IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2014, 18:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu: Sizin kimseniz Türkiye Cumhuriyeti'dir




Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da gençlere istihdam desteği projesinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstihdam Kura Töreni'nde konuştu. Ankara'da düzenlenen programa katılan önemli açıklamalarda bulundu. Gençlere pek çok tavsiyelerde bulunan Davutoğlu k***** çalışanlara da önemle uyardı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları;

Türkiye Cumhuriyeti devleti şefkat devletidir, her bir vatandaşına şefkat elini uzanmaktadır ve uzanacaktır ve bir kudret devletidir. Ekonomik krizde iseniz kudretiniz yoksa, sadece şefkatiniz varsa acı duyarsınız ama çözüm bulamazsınız. Son 12 yıldır bütün vatandaşlarımıza ulaştığımız gibi sosyal hayatta zorluklarla karşılaşıp korumayı görememiş tüm herkese ulaşmayı bir görev bildik. Rakamlar o derece üst düzeye çıkarıldı ki vatandaşlar devletin elini yanlarında görmeleri hasıl oldu.

BENDE ANNEMİ KAYBETTİM

Gençlerimizin hayatlarının her anlamında onlara şefkat gösteren her bir vatandaşımıza da teşekkür ediyorum. Aileye dönüş ve aile yanında destek programı gibi pek çok programla çocuklarımıza ulaştık ve ulaşmaya devam edeceğiz. 3 mesajı iletmek istiyorum.

Bizim amacımız sizlere ulaşmak, sizlere destek olmaktır. Sizlere ve diğer koruma altındaki daha genç yaşlarındaki gençlere hitaben söylüyorum eğitime önem veriniz. Zorlukların oluşabilecek bazı psikolojik sorunların farkındayız. Sizlerin arasından çok büyük bilim adamlarının devlet adamlarının sanatçıların çıkacağından eminim. Ziyaret ettiğimiz sergide yapılan sanat eserlerini gördüğümde ne ince ne zarif bir ruha sahip bu gençlerimiz dedim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şefkat devletidir. Gençler hayatımızın teminatıdır. Borç talep etmeyen bir ülkeyiz. Sadece kendi öğrencilerimize değil yabancı öğrencilere de burs veriyoruz. Yeni geçen bütçede sosyal harcamaların tutarı 33 milyar TL. Bu rakam 2002'den bu yana 22 kat birden arttı.Devlet yurtlarında bulunan kimsesiz gençlerimize sesleniyorum, siz kimsesiz değilsiniz, sizin arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ben de annemi 4 yaşında kaybettim. Eğer babamın dirayeti olmasaydı bende sizin gibi olabilirdim. O başınızı dik tutun, imkanlarınızı kabiliyetlerini en iyi şekilde değerlendirin ve herkese gösterin kendine inanan bir insanın aşamayacağı engel yoktur. Herşeyi kaybedebiliriz ama özgüvenimizi kaybedemeyiz.

DÜNYADA HİÇ BİR ŞEY BİR YETİMİN GÖZLERİNDEKİ IŞILTIDAN KIYMETLİ DEĞİLDİR

Mümkün olduğunca her bir aile bir kardeşimizi sahiplense bu toprağa bir tohum atılsa bu zamanla çınar haline dönüşür. 2 Gün önce Makedonya'da bana hediye edilen bir şeyi tevdi ederek bana orada toplantıda siz bir fidan dediniz ama biz bunun ötesine geçtik deyip, bir hediye olarak yetim bursu verdik dediler ve 30 yetim bursunu ilan ettiler. Bende bunu 50'ye tamamlayalım dedim ve bu rakam 50'ye tamamlandı. Herkesin gözlerindeki ışıltıyı görmenizi isterdim. Dünyada hiç bir şey bir tek yetimin ışıltılı gözlerinden daha derin ve daha güzel değildir. Hazreti Peygamberimiz onun için 'yetim, yetim yetim' demiştir. O da yetimdi çünkü.

BUNU MEMUR MANTIĞI İLE YAPMAYIN

Yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmak konusunda lütfen sağınıza solunuza bakmayın. En güzel hediye bir yetimin başını okşamaktır, ona yalnızlığını unutturmaktır ona kimsesizliğini unutturmaktır. Buradan, son olarak devlet kademesindeki bütün arkadaşlarıma bütün memurlarımıza sesleniyorum. Bütün memuriyet hizmeti bağlamında önemlidir kutsaldır. Ama, hiç bir memuriyet insani öz bakımından bu çocuklarımızla gençlerimizle ilgilenmek kadar kutsal ve ulvi değildir. Bunu bir memur mantığı ile yapmayın. Memur mantığı olduğu için söylemiyorum bunu insani yönünüzle yapın. Daha fazlasını yapmak durumundayız. Ellerini tutmak, bağrımıza basmak, dilinizle değil gözünüzle biz sizi seviyoruz demek durumundasınız. İşte o zaman o genç kimsesizliğini yalnızlığını unutacak ve devleti yanında görecek. Bu ulvi bir görev ve insani bir sorumluluk olarak görüyoruz.

SİZİN KİMSENİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR

Her iki bakanımla da görüştüm ve bir talimatımı daha gerçekleştirmek istiyorum. Bu kura için müracaatlarımız yapıldı 2 bin 375 kişi başvuru yaptı. Nisan ayına kadar yeniden alım yapacağız. Nisan ayında da inşallah çok daha fazla sayıda gencimizi bu görevlendirmelerle hayatla barışık şekilde hayata atılmalarını sağlayalım. Hedefimiz bütün gençlerimizin iş sahibi olmasıdır. Ne olur, devletle birlikte el ele bu iş imkanlarını genişletelim. Hiç bir gencimiz bu gerekçe ile sahipsiz ve kimsesiz kalmasın. Devlet ve özel sektör imkanları ile bu atamalar bütün sektöre yayılacak ve işsiz hiç bir gencimiz kalmayacak. Bu duygularla bir kez daha gençlerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Bütün memurlarımıza, koruyucu aile görevi yapan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz kimsesiz değilsiniz, sizin kimseniz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hayırlı günler diliyorum.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhuriyetidir, davutoğlu, kimseniz, sizin, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Cumhuriyeti Ecrin Tarih 0 05 Haziran 2011 19:27
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Chelt Bilişim Hukuku 0 06 Nisan 2011 13:23
Türkiye Cumhuriyeti tarihi YapraK Tarih 0 27 Mart 2009 03:11