IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2014, 20:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Böyle dolandırıcılık görülmedi




Almanya'da yaşayan vatandaşları telefonla arayarak, yaptıkları çekiliş sonucu Otomobil veya ev kazandıklarını söyleyerek vergi masrafları için para isteyen dolandırıcılık şebekesine operasyon düzenlendi. Operasyon anı polis kamerasıyla görüntülenirken, dolandırılan 2 Alman vatandaşın intihar ettiği bildirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbarat üzerine telefon aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik İstanbul merkezli operasyon düzenledi. Önceden belirlenen 100'ün üzerinde adrese baskın yapan polis ekipleri, İstanbul'da aralarında örgüt lideri E.T. ve S.T. kardeşlerin de aralarında bulunduğu 70 kişi gözaltına alınırken, İzmir'de ise örgüt liderlerinden D.T.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına aldı.

DOLANDIRILAN 2 ALMAN İNTİHAR ETTİ

Gözaltına alınan şüphelilerin, Almanya'da yaşayan Alman uyruklu ve Türk vatandaşları telefonla arayarak, otomobil veya ev kazandıklarını söyledikleri, noter, vergi ve ÖTV gibi masrafların karşılığı olan para miktarını verdikleri banka hesabına yatırmalarını sağladıkları iddia edildi. Şüphelilerin, telefonla arayarak dolandırdıkları vatandaşlardan kişi başına 1000 ila 10 bin Euro arasında para aldıkları ileri sürüldü. 75 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların şu ana kadar bin 500 kişiyi dolandırdıkları, dolandırıcılık faaliyetlerinden 8 milyon Euro elde ettikleri belirlendi. Dolandırıldığını fark eden 2 Alman vatandaşın ise intihar ettiği ortaya çıktı.

Öte yandan, operasyonda el konulan 6 lüks araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, savcılığın zanlıların mal varlıklarına el konulması için çalışma başlattığı öğrenildi. Dolandırdıkları vatandaşların numaralarını hackerlardan satın alan dolandırıcılık çetesinin, numara sahiplerinin yaş aralığına göre hackerlara Euro üzerinden para verdikleri bildirildi. Gözaltında alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
böyle, dolandırıcılık, görülmedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böyle dolandırıcılık görülmedi Seth Haber Arşivi 0 08 Kasım 2014 00:16
Böyle dolandırıcılık görülmedi! Lucifer Haber Arşivi 0 16 Mayıs 2010 02:40