IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2014, 18:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burhan Kuzu: "Başkanlık modeline geçelim!"




Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Yüzde 10'luk barajın olmadığı bir Türkiye'yi yönetemezsiniz. Çözüm bizde var tüm barajları kaldıralım, başkanlık modeline geçelim" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, "Yüzde 10'luk barajın olmadığı bir Türkiye'yi yönetemezsiniz. Çözüm bizde var, biz diyoruz ki tüm barajları kaldıralım, başkanlık modeline geçelim" dedi.

Kuzu, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın sonucunu beklediklerini belirterek, aklıselimin hakim olacağını düşündüğünü ifade etti.

Bu konuda sert demeçler verdiğini ve hala o noktada olduğunu vurgulayan Kuzu, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi'nin asla yüzde 10'luk barajı kaldırmak gibi bir yetkisi yok. Böyle bir şeye teşebbüs eder mi? Ben ihtimal vermem. Ettiği zaman dediğim gibi bu yok hükmünde bir karardır. Bu kararı kabullenmemiz mümkün değil. O yüzden de ben ihtimal vermiyorum. Herhalde aklıselim hareket eder. Ferdi başvuru dediğimiz çerçevede kalırlar. Kararı o şekilde verirler.

Ferdi başvuru isminden belli kişilerin mağduriyeti. Memuriyetten alınmıştır, iadesi mümkün olabilir, deliller tam olarak değerlendirilememiştir yeniden yargılamaya karar verebilir. Hep bunlar şahsi ama bu yolla eğer siz bir metni iptal yoluna giderseniz bu vahimdir. O zaman ne olur yarın biri çıkar emlak vergisi yüksektir iptaline, ÖTV bilmem nedir iptaline memleketi yönetmek mümkün değil, bu yolla giderse."

Kuzu, yüzde 10'luk seçim barajın olmadığı bir Türkiye'nin yönetilemeyeceğini savunarak, "Çözüm bizde var. Biz diyoruz ki tüm barajları kaldıralım, geçelim başkanlık modeline. Ne olur? Belki bu ferdi başvuru yoluyla Anayasa Mahkemesi bir tespitlerde bulunur ve bu tespitler bize biraz ikaz olur, değerlendirilir ona göre bir orta yol bulunur. Yoksa 'yüksek buldum, kaldırdım' yok böyle bir şey. Ben ihtimal vermiyorum, inşallah aksi bir durum olmaz" diye konuştu.




sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanlık modeline geçelim, burhan, kuzu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Eş başkanlık" uygulamasına durdurma Seth Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 12:00