IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2014, 17:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün disiplin kuruluna sevk edildi




Cumhuriyet Halk Partisi'nde kriz sürüyor. Hüseyin Aygün ve Birgül Ayman Güler'in Disiplin Kurulu'na sevk edildiği açıklandı.
CHP'de iki milletvekili, Hüseyin Aygün ve Birgül Ayman Güler'in Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki istendi. Birgül Ayman Güler hakkında "CHP, cemaat ile işbirliği yaptı" sözleri dolayısıyla kınama talebiyle disipline sevkedilmesi yönünde eğilim ortaya çıktı.
Hüseyin Aygün hakkında ise, Sarıyer ve Şişli belediyeleri hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamalardan dolayı disipline sevk edilmesine karar verildi.

Bu talepler üzerine iki milletvekili hakkında 'gizli oylama' yapılması kararlaştırıldı. Oylama sonucunda Hüseyin Aygün 43, Birgül Ayman Güler ise 56 oyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

VEKİLLİK YOLU KAPANIYOR

Yüksek Disiplin Kurulu, PM'nin isteği üzerine kendisine gönderilen dosyayı inceleyecek. İnceleme sonucunda iki vekil hakkında kınama cezası çıktığı taktirde. Her iki isimde önümüzdeki 1 yıl içinde yapılacak olan hiçbir seçimde aday olamayacak, aday gösterilemeyecek.

Ayman Güler ve Hüseyin Aygün'ün YDK'ya sevki görüşülüyordu

"30 Mart'ta cemaatle ittifak yaptık" diyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki, bugün toplanan Parti Meclisi toplantısının gündemine geldi. PM'de İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Kınama talebi" ile YDK'ya sevki görüşülüyordu.

HÜSEYİN AYGÜN'ÜN DE SEVKİ SÖZ KONUSUYDU

PM'nin gündeminde "Ulusalcı" olarak nitelendirilen Birgül Ayman Güler'in yanı sıra CHP'nin "Sosyalist" kimliğiyle öne çıkan ismi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de vardı. Tunceli Milletvekili Aygün'ün, YDK'ya sevk edilmek istenmesinin nedeni, Şişli Belediyesi'ndeki gelişmelere atıfla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı değerlendirmeler gösterildi.

AYGÜN NE DEMİŞTİ

Aygün, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu "Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı yapılmış, Sarıyer Kent Dayanışması üyesi çevreciler toplantıya katılıp söz almak istemiş, söz bile vermemişler. Önce bir belediyede işçilere yapılan taşlı-sopalı 'müdahale', başka bir belediyede yüzlerce ağaç kesimi, başka bir belediyede ise günlerdir gazetelere yansıyan İnönü- Emir Sarıgül kavgası var. Eee, sen İstanbul Belediye başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur. Halka ve emeğe değil, sermayeye yüzünü dönersen sonuç budur. Siyasette 'Beykoz Konakları'nda karar alırsan, işte böyle mahkum olursun. Günaydın" sözleriyle eleştirmişti.

AYMAN GÜLER NE DEMİŞTİ

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Kastamonu'da katıldığı bir etkinlikte konuştu. Güler, "Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" dedi. Güler, Kılıçdaroğlu'nun, Bekaroğlu'nu CHP'deki ulusalcıların istifa etmesini sağlamak için partiye davet ettiğini iddia etmişti.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" demişti.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aygün, ayman, birgül, disiplin, edildi, güler, hüseyin, kuruluna, sevk, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP'den flaş 'Birgül Ayman' açıklaması! Seth Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 18:19
Hüseyin Aygün Serbest Bırakılacak.. Düş Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2012 06:24
MHP'li İrbeç Disiplin Kuruluna Sevk Edildi.. Düş Haber Arşivi 0 22 Ekim 2011 19:30