IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2014, 18:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tırsan'dan Argüden Akademi fonuna dev bağış




Yönetişim konusundaki bilgi birikimini toplumla paylaşmak üzere faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi’nin ilk bağışçısı Tırsan A.Ş oldu.

Tırsan Yönetimi Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) bünyesinde oluşturulan Argüden Yönetişim Akademisi Bağış Fonu'na 1.5 milyon ABD Doları bağışta bulundu.

5 Aralık 2014, İstanbul. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve ARGE Danışmanlık arasında imzalanan bir protokol ile yürürlüğe giren Argüden Yönetişim Akademisi Şartlı Bağış Fonu'nun ilk bağışçısı Avrupa'nın en büyük treyler üreticilerinden Tırsan A. Ş. oldu. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Argüden Yönetişim Akademisi Direktörü Barış Dinçer'in katılımı ile düzenlenen imza töreninde Tırsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Argüden Yönetişim Akademisi'ne eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1.5 milyon ABD Doları bağışta bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen imza töreninde yapılan konuşmalarda farklı görüşlere yer verildi. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) Başkanlığı görevini yürüten Çetin Nuhoğlu "Gelişmenin temeli güvendir. Vatandaşların ve paydaşların güvenini kazanmak ise katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerini her alanda hayata geçirmekle sağlanabilir. Bu nedenle, sürdürülebilir büyüme için başta kamu sektörü olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde de iyi yönetişim anlayışını geliştirmeliyiz. OECD'nin 2014 yılı Türkiye raporunda yer alan bir araştırmaya göre Türkiye'de istihdam edilen işçi başına üretilen artı değer, Türkiye'deki yabancı sermayeli şirketlerde yerli şirketlere oranla iki kat daha fazla. Bu da, problemin bir kaynak sorunu değil, yönetim anlayışı sorunu olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Nuhoğlu, projeyi desteklemelerinin ardındaki nedenleri açıkladı: "Sürdürülebilir büyüme için rekabet edebilirlik, rekabette avantajlı olmak için ise Ar-Ge, inovasyon ve yönetim kalitesi temel yetkinliklerdir. Türkiye'de sürdürülebilir rekabet edilebilirlik aslen bireysel başarılara veya ülkenin genel büyüme potansiyeline bağlanmamalıdır. Yaşam kalitemizi geliştirmek için toplumda bu yetkinlikleri artırabilecek katılımcı politika oluşturma süreçleri oluşturulmalıdır. Yönetişim alanında uluslararası bir isim olan Dr. Argüden öncülüğünde kurulan bu Akademinin sürdürülebilirlik için gerekli yönetişim anlayışının yerleşmesi yönünde önemli bir açığı dolduracağına güveniyor, bu nedenle de bu fikre yatırım yapılması gerektiği inancıyla bu projeye destek oluyoruz. Biz Tırsan olarak her zaman başarıya giden yola ışık tutulmasına destek oluruz."

"Türkiye'nin 21. Yüzyılı genç ve dinamik bir nüfus yapısı ile karşıladığını, böylesi bir fırsatın heba edilmemesi gerektiğini" belirten Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise "iyi yönetişimin bir kültür, bir iklim ve bir davranışlar bütünü olduğunun altını çizerek "bu bakımdan yönetişim anlamında yetkin ve vizyon sahibi gelecek nesil liderlerin yetiştirilmesinin kritik önemde olduğunu" söyledi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akademi, argüden, bağış, dev, fonuna, tırsandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akademi PySSyCaT Felsefe 0 10 Kasım 2014 22:40
Akademi Ecrin League Of Legends 0 15 Kasım 2013 14:35
Üyeden Tırsan Admin Diyalogları :) basak_akasya Komik Loglar 13 18 Eylül 2010 18:36