IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2014, 18:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilgi toplumu eylem planı ilan edilecek!




Kalkınma Bakanı CevdetYılmaz, büyüme ve istihdam odaklı hazırlanan yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planının, çok kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, büyüme ve istihdam odaklı hazırlanan yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planının, kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Vodafone Türkiye tarafından kamu sektörüne verimlilik ve hız artışı sağlayan bilgi teknolojilerinin getireceği fırsatları ortaya koymak ve k***** dijital dönüşümün yol haritasını oluşturmak üzere K***** Dijital Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Rixos Grand Hotel'deki çalıştayda, şirketlerin sadece yönetici ve çalışanlarıyla değil tüm paydaşlarıyla geleceği planlaması ve politikalarını şekillendirmesini başarılı bir uygulama olarak gördüğünü söyledi.

Dünyanın ve Türkiye'nin hızlı bir şekilde değiştiğini ve dönüştüğünü, yeni nesilin dijital dünyaya daha hızlı adapte olduğunu anlatan Yılmaz, dijitalleşmeyi, bilgi toplumuna geçişi sadece teknik bir süreç olarak görmemek gerektiğini belirtti. Yılmaz, bu sürecin yeni bir toplumsal yapı ve iş yapma biçimi anlamında da önemli olduğunu ifade etti.

Dünyada 3 milyar internet kullanıcısı olduğunu anlatan Yılmaz, ülkeler içinde ve ülkeler arasında dengesizliklerin olduğunu, teknolojiye iyi adapte olunmaması durumunda, farklılık ve eşitsizlikleri artırma risklerinin bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, yeni teknolojilerle sosyal hayatın dönüşüme uğradığını ifade ederek, "Teknolojileri iyi kullanan, üretim ve pazarlama süreçlerine iyi yansıtan şirketler ve ülkeler rekabet gücü kazanıyorlar, bunu yapamayan ülkeler ve şirketler ise geri kalmak durumunda" dedi.

Kalkınma Bakanlığı olarak yeni bir strateji çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "Katılımcı bir şekilde tüm paydaşlarla k*****n, özel sektörden, akademik dünyadan paydaşlarla danışmanlık hizmetleri de alarak çok kapsamlı bir çalışma yapıldı, yeni bir bilgi toplumu stratejisi ve eylem planını aşağı yukarı tamamlamış durumdayız. Kısa süre sonra kamuoyuna ilan edilecek. Bu yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planımız büyüme ve istihdam odaklı" diye konuştu.

Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 96'sının sosyal ağları kullandığını belirten Yılmaz, sosyal ağlarda geçirilen sürenin aylık 10,2 saat olarak hesaplandığını, sosyal ağlarında kamu hizmetleri sunumunda kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Yılmaz, akıllı şehirlere ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Akıllı belediyelere, akıllı kurumlara, topyekun bakarsanız daha akıllı bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bütün unsurlarıyla kamusuyla, özeliyle, sivil toplumuyla bunun, ülkemizin genel politikaları açısından da son derece doğru olduğunu görüyoruz. Bunlar bizim makro politikalarımızla çok uyumlu unsurlar diye düşünüyorum. Türkiye'de buna daha fazla önem ve öncelik vermek durumundayız. Ayrıca bürokrasinin azaltılması, iş ortamının iyileştirilmesi anlamında da bu teknolojileri çok önemsiyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz, konuşması sırasında başka bir salondaki konuşmanın duyulması üzerine, "Dijital kaza yaşıyoruz galiba. Üst kattaki programla buradaki program karıştı anlaşılan. Arkadaşlarımız çözüyor" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da kayıtdışı ile mücadelede birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek, kayıtdışı istihdamın en temel yapısal sorun olduğunu söyledi. Denetmen ve müfettişler için özel bir yazılım programı hazırlandığını ifade eden İlhan, kurum portalına uzaktan erişim imkanıyla denetimlerin artık online yapıldığını anlattı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye'nin dijital dönüşümü yolunda paydaşlarıyla etkin diyalog ve düzenli etkileşim içinde olmak gerektiğine inandıklarını söyledi. Öğüt, "Vodafone Türkiye olarak, en önemli stratejilerimizden biri sürdürülebilir ekonomik büyüme modeli yaratmak. Böylece ülke ekonomisindeki sürdürülebilir büyümeye katkı sunmak. Bu hedefle Kasım 2013'te Dijital Dönüşüm Hareketi adlı stratejik programımızı hayata geçirdik. Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye'de herkese ilham vermeyi misyon edindik. Vatandaşlarımıza doğrudan dokunan kamu sektöründe dijital teknolojileri tam performansla adapte etmekte mesafe kat etmemiz gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Öğüt, Türkiye'nin teknolojide muazzam bir sıçramanın eşiğinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dijital nüfus giderek artıyor. Dijitalleşen vatandaşlarımıza ulaşan kamu hizmetlerinin de dijitalleşmesinin şart olduğunu düşünüyoruz. Dijital stratejiler kamu hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli gerçekleşmesine öncülük ediyor. Bürokrasi süreçlerini dijital ortama tanıştırmak, vatandaş memnuniyetinin artması, bürokrasi şikayetlerinin azalması ve kamu çalışanları için iş yükünün hafiflemesi demek. Türkiye'de kurumların dijital dönüşümünü sağlayan lider marka olma hedefi ve mobil iletişimde 20 yıllık global liderliğiyle Vodafone, bu dijitalleşmeyi kamuya sunacak doğru adres."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilgi, edilecek, eylem, ilan, planı, toplumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgi toplumu oldunuz da, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor? pyracantha IF Ekstra 0 21 Ekim 2010 14:37
AB’den Romanlar için eylem planı System Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 14:24