IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2014, 18:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taner Yıldız'dan 'Türk akımı' önerisi




Enerji Bakanı Taner Yıldız Rusya ve Türkiye arasında yapılacak yeni boru hattının ismi için 'Türk akımı' önerisinde bulundu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Rusya ve Türkiye arasında yapılacak yeni boru hattı için, "Buna 'Türk Akımı' diyelim. Büyük bir proje ve finansmandan bahsediyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in boru hattı için isim olarak 'Türk akımı' önerisinde bulunduğunu ifade etmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Türkiye'den geçecek yeni boru hattı teklifine ilişkin "Ben bu projenin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum" dedi. Yıldız, Boğaziçi Enerji Kulübü Toplantısı'nda, Rusya'dan Türkiye'ye geçmesi planlanan yeni boru hattı projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni boru hattının Bulgaristan yerine Türkiye'den geçmesi ve Trakya'da hub (geçiş merkezi) oluşturulması için dün itibarıyla teknik çalışmalara başlandığını anlatan Yıldız, Türkiye'nin, coğrafyasından kaynaklanan avantajları mutlaka kullanmak zorunda olduğunu vurguladı.

'SADECE GEÇİŞ OLMAYACAK'

"Trakya'da böyle bir şey yapabilir miyiz? Karadeniz'den gelen borunun Bulgaristan yerine Türkiye'den geçip Trakya'da enerji hub olması. Olur veya olmaz demiyorum ama olma ihtimallerini dün itibariyle beraberce konuşmaya başladık. Bu bir transit projesi olmayacak. Bizim bununla alakalı önerilerimiz, belki bir LNG tesisleri de beraber olmak üzere, kompakt tesis olması söz konusu. Ben bu projenin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum. Buna 'Türk Akımı' diyelim, bununla alakalı konu da netleştirilmedi. Yunanistan sınırında bitse de Türkiye'den geçecek bir proje olacak. Büyük bir proje ve finansmandan bahsediyoruz. Ancak bu, gerçekleştirilebilecek bir konudur. Belki 2019, belki 2020'ye kadar inşaat ve diğer konular değerlendirilecek. Şu anda inceleme, değerlendirme aşamasındayız." Yıldız, projenin Türkiye'ye faydası olup olmayacağına ilişkin soruya, "63 milyar metreküp doğalgazın dağıtımından bahsediyoruz. Sadece bir geçiş projesi olmayacak" yanıtını verdi.

ULUSLARARASI BASIN DA 'TÜRK AKIMI' DEMİŞTİ

Gazprom, Türkiye'de yeni boru hattı için yeni bir şirket kurduğunu açıkladı, haber bütün dünyada yankı uyandırdı.

Rus enerji şirketi Gazprom, Türkiye'den geçmesi planlanan doğalgaz boru hattı için yeni bir şirket kuracağını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Ankara'ya ziyareti sırasında Türkiye üzerinden yeni bir doğalgaz hattı kurulacağı açıklaması yapılmıştı.

Türkiye üzerinden geçecek yeni doğalgaz hattıyla ilgili Rus enerji devi Gazprom'dan açıklama yapılmış, yapılan açıklamada bu hat için yeni bir şirket kulucağı ve şirketin adının da 'Gazprom Russkaya' olacağı bildirilmişti. Ancak projenin adının ne olacağına ilişkin herhangi bir ad veya açıklama yapmamıştı.

GÜNEY AKIM İPTAL OLDU, TÜRK AKIMI GELİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı ortak basın toplantısında Avrupa'ya gaz taşıyacak Güney Akım Projesi'nin iptal edildiğini duyurmuştu. İptal edilen Güney Akım Projesi, Rus doğalgazını Karadeniz altından geçerek Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya taşıyacaktı. İptal edilen proje yerine Türkiye'den geçecek yeni bir boru hattı planlanıyor. Yeni boru hattı, yine Karadeniz'den geçecek ama Türkiye'de karaya çıkacak ve Türkiye üzerinden Yunanistan'a uzanacak.

Uluslararası basın yeni hatta "Türk akımı" ismini taktı. Şu an Rusya'dan Türkiye'ye Karadeniz'in altından gelen, Mavi Akım isimli bir hat var.

İŞTE GÜNEY AKIM PROJESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

OLMASI PLANLANAN YENİ PROJE (FOTOĞRAF TEMSİLİDİR)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akımı, taner, tÜrk, yıldızdan, önerisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan Taner Yıldız mesajı Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 18:10
Bakan Taner Yıldız: 8 kişi hakkında gözaltı kararı var Desmont Haber Arşivi 0 08 Kasım 2014 17:44
Bakanı Taner Yıldız 'Üç bacaya da girdik, sonuç yok' Seth Haber Arşivi 0 05 Kasım 2014 12:09
Taner Yıldız: Bana Kalırsa Benzin 2.5 lira Olsun MySpace Haber Arşivi 3 03 Eylül 2013 17:00
Taner Yıldız: Kömürün Gazlaştırılmasında Önemli Yol Aldık! Rhytia Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 18:38