağmen çağrıda bulunduk, gelen şu anda 4 bin 122 kişi. Yani çağırıyoruz gelmiyor. Mevcut sözleşmeli erbaşı alırken askerliğini yapmış olma şartı var. Askerliğini yapmamış olanları da kapsamda çağıralım, ola ki gelirse belli bir eğitimden sonra sözleşmeli erbaş olarak ilk dönem 3 yıl, sonra 7 yıla kadar çalıştıralım dedik. "



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arkadaşından, askere, cinnet, gelen, getirtmiş, kız, mesaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbuğ'a cezaevinden gelen mesaj! Lucifer Haber Arşivi 0 17 Mart 2010 14:23
Sevdiğinizden gelen en güzel mesaj neydi? AnqeL Ah Erkekler 12 14 Ocak 2010 09:52
Özele gelen mesaj Shujinko mIRC Scripting Sorunları 3 29 Kasım 2007 10:54