IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2014, 18:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yolcu gemisi yandı!




Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla sefer yapan feribotta yangın çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AP'nin haberine göre yakınlarda bulunan gemilerden, Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında bulunan Norman Atlantic isimli feribottan yolcuların tahliyesi için kurtarma çalışmalarına katılması istendi. İtalyan bandıralı 'Norman Atlantik' isimli feribot Yunan ANEK firmasına ait. Feribotta yolcuların yanı sıra 200 kadar araç bulunuyordu.

Reuters, feribottan 35 yolcunun kurtarıldığını ancak şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiğini bildirdi. Feribotta yaralı yolcu bulunmadığı öğrenildi.

Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu.

GEMİDE 54 TÜRK VATANDAŞI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla sefer yaparken yangın çıkan feribotta 54 Türk vatandaşının bulunduğu bildirildi.Yunan medyasına yansıyan haberlerde, gemide 54 Türk vatandaşının yanı sıra çok sayıda İtalya, Alman, Yunan ve Mısır vatandaşı bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan AA muhabirinin, Yunan savunma kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yunanistan olay yerine bir fırkateyn, 2 Super Puma helikopter, deniz kuvvetlerine bağlı 2 helikopter ve bir C130 tipi uçak gönderdi.

170 YOLCU TAHLİYE EDİLDİ

Yunanistan'ın Korfu Adası'nın 45 mil açıklarında demirleyen feribotun, nereye yanaştırılacağı henüz netlik kazanmazken, feribotun Yunanistan, İtalya ya da Arnavutluk limanlarından birine götürüleceği bildirildi.

200 aracın bulunduğu feribottaki yolcuların tahliye işlemi ise devam ediyor. Yunan medyasına göre, 170 kadar yolcu tahliye edildi. Şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiği kaydedildi.

Yunanistan ile İtalya sahil güvenlik ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü kurtarma operasyonunda, yetkililerin hava kararmadan önce gemiyi tamamen boşaltmayı planladıkları aktarıldı.

LÜTFİ ELVAN: GEMİDE 54 TÜRK YOLCUSU VAR!

Ak Parti İl Kongresi'ne katılmak için memleketi karaman'da olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İtalya ve Arnavutluk açıklarında meydana gelen gemi kazaları ile ilgili açıklama yaptı. Elvan, Yunanistan'dan İtalya'ya giden Yunan bandıralı bir gemide Arnavutluk açıklarında yangın çıktığını belirtirken şöyle dedi:

"480 civarında yolcusu olduğu ifade ediliyor. Yine bizim Pire Başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre 54 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemlerini yürütüyoruz. İtalyan makamlarından aldığımız bilgiye göre 103 kişi kurtarılmış durumda. Bu konudaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yunanistan'da da bu konu ile kriz masası oluşturulmuş durumdu. Bakanlık olarak yakından bu konuyu takip ediyoruz."


TÜRK YOLCULARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Yorgo Kırbaki'den alınan bilgiye göre, gemide bulunan Türk yolcuların 52'sinin kimliği belli oldu. A.Yıldırım, S.Yıldırım, S. Yel, H.Ünal, T.Ünal, A.Uslupat, B.Uslupat, S.Tosun, U.Tiryakioğlu, K.Tiryakioğlu, S.Şimşek, M.Saygılı, T.Saygılı, H.Savaş, E.Sait, K.Refik, S.Nuri,E.Muhhamed, Y.Lütfü, F,Kılıç, S.Kılıç, A.Kemal, M.Kazan, B.Karakaya, M.Hisar, T.Farhan, N.Erkul, H.Erkul, A.Emektar, A.Eğilmez, H.Eğilmez, T.Ferhan, M.Demirmen, M.Demirken (iki ayrı kişi), U. Demir, R,Şerif, K.Şerif, A.Şerif, C.Şerif, M.Çakmak, V.Bulut, S.Bulut, O.Cem, Z.Bilgiç, M.Bilginer, N.Baskın, N.Baskın (iki ayrı kişi), S.Bayhan, B.Akamaç, A.Akamaç, H.Akkaya, B.Ahmet gemide bulunan Türk yolculardı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gemisi, yandı, yolcu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
220.000 Tonluk Lüks Yolcu Gemisi Afrodit Denizcilik 0 14 Nisan 2012 01:08
İzmir Büyükşehir, 15 Yolcu Gemisi İçin Uluslararası İhaleye Çıkıyor aLya Haber Arşivi 0 27 Ekim 2011 10:43
Dünyanın en büyük yolcu gemisi ~ Queen Mary 2. Sametold Esrarengiz Olaylar 2 31 Ekim 2010 22:02