IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2014, 11:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Davutoğlu Üsküp'te konuştu




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Üsküp'te düzenlenen çalışma kahvatısında konuştu.


YUNUS EMRE ARVAS / SABAH

Makedonya temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, sabah kahvaltısında işadamları ile buluştu. Başbakan Davutoğlu, kahvaltı öncesi açıklamalarda bulunarak Türkiye Makedonya ilişkilerine dikkat çekti. Makedonya'yı tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacmine değinerek '2008 Yılından buyana büyük mesafeler alındı. İstatistiklere sorduğunuzda yeterli mi değil. Bu bizim diğer alanlardaki ilişkimizi yansıtmıyor. Türkiye Makedonya ihracatında 13. sırada. Ben Makedonya Türkiye ilişkilerinde 2. sırayı bile kabul etmem' dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları;

Makedonya'yı karış karış gezdim. Köylerine kadar bilirim. Nerede tarihi eserimiz var mirasımız var onları takip ederim. Kültürel mirasımızdan tek bir taş, çivi sökülse bunun hesabını veremeyiz. Bu topraklar bize yabancı değil. Bu toprakların kültürü, dokusu bizim bir parçamız. Bu kültürel yakınlık iş dünyası için önemli.
MAKEDONYA'YI İLK TANIYAN ÜLKE TÜRKİYE'DİR

Diğer önemmli husus siyasi yakınlık. Çok az ülkeyle Makedonya'ya olduğumuz kadar yakınız. Makedonya'yı ilk tanıyan ülke Türkiye'dir. Sizin burada siyasi ilişkiler bağlamında başınız her zaman dik, güveniniz tam siyasi iletişim açısından sıkıntı yaşamamanız lazım. Böyle birşey olursa bunu bileceğiz. Bütün kurumlarımız hizmetinizdedir.
2. SIRAYI BİLE KABUL ETMEM

Bizim kültürel ilişkilerimizin kesiştiği alanlar. Bu derece yoğun ilişkiler varken ekonomik ilişkilerimizin en üst seviyede olması lazım. 2008 Yılından buyana büyük mesafeler alındı. İstatistiklere sorduğunuzda yeterli mi değil. Bu bizim diğer alanlardaki ilişkimizi yansıtmıyor. Türkiye Makedonya ihracatında 13. sırada. Ben Makedonya Türkiye ilişkilerinde 2. sırayı bile kabul etmem. Bunun olması için malzeme un, helva herşey var. Bunu da yapacak şartlar açık. 3 Konuya özellikle önemle vurgulamak istiyorum. Makedonya'nın coğrafyası. Bakınız, Üsküp, Adriatik ile Karadeniz arasında bir hat çekin Tuna ile Selanik arasında bir hat çekin Üsküp tam ortadadır. Makedonya'nın özellikle limanlara yakınlığı ve diğer özellikleri ile neredeyse Balkanlar'ın kalbidir. Makedonya'ya her zaman önem verdik. Ekonomik merkez olma bakımından geleceğe dönük en büyük önem kazanan ülkeklerden biridir.
MAKEDONYA'DA İSTİKRAR OLURSA BALKANLARDA DA OLUR

Bizim kültürel ilişkilerimizin kesiştiği alanlar. Bu derece yoğun ilişkiler varken ekonomik ilişkilerimizin en üst seviyede olması lazım. 2008 Yılından bu yana büyük mesafeler alındı. İstatistiklere sorduğunuzda yeterli mi değil. Bu bizim diğer alanlardaki ilişkimizi yansıtmıyor. Türkiye Makedonya ihracatında 13. sırada. Ben Makedonya Türkiye ilişkilerinde 2. sırayı bile kabul etmem. Bunun olması için malzeme un, helva herşey var. Bunu da yapacak şartlar açık. 3 Konuya özellikle önemle vurgulamak istiyorum. Makedonya'nın coğrafyası. Bakınız, Üsküp, Adriatik ile Karadeniz arasında bir hat çekin Tuna ile Selanik arasında bir hat çekin Üsküp tam ortadadır. Makedonya'nın özellikle limanlara yakınlığı ve diğer özellikleri ile neredeyse Balkanlar'ın kalbidir. Makedonya'ya her zaman önem verdik. Ekonomik merkez olma bakımından geleceğe dönük en büyük önem kazanan ülkeklerden biridir. Makedonya'da istikrar olursa Balkanlarda da olur.
EKONOMİK İLİŞKİLERDE SİZLERE GÜVENİYORUZ

Ne istiyorsanız elimizden geleni yaparız. Yeterki ticaret hacminde 1 milyar doları yakalayalım. Ticaretimizde artış var ama bunlar yeterli değil. 3-5 Yıl içinde 1 milyar doları yakalamalıyız. Bir çok şirketimizin burada yatırımları var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu bölgede yapılan yatırımlar bizim için hayati derecede önemli yatırımlardır. Dün Ankara'dan buraya 1 saat 40 dakikada geldik ama İstanbul'dan Van'a da 1 saat 40 dakikada gidebiliyoruz. Bizi kucaklayacak özelliklere sahip ülke burası. Bu açıdan serbest bölgeyi tekrar ele alacağız. Limana yakınlığı sebebi ile de gerçekleşirse Türkiye Makedonya ilişkilerine ivme katacak bir proje. Bunun için de umarım gereken adımlar atılır. Kültürel açıdan burada olmamız bizim için görevdir. İşadamlarımızın bir ülkede hep birlikte elini taşın altına koymaları ki iş dünyasında rekabet doğaldır bunu da bu kadar güzel sergilediğiniz için teşekkür ediyorum. Yapacağınız her çalışmada bizi yanınızda göreceksiniz. Karşılaşacağınız her zorlukta kurumlarımızı da yanınızda göreceksiniz. Tekrar teşekkür ediyor hayırlı sabahlar diliyorum.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, davutoğlu, konuştu, üsküpte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Davutoğlu Ankara'da konuştu Desmont Haber Arşivi 0 21 Aralık 2014 16:45
Başbakan Davutoğlu Van'da konuştu Seth Haber Arşivi 0 07 Aralık 2014 14:14
Başbakan Davutoğlu konuştu Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 11:54
Başbakan Davutoğlu Irak'ta konuştu Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 18:43
Başbakan Davutoğlu konuştu Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 16:40