IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2014, 17:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yürüyen milli piyango tezgahı




İzmir'de seyyar Milli Piyango bileti bayisi Selim Topal, belediyenin kaldırım işgalini önlemek için uyguladığı tezgah kurma yasağını, özel olarak yapıp, sırtında taşıdığı tezgahla aştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir'de Milli Piyango satıcıları bir yandan umut dağıtırken, bu büyük çekilişe gösterilen ilgi nedeniyle, satışlardan daha çok pay almak için ilginç yöntemler deniyor. Bunlardan biri de, kentin merkezi noktası olan Konak Meydanı'nda göze çarpıyor. Geçen yıl sırtında televizyonla yılbaşı çekişinde bilet satması ile gündeme gelen Selim Topal, bu kez daha farklı bir yola başvurdu. Belediyenin, kaldırım işgalini önlemek için tezgah kurma yasağı getirmesi nedeniyle, zabıta denetiminden ilginç bir yöntemle kurtuldu. 1 metre 90 samtim yüksekliğinde, 1 metre çapında, vücuduna kemerlerle bağlanan bir tezgah yaptıran Topal, bunun içine girip dolaşarak bilet satışı yapıyor. Bu şekilde yürüyerek satış yapan Topal, herkesin ilgisini çekiyor.
'SATIŞLARI ARTIRDI'

Banka kredisi kullanarak aldığı Milli Piyango biletlerini satmaya çalıştığını belirten Selim Topal şunları söyledi:

"Satışlarda büyük bir rekabet var. Belediye tezgah açılmasını yasakladı. Ben de çözümü kendim buldum. İçine girip yürüyebileceğim bir tezgah yaptım. Tezgahı sabah evden çıkarken özel aracımın üzerine bağlayıp getiriyorum. Daha sonra içine girip, zabıtanın ceza kesmemesi için saatlerce Konak Meydanı ve çevresinde yürüyerek durmadan bilet satıyorum. Böyle satış yapmam büyük ilgi görüyor. Kalabalığın içinde tezgahı yürürken görenler bir an şaşkınlık yaşıyor. Yürüyen tezgah satışları arttırdı."
TATLI CADI

Her yıl farklı kostümlerle satış yapan, geçen yıl gelinlikle dolaşan bayilerden Muradiye Mutlu da, bu kez 'Tatlı Cadı' giysisiyle müşterilerin dikkatini çekip satışlarını artırmaya çalışıyor.
TÜRKİYE ŞANSINI ÇEYREKTE ARIYOR

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Oda Başkanı Yalçın Sayar, yılbaşı biletlerinde ağırlıklı olarak çeyrek biletlerin talep gördüğünü söyledi.

Satışların şu an durgun olduğunu aktaran Sayar, "Biletlerin yüzde 80 kadarı çeyreklerden, yüzde 15 kadarı yarım, yüzde 5 kadarı da tam biletlerden oluşuyor. İnsanların biraz da bütçesiyle değerlendirildiği zaman ağırlık çeyrekte görülüyor" dedi. Bazı vatandaşların 'şansımı daha fazla artırırım' düşüncesiyle tam bilet parasına 4 çeyrek almayı tercih ettiğini belirten Sayar, "Ama kişinin bütçesi uygunsa seri alıyor. Araya tam ile yarım da ilave edebiliyor" diye konuştu.
HER BİLETİN ŞANSI AYNI

Bazı kişilerin şansını artırmak için kimi zaman İstanbul, Ankara gibi illerin biletlerini tercih ettiğini belirten Sayar şunları söyledi:

"İnsanların şansının nerede olduğu belli olmaz. Bazıları büyük şehirlerden bilet getirtiyor. Sadece vatandaşlar değil, bizim bayilerimiz de getirtiyor. Oysa bütün biletler Ankara'da basılıyor. Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılıyor. Dolayısıyla her bilete ikramiye isabet etme olasılığı aynı."
ÇİLEYİ ÇEKEN BİZİZ

Buna karşılık her yıl olduğu gibi bu yılbaşı arifesinde de herkesin piyango bayilerinin ekmeğine göz diktiğini öne süren Sayar, alışveriş merkezlerinde bilet satılmasını eleştirdi. Yılbaşı biletlerinin akaryakıt istasyonlarında promosyon olarak dağıtılmasını da doğru bulmadıklarını kaydeden Sayar, "Milli Piyango bayilerinin ekmeğine göz dikenleri şiddetle kınıyoruz. Yılın 12 ayı çileyi çeken biziz" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
milli, piyango, tezgahı, yürüyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Piyango çekildi Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 02:51