IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2014, 18:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sekiz yıl Sezen Aksu'yu inceledim




Mustafa Ceceli, müzik kariyerinde Sezen Aksu'nun özel bir yeri olduğunu söylüyor: Şarkı söylemeyi ondan öğrendim. Sezen Aksu konserlerinde sekiz yıl görev aldım. Sahnede onu izledim, inceledim

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mustafa Ceceli ile sohbetimize, ikinci bölümüyle devam ediyoruz. İşte Ceceli'nin anlattıkları...

Ünlülerle çalıştığınız gibi genç müzisyenlere de destek oluyorsunuz...
Bu albümün çıkış şarkısı 'Hüsran', piyasada ilk kez şarkısı yayınlanan iki arkadaşa ait. Yepyeni iki arkadaşla çalıştım ve bu çok kıymetli bir şey. İsmi bilinmeyen kişilerin, samimi ve saf duygularla yazdığı parçalar patlayabiliyor, bunu unutmamak lazım. 'Hüsran'; tanınan söz yazarları ve bestecilerden de tam not aldı.

ŞARKI SÖYLEMEYİ ONDAN ÖĞRENDİM
Bu bir risk değil mi peki?
Şarkının gücü ve sizde bıraktığı etki her şeyin önüne geçiyor. 'Hüsran'ı Sezen Aksu'ya dinlettim. Dedi ki, "Mustafa, bu nasıl bir şarkı?" Sezen Aksu'dan da tam not alınca içim daha rahat oldu. Sezen Aksu'nun gönlü çok zengindir, çok objektiftir. Bazen biz, başarılı şarkıları dinlerken 'Yaa bunu neden ben yapmadım?' psikolojisine gireriz. Sezen Aksu ise bunun tam tersi bir tutum sergiler.

Sezen Aksu ile nasıl bir bağınız var?
Kendisiyle tanışalı 10 yıl oldu; ondan çok şey öğrendim. Bu sektörde beni yetiştiren kişidir. Üzerimde çok hakkı var. Şarkı söylemeyi bile Sezen Aksu'dan öğrendim. Konserlerinde sekiz yıl görev aldım. Hep izledim; sahnede nasıl durduğuna baktım, insanlarla diyaloğunu inceledim, şarkıyı hissederek okuduğunu gördüm. 2007'de 'Unutamam' şarkısını söyledim; bana "Hacı seni rahat bırakmazlar artık, sana bir albüm yapalım" dedi. O ana kadar şarkı söylemek aklımın ucunda bile yoktu. Aramızda samimiyet, güven, sevgi ve saygı üzerine kurulu bir bağ var.

Bu albümde Sezen Aksu'dan bir şarkı var mı?
Sezen Hanım, 'Islak İmza' parçasını bana özel yazdı. 'İlle de Aşk' şarkısı için de "Bu parça sana çok yakışacak" dedi. Bu albümde onun elini hissetmek bana huzur veriyor. Sezen Aksu, bir okuldur ama asla mezun olamazsın, mezun olmayı da istemezsin. Çünkü her gün yenilenir, her zaman bambaşka bir bakış açısıyla sana gelir. O, bambaşka bir kadın...

Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can da bu albümde size bir şarkı vermiş.
Mithat Can, 'Kucak Kucak' şarkısını bana dinletti. Daha sonra bana, "Senin albümüne şarkı yapacağım hiç aklıma gelmezdi, çok duygulandım" dedi. Çok hoşuma gitti; kıpır kıpır bir şarkı. İlk dinlediğimde, mutlaka albüme almam gerektiğini düşündüm.

MİTHAT CAN'IN KALEMİ BAMBAŞKA
Armut dibine düşermiş ne de olsa...
Mithat Can, çok farklı biri. Onun bu farklılığını seviyorum. Annesi Sezen Aksu olmasaydı da, benim gözümde çok farklı biri olurdu. Onda hiçbir zaman 'Benim annem Sezen Aksu' tavrı olmadı. Çok önemli bir insanın oğlu olmasına rağmen hiçbir zaman onun böyle bir şeyin arkasına sığındığını görmedim. Her zaman kendi ayaklarının üzerinde duran, kendi istediği hayatı yaşayabilen biri o... Mithat Can'ı çok iyi tanırım; müzikal yaklaşımı da annesine göre çok farklıdır. Armut dibine düşer ama Sezen Hanım'dan çok farklı bir müzikal bakışı var Mithat Can'ın. Bu albümdeki en kıpır kıpır, en hareketli şarkılardan biri onun elinden çıktı. Bambaşka bir kalemi, ayrı bir üslubu, tarzı ve bambaşka bir dünyası var.

'AVATAR' GİBİ BİR FİLMDE OYNAMAK İSTERİM
Oyunculuğa nasıl bakıyorsunuz? Teklifler geliyor mu?
Sinema ve dizi teklifleri alıyorum. Oyunculuğa uzak değilim ama bunun için daha erken. Şu anda, eğer hayata geçerse kabul edebileceğim tek bir film var. 'Evrensel Sırlar' adlı bir kitap var; hep 'Bir gün birisi bu kitabı film yaparsa, koşulsuz kabul eder oynarım' derdim. Kitaptaki 'Cem' karakterini çok seviyorum. Şimdiden bu karakteri canlandırmaya hazırım! İleride oyunculuk yaparsam, romantik bir tarzı olan yapımları seçerim sanırım. Bir de 'Avatar' tadında, içinde teknoloji olan yapımları tercih ederim.

DÜNYAYA KAPI AÇILDI
Müzikte dünyaya açılmak gibi planlarınız var mı?
Ortadoğu'da İngilizce ve Arapça albüm yapmayı planlıyorum. Sevilen şarkılarımın İngilizce ve Arapça versiyonlarını yapacağım. Onun dışında Lara Fabian'ın İtalyanca albümüne aranjörlük yapıyorum. Lara Fabian, dünyada benden başka hiç kimseyle çalışmak istemiyor. Etrafındakilere "Bu işi Mustafa Ceceli bitirecek, başka kimseyi de istemiyorum" demiş. Bu, benim için uluslararası müzik dünyasına giden önemli bir kapı.

Ortadoğu'da albüm yapmak nereden aklınıza geldi?
Kuveyt'te çok önemli şarkıcılarla çalışan isimler, beni internetten buldu. Hakkımda araştırma yapmışlar, çalışmalarımı dinlemişler. Onlara internet üzerinden şarkılar gönderdim. Sonra bana "İngilizce şarkı söylemelisin, burada çok seviliyorsun" dediler. Önceki albümümde yer alan 'Aşikardır Rızaki Hak' adlı parçayı Arapça ve İngilizce seslendirdim. Bu bana güven verdi.

günaydın

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aksuyu, inceledim, sekiz, sezen, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sezen Aksu - Lal Amelia R, S, Ş, T 0 02 Eylül 2014 19:50
Sezen Aksu - Yaz Amelia R, S, Ş, T 0 27 Ağustos 2014 20:18
Sezen Aksu - Yok Ki Amelia R, S, Ş, T 0 27 Ağustos 2014 20:07
Sezen Aksu Ruj Müzisyenler 0 04 Eylül 2011 13:26