IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2014, 15:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TSK'dan kadın astsubaylara makyaj izni




Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki kadın astsubayların da makyaj yapmasının önü açıldı. Kadın subay, askeri memur, askeri öğrenci ile sivil memurların nasıl makyaj yapacağını düzenleyen yönetmeliğe astsubaylar da eklendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TSK İç Hizmet Kanunu Yönetmeliği'nde yapılan bazı değişiklikler dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişiklikle kadın astsubayların makyaj yalpası da yönetmeliğe bağlandı. Daha önce subay, askeri memur, askeri okul öğrencileri ile sivil memur olan bayan personelin nasıl makyaj yapacağı detaylı şekilde yönetmelikte yer alıyordu. Yönetmeliğe "astsubay" ibaresinin eklenmesiyle bayan astsubayların makyaj yapması serbest hale geldi ve kriterleri de belirlendi. Yönetmelikte, nasıl makyaj yapılacağı şöyle yer aldı:
KAHVERENGİ TONLARINDA HAFİF FONDOTENE İZİN


Subay, astsubay, askerî memur, askerî okul öğrencileri ile Devlet memuru bayan personelin makyajı, aksesuar ve saç tuvaletine ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:Anılan personel, dikkat çekici ve aşırı olmamak koşulu ile makyaj yapabilir. Yüze, kahverengi tonlarda hafif fondöten veya pudra sürebilir. Göz için, hafif olmak koşulu ile pastel renklerde göz farı ve eye liner; dudak boyası olarak da, hafif ve uygun tonlu ruj ve lipe liner kullanabilir. Tırnaklarına, açık renk oje sürebilir ve manikür yaptırabilir. Evlilik yüzüğü, bir veya iki adet olmak üzere bilezik veya yüzük ile birlikte şekil ve ebatları Türk Silâhlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinde belirtilen tek tip küpe takabilir.
SARI SAÇ VE RÖFLE YASAK


"Saç tuvaleti" bölümü şöyle oldu:

Bayan subayların saçları, isteğe bağlı olarak kısa veya uzun olabilir. Kısa saçlar, düz veya dömigarson olarak kesilebilir; ancak, saç boyu, ensede ceket yakası hizasını geçemez. Saçını uzatmak isteyen bayan subaylar ise, yan topuz yaparak aksesuarsız toka ile veya topuz filesi ile saç boyu ceket yakası altına düşmeyecek şekilde, ayrıca, saç renginde aksesuarsız toka ile saç uzunluğu ceket yakasından itibaren 15 santimetreyi geçmeyecek şekilde saçlar, isteğe bağlı olarak örülerek veya örülmeden toplanabilir. Saçlar doğal renginde veya koyu sarı, kestane ve siyah renklerde boyatılabilir. Ancak, perma ve röfle yaptırılamaz. Alında, şakak ve yanaklarda bukle veya benzeri süs yapılamaz; saç düşürülmez; gereken hâllerde saçlar, saç renginde aksesuarsız toka ile toplanabilir.
MEKTUPLARA DENETLEME

Erbaş ve erlerin mektuplarının denetlenmesi de yeniden düzenlendi. Uzman erbaşlar hariç olmak üzere erbaş, er ve askeri öğrenciler tarafından gönderilen veya onlara gelen mektuplar denetlenebilecek. Mektup yazan er, erbaş veya askeri öğrenci, zarfı kapatmadan önce komutanına teslim edecek. Gönderilmesinde sakınca bulunmayan mektupların zarfları ilgili komutan tarafından kapatılarak, tutanak tutulduktan sonra postaneye verilecek. Sakınca görülmeyen mektuplar da, "görüldü" kaydı düşüldükten sonra erbaş, er veya askeri öğrenciye teslim edilecek.

GENERALLERE KIT'A AYARI

Subay Sicil Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, orgeneral veya oramiral olabilmek için generallik rütbeleri süresince 30 ay kıt'a görevi yapmak zorunlu oldu. Eski yönetmelikte ise general ve amirallerin her rütbede en az 10 ay kıt'a görevi yapmaları gerekiyordu. Artık korgeneral ve koramiral olabilmek için tuğgeneral/tuğamiral ve tümgeneral/tümamiral rütbelerinde en az 20 ay kıt'a görevi yapmış olmak gerekecek. Orgeneral olabilmek için de generallik rütbelerinde en az 30 ay kıt'a görevi yapmış olmak zorunlu hale getirildi.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
astsubaylara, izni, kadın, makyaj, tskdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğum izni 6 aya çıkıyor 2013 Dogum izni Zen Merak Ettikleriniz 0 16 Şubat 2013 12:20
Çalışan Kadın Nasıl Makyaj Yapmalı AnqeL Makyajın Püf Noktaları 0 29 Mart 2012 21:54
Sıradan bir kadın yılın 330 günü makyaj yapıyor Rüzgar Makyajın Püf Noktaları 0 26 Kasım 2011 17:48