IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2014, 18:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir anda ona sırtını döndüler!




New York’ta öldürülen polislerden Rafael Ramos’un cenazesine katılan pek çok polis, kürsüye çıkan Belediye Başkanı Bill de Blasio’yu protesto etti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rafael Ramos için Cumartesi günü cenaze töreni düzenlendi. Törene ölen polislerin yakınları ve ABD'nin pek çok şehrinden on binlerce polisin yanı sıra New York Emniyet Müdürü Bill Bratton, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York Valisi Andrew Cuomo da katıldı.

Ölen polis memuru Ramos anısına bir konuşma yapmak isteyen Başkan de Blasio kürsüye çıktığı sırada, törene katılan pek çok polis Belediye Başkanı'na tepki amacıyla kürsüye sırtını döndü.

New York'ta görev yapan iki polis memuru, Rafael Ramos ve Wenjian Liu devriye aracında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Saldırgan Ismaaiyl Brinsley, polisleri öldürdükten sonra intihar etmişti. 28 yaşındaki Brinsley sosyal medyada, Eric Garner ve Michael Brown'un silahsız hâldeyken beyaz polisler tarafından öldürülmesinin intikamını almak istediğini yazmıştı.

Belediye Başkanı de Blasio, daha önce Garner ve Brown'un ölümünden sonra ülke çapında düzenlenen gösterilere destek verdiğini ilân etmişti. Açıklama, ABD'deki polis memurlarından tepki toplamıştı. Bill de Blasio geçen hafta Ramos ve Liu'nun kaldırıldığı hastaneye gittiğinde de çevredeki polislerce protesto edilmişti.

Siyah Amerikalı Eric Garner, 19 Temmuz'da New York'un Staten Island bölgesinde kaçak sigara sattığı iddiasıyla gözaltına alınırken, polis memuru Daniel Pantaleo tarafından boğazı sıkılarak öldürülmüştü.

Bir başka siyah Amerikalı 18 yaşındaki Michael Brown, 9 Ağustos'ta St. Louis'in Ferguson bölgesinde polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmüştü. Kurulan jüri, polis memuru Wilson'un "kendisine verilen yetkiler dahilinde hareket ettiğine ve cezai yargılamaya gerek görülmediğine" karar vermişti. Bunun üzerine ülke çapında protesto gösterileri düzenlenmişti.

28 yaşındaki Akai Gurley, New York'un Brooklyn bölgesinde polis memuru Peter Liang tarafından 20 Kasım gecesi vurulmuş, olayın kazayla olduğu öne sürülmüştü.

Tamir Rice adlı 12 yaşındaki bir başka siyah çocuk ise Cleveland'da parkta oyuncak silahla oynarken polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Her yıl güvenlik güçlerinin 400 ile 500 arasında kişiyi öldürdüğü ABD'de, FBI rakamlarına göre geçen sene içinde 76 polis görevi başında hayatını kaybetti. Polislerin 49'u kazayla 27'si de zanlılar tarafından öldürüldü.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anda, bîr, döndüler, ona, sırtını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ebru Polat sırtını sigortalatacak PassioN Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2012 16:24
Sırtını Döndüğünde Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 06:39
Cover yapan sırtını parçaya yaslar Cemalizim Haber Arşivi 0 06 Ağustos 2009 13:14