IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2014, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
STK'lardan Cizre çağrısı!




Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki oda ve borsa başkanları Cizre'de sağduyu çağrısında bulundu. Yapılan basın açıklamasında; " Bu cinayetler, çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha dikkatli olması gerekir. Süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir" denildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki oda ve borsa başkanları Cizre'de sağduyu çağrısı yaptı.

Cizre'ye gelen Diyarbakır, Batman, Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve Siirt ile çok sayıdaki ilçenin oda ve borsa başkanları, önceki gün 3 kişinin ölümüne neden olaylarla ilgili Sanat Sokağında basın açıklaması yaptı.
"HALKIMIZCA TASVİP EDİLMEMEKTEDİR"

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, provokasyon sonucu çıkan olaylarda 3 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını belirterek, olayların son bulması için herkesi sağduyulu olmaya davet ettiklerini söyledi.

Huzur ve güvenliğe zarar veren olayların barış özlemi içerisindeki halkı derinden üzdüğünü vurgulayan Sayar, "Barış ve huzurumuza yönelik her türlü hareket halkımızca tasvip edilmemektedir" dedi.

Sayar, yaşanan bu olayda kaos ve korkunun bölgeye tekrar hakim olmasının amaçlandığını dile getirerek, bu tür olayların barış sürecinin, kendi mecrasında akmasına engel olacağını dile getirdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ SABOTE EDİLMEK İSTENİYOR"

"Barış sürecinde yararlı olmayan olaylar karşısında duyarlı, sorumlu, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye, toplumun tüm kesimlerini bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanan Sayar, şöyle devam etti:

"Barış süreciyle birlikte filizlenen barış ortamını bozmak isteyen karanlık güçler, bölgemizi hedef alarak çatışmaların çıkmasına neden olmakta, barış süreci ile ilgili umudun azalmasını, kirli tezgahlar kurarak ve çeşitli oyunlar oynanarak süreci sabote etmek istemektedirler. Bu anlamda süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir."
"SORUMLULAR BULUNMALI, OLAY AYDINLATILMALI"

Ahmet Sayar, siyasi gruplar ve partilere mensup insanların vereceği mesaj ve alacağı inisiyatiflerin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Sorumlu tarafların buna hassasiyetle dikkat etmesini isteyen Sayar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşlenen bu cinayetler sürece yönelik bir provokasyondur. Daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha dikkatli olması gerekir. Sorumlular bulunmalı, olay aydınlatılmalı, provokasyonun müsebbibi kim olursa olsun, açığa çıkarılmalıdır."



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çağrısı, cizre, stklardan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriyeli hacker’lardan saldırı SeckiN Bilişim Hukuku 0 28 Ağustos 2013 20:57