IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2014, 18:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hava durumu - Hafta sonu hava nasıl olacak?




Türkiye, pazar günü öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hava sıcaklığı pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak, salı gününden itibaren tekrar artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazar günü Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahya ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışlı sistemin pazartesi günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra salı günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, pazartesi kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kar yağışının pazartesi akşam saatlerine kadar Ankara-İstanbul otoyolunun özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtilirken, pazartesi iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Hava sıcaklığında hafta sonunda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Pazartesi kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak sıcaklıklar, salı gününden itibaren tekrar artacak.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

SİS HADİSESİ UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Denizli çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Adana'nın doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile bu sabah ilk saatlerde Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmurlu şeklinde olacağı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, batısı ile Ardahan, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ve Diyarbakır çevreleri ile gece saatlerinden sonra Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durumu, hafta, hava, nasıl, olacak, sonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hafta sonu hava nasıl olacak? Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 11:06
Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Violent Haber Arşivi 0 01 Kasım 2013 15:34
Hafta sonu hava nasıl olacak? Violent Haber Arşivi 0 12 Ekim 2012 09:42
Hafta sonu hava nasıl olacak? Violent Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 09:36
Hafta sonu hava nasıl olacak? Lucifer Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 20:21