IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2014, 18:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asgari Ücret ne kadar oldu




Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. kez biraraya geldi. Bu kez toplantıdan karar çıktı ve 2015 yılı asgari ücretinin net/brüt rakamlarının ilan edildi
Asgari Ücret 2015 yılında net ve brüt ne kadar olacak bugün açıklanıyor. Asgari ücret rakamları saat 12.00'de başlayan toplantıdan çıkacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. kez biraraya geliyor. Bu kez toplantıdan karar çıkması ve 2015 yılı asgari ücretinin net/brüt rakamlarının ilan edilmesi bekleniyor.

Asgari Ücret komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında TÜİK verileri sunulmuştu. TÜİK temsilcisi, ağır işlerde çalışan bir işçinin geçimi için gereken asgari tutarı net bin 424 lira 70 kuruş olarak bildirdi.

Asgari ücret zammının belirlenmesinde TÜİK verileri büyük önem taşıyor. Zam oranı genellikle bu veriler ışığında netleşiyor.


Eğer TÜİK'in verdiği 1424 lira 70 kuruş dikkate alınırsa devletin önerdiği yüzde 3 zammın üstünde bir rakam çıkması bekleniyor. Asgari ücret brüt şu anda 1134 lira olarak uygulanıyor. TÜİK'in açıkladığı asgari geçim rakamı olan 1424 liraya çıkılması durumunda asgari ücrete 290 lira fark gelmiş olacak. Bu da günlük asgari ücretin 9 lira zamlanması demek oluyor.
2015 ASGARİ ÜCRETİ NE OLUR?

HÜKÜMETİN ÖNERDİĞİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI :

2015 yılı asgari ücret zammı için hükümet yüzde 3+3 önerisinde bulunuyor. Yani ilk dönem için yüzde 3 zam ikinci dönem için yüzde 3 zam. Bu zam oranı asgari ücrette günlük 1 liralık bir artış anlamına geliyor. Pazarlık masasındaki bu asgari ücret zam teklifine işçi temsilcileri karşı çıkıyor.

TÜİK ASGARİ GEÇİM RAKAMI :

Asgari Ücret Tespit komisyonuna rapor veren TÜİK ağır işçilikte çalışan bir kişinin asgari geçimi için 1424 lira 70 kuruşa ihtiyacı olduğunu bildirdi.

DİSK:

Disk 2015 yılı asgari ücretinin net 1.800 lira olmasını istiyor.

TÜRK-İŞ:

TÜRK-İŞ ise Asgari ücretten alınan yüzde 15 gelir vergisinin sıfırlanmasını talep ediyor. Şayet bu olursa üç çocuklu asgari ücretlinin günde 26 kuruş bir "vergi avantajı" olacak. Asgari ücret yüzde 15 oranında gelir vergisine tabi tutuluyor.

Pazarlıklar sonucunda 2015 yılı asgari ücretinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belirlenmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sona erdi


Asgari ücret'i Çalışma Bakanı Faruk Çekil Açıkladı.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret zammı ne kadar olduğuna ilişkin açıklama yaptı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik Asgari Ücret Komisyonu ile yapılan 4 toplantının ardından bugün en son anlaşılan Asgari Ücret rakamlarını açıkladı. Asgari ücretin 8 Avrupa Birliği ülkesinden fazla olduğunu kaydeden Bakan Çelik yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

Şuan 4 çocuklu asgari ücret alan birinden vergi alınmamaktadır. Bunu kanun tasarısı ile 3 çocuklu aileden gelir vergisi alınmayacaktır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 toplantının ardından çalışmalarını tamamlamıştır. Buna göre bekar bir işçi için aylık brüt aylık asgari ücret 1202 TL'ye, ikinci 6 ay için 1274 TL'ye yükseltilmiştir. Net asgari ücret bekar biri için 2015'in ilk 6 ayı için 949, ikinci 6 ay için ise bin TL'ye yükseltilmiştir. Yani ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 6 olarak arttırılmıştır. Ortalama artış yüzde 12,30 olarak gerçekleşmiştir. Taraflar olarak uzlaştığımız uzlaşamadığımız konular var.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Aralık 2014, 19:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asgari Ücret ne kadar oldu




Fazla vermişiniz, yarısını alın.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 

Alt 30 Aralık 2014, 19:07   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asgari Ücret ne kadar oldu




asgari ücretle çalışanların haklarını bu dunya ödüyemeyecekler buarası önemsiz, diğer tarafı düşünsünler. çok zam yapmışlar, milletvekilleri olsaydı %99,9 zam alırdı garip ne yapsın.

 

Alt 31 Aralık 2014, 09:37   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asgari Ücret ne kadar oldu




ayni gazetenin internet sitesindeki baska bir habere gore, yapilan bu zam isciye yeni yil hediyesiymis. haberin ilk cümlesi aynen soyle: 'milyonlarca asgari ücretli yeni yila mujdeli haberle girdi.' yanlislikla 'milyonlarca asgari ucretli' yazmislar, dogru oldugunu bi an unuttular saniyorum. yazik gercekten. o mujdeli haber de, yeni yil da size!

__________________
everything. everyone. everywhere. ends.
 

 

Etiketler
asgari, kadar, ne, oldu, ücret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık