IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2014, 16:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
''Bayram Oteli davası'' sil baştan!




Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram yeniden yargılanacak.

Kentte 9 Kasım 2011'de yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazında, Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin de aralarında bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetti.

"Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan hakkında dava açılan otel sahibi Tevfik Bayram'a, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık ve müşteki ailelerin itirazı üzerine dosyanın gönderildiği Yargıtay 12. Ceza Dairesi, eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı nedeniyle "eksik ceza tayin edildiği" gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu.

Tevfik Bayram'ın avukatlarının, "karar düzeltme" talebiyle yeniden müracaat ettiği ceza dairesi, bu talebi de reddederek, dosyayı Van'a gönderdi.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 24 Aralık 2014'te yapacağı duruşmada, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak yeniden yargılama yapabileceği gibi, aldığı karara direnerek dosyayı yeniden Yargıtay'a göndermesi ihtimali bulunuyor.

Müşteki avukatlarından Murat Kemal Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanık avukatları tarafından Yargıtay'a yapılan "karar düzeltme" talebinin reddedildiğini anımsatarak, duruşmada, mahkemenin Yargıtay kararına uyarak yeniden yargılama yapmasını ve sanığa üst sınırdan ceza vermesini talep edeceklerini söyledi.

Ayrıca dönemin kamu görevlileri hakkında, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "etkili ve caydırıcı ceza soruşturması yürütülmediği ve yaşam hakkının ihlal edildiği" kararına rağmen soruşturma izni verilmemesi nedeniyle hak ihlalinin yapıldığını ileri süren Gündüz, Bayram Oteli'nde hayatını kaybedenlerin aileleri adına Anayasa Mahkemesi'ne yeniden bireysel başvuru yaptıklarını bildirdi.
DANIŞTAY DA SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Bu arada, avukatların, AFAD başkanvekili hakkında soruşturma izni verilmemesi kararının kaldırılması ve soruşturma izni verilmesi için Danıştay 1. Dairesi'ne yaptıkları başvuru da reddedildi.

Danıştay 1. Dairesi tarafından verilen kararda, "Dosyada bulunan bilgi ve belgelere göre ilgiliye isnat edilen eylemin, hakkında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığı anlaşıldığından, soruşturma izni verilmemesine ilişkin Başbakan'ın kararına yapılan itirazın reddine oy birliğiyle karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Verilen kararla kamu görevlilerinin korunması gibi bir durumun ortaya çıktığını savunan Van Barosu Başkanı Murat Timur, sorumluluğu sadece kişilere atarak soruşturmadan adil bir sonuç beklemenin mümkün olmadığını iddia etti.

Timur, kentte büyük bir afetin yaşandığını ve insanların yaşamını yitirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Afetin ardından ailelerin hak arama mücadelesi başladı. Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Ancak bu karara rağmen ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma izni talebi reddedildi. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmaması bir anlam taşıyor. Kamu görevlilerinin korunması amacı güdülüyor. Biz bu konuda iç hukuk yollarının tamamını işleteceğiz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de bu konuda müracaat etmeyi planlıyoruz."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayram, baştan, davası, oteli, sil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşcinsel R.Ç. cinayeti davası sil baştan Zen Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2013 18:52
Bayram Oteli'nin Sahibi Tutuklandı Rhytia Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2012 15:37
Bayram oteli davasında yeni karar PassioN Haber Arşivi 0 26 Ocak 2012 20:03
Resmi bayram kutlamaları sil baştan PassioN Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 12:12
Atalay ve Akdağ 'Bayram Oteli' inceledi KarakıZ Haber Arşivi 0 12 Kasım 2011 14:15