IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2014, 17:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BBC’nin IŞİD oyunu




İngiliz Televizyon Kanalı BBC, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 13 yaşındaki Zeyn Barda’yı yaptığı haberle, bir IŞİD sempatizanı, öğretmen annesini de oğlunu destekleyen cani bir anne olarak gösterdi. SABAH’a konuşan Suriyeli anne, “Oğlumu başka bir odaya alıp, röportaj yaptılar. Röportaj yaklaşık 1.5 saat sürdü. İçerde oğluma ne sordular bilmiyorum. Ama onun ağzından yazılanlar çok korkunç. Oğlumu hiçbir zaman IŞİD’e göndermem. Onların Müslümanlıkla alakaları yok. Bende onlara verilecek oğul yok” diye konuştu.

Yaptığı her haberle Türkiye'yi karalayan BBC bu seferki hedefi ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan 13 yaşındaki bir Suriyeli çocuk oldu. Türkiye'yi her fırsatta terör Örgütü IŞİD'e destek vermekle suçlayan BBC, İstanbul muhabiri Mark Lowen imzalı haberinde 8. sınıf öğrencisi Suriyeli çocuğu her an IŞİD saflarına katılacak olan bir IŞİD sempatizanı annesini de onun destekçisi olarak gösterdi. Ama BBC'nin bu oyununu Suriyeli aile SABAH'a konuşarak bozdu.
TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ

Hatay'ın Merkez İlçesi Antakya'nın Ayşe Fitnat Hanım Caddesinde oğlu tarafından kiralanan evde SABAH'a konuşan anne Meha Bitar (53), BBC'nin sözlerini çarpıttığını söyledi. Haberi gördüğünde şok olduğunu söyleyen Bitar, çok zor durumdayken Türkiye'nin kendilerine kapılarını açtığını ve Türkiye'nin kendilerini muhacirken, ensar yaptığını belirterek, bu yüzden Türkiye'yi çok sevdiklerini, bu yüzden yeni Suriye'nin de Türkiye ile aynı yolda yürümesini istediklerini vurguladı.
HABER YAPALIM DEDİLER

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 2012'nin Mart ayında Lazkiye'ye bağlı Jable Kasabasından yasa dışı yollarla Hatay üzerinden Türkiye'ye geçtiklerini belirten BBC mağduru anne Antakya'da 9 ay kadar kaldıklarını söyledi.

Daha sonra Gaziantep'in İslahiye ilçesine yerleştiklerini ve sık sık Antakya'da yaşayan oğlunu ve yakınlarını ziyarete geldiklerini belirten Bitar, "Antakya'da bir yakınımızı ziyarete gitmiştik. Orada Suriye'de yaşananları konuşurken, oğlum Zeyn'in IŞİD'i sevdiğini ancak onu bu sevgisinden vazgeçirdiğimi söyledim. Tanımadığım ama sonradan isminin Firaz olduğunu öğrendiğim kişi bana tanıdığı BBC muhabiri olduğunu ve bunu haber yaptırabileceğini söyledi."
BİZİM EVDE YAPMAK İSTEMEDİLER

"Bizde kabul ettik. Bu konuşmanın iki gün sonrası BBC'den beni aradılar. Onlara telefonumu Firaz vermiş. İngilizce bildiğim için muhabirle anlaşmakta sıkıntı çekmedik. Bana, ben ve oğlum ile röportaj yapmak istediğini söyledi. Bende buyurun gelin diye eve davet ettim. Ama bana röportajı daha önce misafirliğe gittiğimiz evde yapmak istediklerini söylediler ve bizi oğlumun evinden alarak yakınlarımızın evlerine götürdüler. Önce benimle röportaj yaptılar."
BANA YÜZÜMÜ KAPATTIRDILAR

"Benden yüzümü kapatmamı istediler. Ben korktuğum bir şey olmadığını söyleyerek bu tekliflerini reddettim. Benim başıma kötü bir olay gelmemesi için bu tedbiri aldıklarını söyleyerek yüzümü kapattırdılar ve gerçek ismimi değil benden FATİME kod adını kullanmamı istediler. Bunu da reddettim. Ama haberde ismimi böyle yazmışlar. Yaptığımız söyleşide de Cihad'ın doğru bir şey olduğunu söyledim ama IŞİD'i onaylamadığımı da söyledim. Çünkü Müslümanlıkta kafa kesmek, işkence yapmak yoktur. Bu günahtır. Bu yüzden IŞİD'in yaptıklarını onaylamadığımı Özgür Suriye ordusu çatısı altında yapılan cihadı onayladığımı söyledim."
O SEVGIYI SOKUP ALDIM

