IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2014, 19:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ürdünlü pilot için IŞİD'le takas yapılacak




Ürdün Hükümeti, IŞİD’in eline rehin düşen pilotunu kurtarmak için üst düzey yetkililerden oluşturduğu kriz masası aracılığıyla gizli müzakereler yürütüyor. Yetkililer, takas dahil tüm anlaşma seçeneklerine açık olduklarını belirtiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Devletin siyasi ve güvenlik kararlarının alındığı kurumlarına yakın üst düzey yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Amman yönetimi IŞİD'in elinde rehin olarak tutulan pilot Muaz Kasasbe'yi kurtarmak için örgütle gizli ve dolaylı müzakerelere başladı.

Yetkililer, Kasasbe'nin serbest bırakılması için bölgesel ve uluslararası taraflarla kurulan yoğun temasla birlikte, IŞİD'e yakın aşiret ve şahsiyetlere arabuluculuk arayışında olduklarını ifade etti.

İsmini açıklamak istemeyen üst düzey yetkili, "Bu konuda Türk yetkililerle yakın temas kurduk. Katar yetkilileriyle de buna benzer bir irtibat kurmayı düşünüyoruz" dedi.

Yetkili, "arabuluculuk yapması için Irak'ta bazı büyük aşiretlerle irtibat kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

HERHANGİ BİR ANLAŞMAYA HAZIRIZ

İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan Ürdünlü Bakan, "Evet kulislerin arkasında ciddi dolaylı müzakereleri yürütüyoruz. Herhangi bir anlaşma seçeneğine hazırız. Fazla detayları açıklayamıyoruz" dedi.

IŞİD ile takas anlaşmasının ihtimaline değinen Bakan, "Elimizde terör suçuyla tutuklanan IŞİD için son derece önemli isimler var. Onların üzerinde müzakere yürütmekle ilgili ciddi düşüncelerimiz var" ifadelerini kullandı.

Bakan, "Bunu yaparken terör ile alakalı tavrımızdan, IŞİD ile mücadele koalisyonunda aldığımız pozisyondan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Maan şehrinde Selefi Cihadi hareketinin lideri Muhammed Şelebi ise, IŞİD'in Kasasbe'yi serbest bırakması karşılığında Ürdün'ün tutukladığı önemli şahsiyetlerinin serbest bırakılmasını isteyeceğini söyledi.

Şelebi, yaptığı yazılı açıklamada, "IŞİD'den öğrendiğimiz kadarıyla örgütün Ebu Musab Zarkavi'nin daha önce bombalı saldırı düzenlemek üzere gönderdiği Sacide Rişavi'nin yanı sıra örgüt üyesi Ziyad Kerbuli'nin serbest bırakılmasını isteyecek" dedi.

Şelebi, kendisinden arabuluculuk istenmesi hakkında, "detay vermek için henüz erken" yorumunu yaptı.

Ürdün Hükümeti'nin eski sözcü bakanı Samih Maita, verdiği özel mülakatta da, "Ürdün'ün IŞİD ile yaptığı müzakerelerde anlaşmaya varmak, ülke için seçeneklerin arasında en güçlü ihtimal" dedi.

IŞİD'e karşı koalisyonun düzenlediği hava saldırıları kapsamında yaptığı görev esnasında Ürdün Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçağı, Çarşamba günü Suriye'nin Rakka kentinde düştü.

FIRLATMA KOLTUĞU HAYATINI KURTARDI AMA

Uçağın pilotu Muaz Kasasbe fırlatma koltuğu sayesinde kurtuldu.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin, Ürdün hava kuvvetlerine ait savaş uçağının düştüğünü doğruladı.

Ancak Austin, düşen Ürdün uçağının IŞİD'in ateşiyle düşürülmediğini ifade etti, düşme nedeni konusunda ise bilgi vermedi.

IŞİD'in elindeki Ürdünlü pilotu kurtarmak için yoğun çaba serfedeceklerini söyleyen Austin, yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün'ün IŞİD'e karşı koalisyona olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Al Jazeera

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
icin, iŞİdle, pilot, takas, yapılacak, Ürdünlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD'e lisanslı pilot aranıyor! Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 13:58
Ürdünlü firma 20 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvadı Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 12:37
Times: Türkiye 49 rehineyi 180 IŞİD'liyle takas etti Seth Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 18:36
IŞİD'i vuran kadın pilot Seth Haber Arşivi 0 25 Eylül 2014 16:35