IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2014, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail askerleri Ziyad Ebu Ayn'ı öldürdü




Batı Şeria'da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalar sırasında Filistinli bakanın yaşamını yitirdiği açıklandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İsrail, Batı Şeria'daki protestolarda Filistinli bir bakanı öldürdüğü iddia edildi. Filistin Kurtuluş Örgütü yöneticisi de olan İskan Bakanı Ziyad Ebu Ayn, Ramallah yakınlarında İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti.
Reuters ve Anadolu Ajansı, Batı Şeria'daki protestolarda İsrail askerleriyle gerginlik yaşayan Filistinli bakanın hayatını kaybettiğini duyurdu.


Filistin İskan Bakanı Ziyad ebu Ayn, Batı Şeria'da inşa edilen duvara karşı düzenlenen eylemde İsrail askerleri tarafından miğferle darp edildi. Göğsüne darbe alan bakan, göz yaşartıcı gaza da maruz kaldı. Komaya giren bakan, Ramallah Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Söz konusu bölgede dün geceden itibaren İsraillilerle Filistinliler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyordu.

İSRAİL-FİLİSTİN GERGİNLİĞİ


Filistinli bir gencin İsrail askerini yaraladığı iddia edildi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, Nasıra kentinde Filistinli bir gencin taşlı saldırısına uğrayan İsrail askeri, başından yaralandı.İsrail güçlerinin, "Filistinli genci yakalamak için çalışma başlattığı" ifade edilen haberde başka detay verilmedi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri nedeniyle bölgede sık sık gerginlik yaşanıyor. Kasım ayında da Nasıra kentinde İsrail polisi tarafından Filistinli bir gencin öldürülmesi gerginliği artırmıştı.

FİLİSTİN'DE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn'ın ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Ramallah'ta İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba göz yaşartıcı gazla müdahalesi sırasında bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu hayatını kaybeden Ebu Ayn'ın ölümüne ilişkin yapılan soruşturma neticesinde gerekli uygulamaların yerine getirileceğini kaydetti.

"İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerini sürdürmesini kınayan" Abbas, Filistinli Bakanın maruz kaldığı olayı, "Ebu Ayn'ın şehit olmasına neden olan vahşice saldırı. Susulması ve kabul edilmesi mümkün olmayan barbarca bir eylem" olarak nitelendirdi.

İSRAİL ORDUSU SORUŞTURMA BAŞLATTI


İsrail ordusunun, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn'ın ölümüne ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın ölümüne ilişkin soruşturma başlattı" ifadesine yer verdi.

Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah'ın kuzeyindeki Teramsaya beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında yaşamını yitirmişti.

Ebu Ayn'ın "bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu" hayatını kaybettiği iddia ediliyor.
HAMAS TAZİYELERİNİ BİLDİRDİ


Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn için taziye mesajı yayınladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yayımladığı yazılı açıklamada, "Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Şehid Ziyad Ebu Ayn'ın ailesine ve Filistin halkına en içten taziyelerimizi sunarız" ifadesine yer verdi.

Açıklamada, Filistin halkı, İsrail'in ve Yahudilerin saldırılarına karşı tüm güçlerini birleştirmeye davet edilerek, Filistin yönetiminden İsrail ile yapılan emniyet koordinasyonu anlaşmasını durdurması talep edildi.

Filistin'de bakanlık statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah'ın kuzeyindeki Teramsaya beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba göz yaşartıcı gazla müdahalesi sırasında bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu hayatını kaybetmişti.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerleri, aynı, ebu, İsrail, ziyad, öldürdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail askerleri Filistinli genci öldürdü Seth Haber Arşivi 0 24 Ekim 2014 22:40
Suriye askerleri Türk vatandaşını öldürdü Cemalizim Haber Arşivi 3 13 Mart 2012 00:05
İran askerleri Türk kaçakçıyı öldürdü Gates Haber Arşivi 1 19 Kasım 2008 09:31
Afganistan'da NATO askerleri bir sivil öldürdü Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 14:14
İsrail askerleri anne ve 4 çocuğunu öldürdü Lin Haber Arşivi 1 28 Nisan 2008 13:07