IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2014, 19:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askeri Yargıtay’da paralel kumpas




Paralel yapı, Askeri Yargıtay’ı ele geçirmek için kendisinden olmayan kişilere kumpas kurarak sicilini bozdu. Hedefteki isimlerden Askeri Yargıtay Üyesi Hakim Albay Yasin Aslan hakkında sahte ihbar mektupları hazırlanarak onur kırıcı iddialarla 6 soruşturma açıldı. Görevden uzaklaştırılmak istenen Aslan’ın avukatlık hakkı bile tehlikede.

Paralel yapının sivil yargıda olduğu gibi askeri yargıyı da ele geçirmek için yargıçların hayatını kâbusa çeviren büyük kumpaslar kurduğu ortaya çıktı. Paralel kumpasın mağdurlarından biri Askeri Yargıtay 2. Dairesi Üyesi kıdemli Albay Yasin Aslan oldu. Albay Aslan'ın ailesini bile parçalayacak kumpasla Yargıtay üyeliğinden çekilmeye zorlamak için yasa dışı dinlenerek hakkında soruşturma açıldığı tespit edildi. İsimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla hakkında 6 adet soruşturma açılan Aslan'ın avukatlık yapması bile engellenmek istendi.
TSK'YA SIZMAK İÇİN ENGEL OLARAK GÖRDÜLER

Askeri Yargıtay Üyesi Hakim Albay Yasin Aslan paralel yapının Türk Silahlı Kuvvetlerindeki unsurları ile mücadele ettiği için hedef haline getirildi. Aslan'ın Genelkurmay İstihbarat Şube'de görevli bir sivil memurla ilişki yaşadığına dair iddiası üzerine hakkında soruşturma başlatıldı. Paralel yapının klasik taktiği haline gelen yasadışı dinlemeyle görüşmeleri kayıt altına alınan Aslan'a, ardından isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla santaj ve baskı yapılmaya başlandı. Ardından da hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

HAYSİYET KIRICI İFTİRA
Paralel yapının kumpası haysiyet ve onur kırıcı boyutlara ulaştı. İftiranın en ağırına maruz kalan Hakim Albay Yasin Aslan'ın ilişki yaşadığı ileri sürülen sivil memurun "Cinsel yolla bulaşan bir hastalığının" olduğu iddia edilerek Aslan'ın da bu hastalığa yakalandığı öne sürüldü. Aslan savunmasında ilişkisi olduğu ileri sürülen sivil memurun ve kendisinin hastaneden rapor alınması için haklarında soruşturma yapan mahkemeye başvurdu.
MOBİNG, İFTİRA VE ŞANTAJ


Askeri Yargıtay 2. Dairesi üyesi olarak görev yapan Kıdemli Albay Yasin Aslan'ın hayatı 2011 yılında açılan soruşturmalarla kabusa döndü. Askeri Yargıtay ve Genelkurmay'daki paralel yapı elemanlarınca baskı, mobing, iftira ve şantaja maruz kalan Aslan'ın öğretmen olan eşi Ö.D. Aslan'a ve görev yaptığı okula kadar imzasız ve isimsiz ihbar mektupları gönderilerek taciz edildiği belirlendi.
Bu durum hakkında Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı nezdinde şikayet dilekçesi veren Ö.D. Aslan büyük bir şok yaşadı. Ancak Genelkurmay bu şikayetler karşısında Yasin Albay ve Ö.D. öğretmen hakkında soruşturma açtı.
TUZAK KURANLARDAN TEK TEK ŞİKAYETÇİ OLDU


Aslan'ın öğretmen eşi askeri yetkililerden şikayetleri ile ilgili adım atılmaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektupla kumpası anlattı. 12 maddelik mektupla durumu anlatan öğretmen Ö.D.Aslan paralel yapının kendilerine kumpas kuran tüm isimleri hakkında şikayetçi olduğunu dile getirdi.
ERDOĞAN'A YAZDILAR


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, paralel yapıyla ilgili "Daha şaşırtıcı şeyler duyacaksınız" şeklindeki sözlerinin sırrı ortaya çıktı. Paralel kumpasın mağdurları başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere ilgili birimlere binlerce şikayet mektubu gönderiyor. Mektuplarla paralel yapının kumpasları deşifre edilirken, kurulan tuzaklarla insanların ailelerine kadar uzanan uzanan mağduriyetlerde ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu şikayet mektuplarından önemli bir bölümü de TSK içindeki kumpasları deşifre ediyor.

KAYNAK: Yeni Şafak

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askeri, kumpas, paralel, yargıtay’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Askeri Yargıtay ve Yüksek İdari Mahkeme kapatılsın" Desmont Haber Arşivi 0 01 Aralık 2014 17:21
'TSK'ya kumpas kuruldu’ Desmont Haber Arşivi 0 08 Kasım 2014 18:06
Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Bağımsızlık Mahkemesi Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 18:39