"Ama onlar sözlerimi çarpıtmışlar. Ben onlara IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'yi sevdiğimi söylemedim. Ama onlar haberi IŞİD'i destekliyormuşum gibi yazmışlar. Bu olacak iş değil. Ben bizlere kötü günlerimizde kucak açan, muhacirken bizleri Ensar yapan Türkiye hakkında nasıl kötü söz söylerim. Allah çarpar beni. Oğlum çok küçük. O IŞİD'i bir ara sevdiğini söyledi. 18-19 yaşında olsa belki onu tutamazdım, ama o daha bir çocuk. Ona IŞİD'i ve yaptıklarını anlattım ve onlara böylelikle oğlumun kalbinden IŞİD' sevgisini çıkardığımı söyledim"
OĞLUMU BAŞKA BİR ODAYA ALDILAR

Bitar, kendisinden sonra BBC'nin 13 yaşındaki oğlu Zeyn ile röportaj yaptığını belirterek, "Zeyn'i başka bir odaya aldılar ve oğlumla tek olarak konuşmak istediklerini söylediler. Kabul etmedim. Ancak muhabirler benim odaya girmeme izin vermediler. Oğlumun yüzünü kapatmak için kar maskesi aldırdılar. Kar maskesini de Firaz aldı getirdi. Oğluma giydirdiler ve ondan burada gerçek adını değil. Ebu Hattap kod adını kullanmasını istemişler. Röportaj yaklaşık 1.5 saat sürdü. İçerde oğluma ne sordular bilmiyorum. Ama onun ağzından yazılanlar çok korkunç. Oğlumu hiçbir zaman IŞİD'e göndermem. Onların Müslümanlıkla alakaları yok. Allah adını anıp, Suriye'de ki gençleri evlendirmek ve para vaad ederek kandırıp saflarına katıyorlar. Ama bende onlara verilecek bir oğul yok" diye konuştu.

YAZILANLARIN HEPSİ BANA SÖYLETİLDİ

Haberin konusu olan 13 yaşındaki Zeyn Barda ise daha önce BBC'nin haberinde yayınlanan silahlı fotoğrafların Suriye'de çekildiğini söyledi. Annesinin Lazkiye'nin Kürt Dağı bölgesinde muhalifler tarafından açılan okulda öğretmenlik yaptığını söyleyen 8. sınıf öğrencisi Zeyn Barda, "Orada Özgür Suriye Ordusu çatısı altında, rejim güçlerine karşı mücadele eden grupta 1 ay kadar eğitim aldım. O fotoğraflar ve görüntülerde o zaman çekildi. Yazılanların hepside bana söyletildi." diye konuştu.

YURT DIŞINA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Öte yandan BBC'nin yaptığı haberin ardından anne ve oğlunun başına gelmedik kalmadı. Söç konusu haberde söylediklerinden dolayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından Meha Bitar hakkında ve Çocuk Şubesi tarafından da oğlu Zeyn Barda hakkında terör örgütünün propagandasını yapmaktan işlem yapıldı. Anne ve oğluna çıkarıldıkları mahkemece adli Kontrol altında kalmak şartıyla yurt dışına çıkma yasağı koyuldu. Gelen yasakla birlikte öğretmenlik yaptığı için sık sık Suriye'ye gidip gelen ve muhaliflerin çocuklarına okuma yazma öğreten Meha Bitar, artık bir süre Suriye'ye gidemeyecek.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bbc’nin, iŞİd, oyunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolandırıcıların son oyunu IŞİD! Desmont Haber Arşivi 0 01 Aralık 2014 18:05
IŞİD bilgisayar oyunu oldu Seth Haber Arşivi 0 26 Ekim 2014 21:14
Kuzu Ailesi Oyunu. Günün flash oyunu alper198 Online Oyunlar 1 16 Mart 2014 22:34
Altın Toplama Oyunu. Günün Flahs Oyunu alper198 Online Oyunlar 0 13 Mart 2014 13:20
Bugünün oyunu, Süper Bilardo Flash Oyunu alper198 Online Oyunlar 0 08 Mart 2014 12:41