IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2014, 17:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu ne acele?




Kişisel hak ihlali ile ilgili çok sayıda dosya görüşülmeyi beklerken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve başkanvekilleri, 4 eski bakanın soruşturması ile ilgili yayın yasağına karşı CHP’li Tanal’ın kişisel başvurusuna acilen taslak karar hazırlattı.

Çok sayıda "kişisel hak ihlali" başvurusu görüşülmeyi beklerken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve 2 vekili, 4 eski bakanın soruşturmasına getirilen yayın yasağı ile ilgili kişisel başvuruyu acilen gündemine aldı. Konu ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan "Çok acil" koduyla bilgi isteyen yüksek mahkeme yönetimi, bakanlık görüşünün gelmesini beklemeden 4 günde taslak karar hazırlattı. Ancak Kılıç ve başkanvekillerinin bu acelesi mahkemenin ilgili dairesinden döndü.

CEVABI BİLE BEKLEMEDİLER


TBMM'de çalışmalarına devam eden soruşturma komisyonunun faaliyetlerinin gizli olması nedeniyle konulan yayın yasağı, Anayasa Mahkemesi önüne bireysel başvuru olarak geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, konu hakkında Adalet Bakanlığı'ndan "Çok acil" uyarısıyla bilgi talep etti. Başkan Haşim Kılıç, Başkanvekilleri Serruh Kaleli ve Alparslan Altan Adalet Bakanlığından görüşü istediği günün hemen sonrasında, Bakanlık görüşünü beklemeden, 4 günde içinde taslak kararı yazdırdı.
İLGİLİ DAİREDEN DÖNDÜ


Başkan ve Başkanvekilleri, önceki gün akşam saatlerinde mesai bitiminden 1 saat önce taslak kararı hazırlayarak üyelere dağıttı. Anayasa Mahkemesi yönetiminin (Başkan Haşim Kılıç, Başkanvekilleri Serruh Kaleli ve Alparslan Altan) "Çok acil" uyarısıyla Adalet Bakanlığı'ndan istediği bilgi gelmeden taslak karar hazırlaması üyelerin tepkisine neden oldu. Dün sabah saat 09:30'da toplanan Bireysel Başvuru Dairesi konuyu enine boyuna tartıştı. Üyelerin Yüksek Mahkeme yönetimi tarafından kendilerine gönderilen taslak kararın aleyhine irade gösterdi. Daire, Başkan ve başkanvekillerine rağmen başvuruyu oyçokluğuyla reddetti.

KAYNAK: Yeni Şafak

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acele, bu, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
acele Lcia Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 10 Ekim 2014 15:40
Çok AceLe TheLanqer Eggdrop, NeoStats, BNC 4 22 Kasım 2007 15:18