IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2014, 13:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bardakçı'dan Kılıçdaroğlu'na yalaka yazısı!




Tarihçi Murat Bardakçı, sanatçı Hülya Avşar'a "yalakadan sanatçı olmaz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na tarihten örnekler vererek 'yalaka' tartışmasına dahil oldu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sanatçı Hülya Avşar ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan yalaka polemiğine tarihçi Murat Bardakçı da dahil oldu.

Habertürk'teki köşesinde Kılıçdaroğlu'nun "yalakadan sanatçı olmaz" sözlerine cevap veren Bardakçı, Johann Sabestian Bach, Mozart, Beethoven, Leonardo da Vinci gibi isimleri örnek verdi.


BU İSİMLERDE Mİ YALAKAYDI?

Bardakçı, Kılıçdaroğlu'nun sahip olduğu mantaliteyi "yöneticiler ile iyi ilişkiler içerisinde bulunan sanatçılar da zavallı birer "yalaka" imişler!" sözleriyle özetleyerek şunları söyledi;

"Batıdan birkaç örnek vereyim: Hayatı boyunca Alman prenslerinin himayesinde olan ve eserlerinin çoğunu onlara ithaf eden Johann Sabestian Bach, aslında ucuz yalakanın teki imiş! Mozart da öyle imiş, Beethoven da, Papa'nın siparişi ile eserler veren Leonardo da Vinci de, Michelangelo da, Rafael de, yani aklınıza gelecek hangi sanatçı varsa neredeyse tamamı..."


DEDE EFENDİ DE YALAKAYMIŞ

Hele bizdekiler, meselâ Dede Efendi... Sen öyle büyük bir musiki üstadı ol ama isyancıların, meselâ Kabakçı Mustafa'nın tarafını tutacağın yerde git zamanın padişahlarının, Üçüncü Selim'in, İkinci Mahmud'un falan himayesine gir, onlar için eserler ver, hattâ medhiyeler bile bestele, yani dik duramayıp rüzgâra karşı yürümeden yalakalık yap! Üstelik sadece Dede, Hacı Ârif, Şakir Ağa gibi besteciler değil; Kanunî Süleyman zamanının Bâkî'si, Üçüncü Ahmed devrinin Nedim'i vesairesi de öyle, hepsi birer yalaka... Saraylar ve hükümdarlar için kitâbeler yazmış olan hat sanatının Râkım, Kazasker, Yesârî, vesaire gibi en büyük üstadları da öyle...
BİRİ MARILYN MONROE YALAKADAN ÖTEYDİ DESE...

Şimdi, şöyle bir düşünelim: Amerika'da Marilyn Monroe'nun bahsinin geçtiği bir ortamda Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen bir politikacısı çıksa ve söylemek aklına bile gelmez ya, "Canım, o kadın da sanatçı mı idi ki? Üstelik bir ara Demokrat Partili Başkan Kennedy ile de münasebeti vardı... Yalakadan öte birşeydi..." gibisinden bir lâf etse...


Ne mi olur? Bu sözleri edenleri eleştirmeye falan gerek duymazlar, yalaka olmakla suçlanan sanatçı da tek kelime bile etmez ama herkes "Bu adamın aklına birşeyler olmuş" der ve o vaziyetteki kişiye nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranırlar."

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bardakçıdan, kılıçdaroğluna, yalaka, yazısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Murat Bardakçı \ Arabesk Ezanlar Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 17 Haziran 2010 11:13
Yalaka Astrolog Hasan Komedi ve Mizah 0 27 Mayıs 2006 11:57