IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2014, 19:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yasa dışı dinleme operasyonu: 21 gözaltı




'Yasa dışı dinleme' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Erzurum Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü ile 4 amir rütbesindeki polis, adliyeye sevk edildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde 2010- 2013 yılları arasında görev yapan, aralarında İstihbarat Şube Müdürü Hurşit U.'ın da bulunduğu 21 kişi hakkında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatıldı. Soruşturma kapmasında Hurşit U. Kahramanmaraş'ta, emniyet amirleri Yücel B. Düzce'de, Serdar D. İstanbul'da, Aslan K. Ankara'da ve Soysal A., Bolu'da gözaltına alınarak dün gece saatlerinde Erzurum'a getirildi.

4 AMİR GÖZALTINA ALINDI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen Mayıs ayında yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet İstihbarat eski Şube Müdürlüğü personeline 'yasa dışı dinleme' kapsamında dün operasyonu yapıldı. Eş zamanlı olarak bugün yapılan operasyonda, gözaltına alınan İstihbarat eski Şube Müdürü Hurşit U. ve 4 amir gözaltına alındı.
LİSTEDE 21 KİŞİ VAR

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2'si emniyet amiri olan 7 kişi de yine soruşturma kapsamında dün Emniyet'e ifadeleri alınmak için davet edildi. Geri kalan 9 kişiden 7'sinin yine başka illerde, 1'inin de yurt dışında olduğu öğrenildi. 1 kişinin ise nerede olduğunun henüz tespit edilemediği belirtildi.
Gözaltında geceyi Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesinde geçiren İstihbarat eski Şube Müdürü Hurşit U. ve 4 amir, bugün adliyeye sevk edildi.

KOM Şubede susma haklarını kullanan 5 polisin Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukcu'ya ifade verecekleri öğrenildi. Gözaltı kararı verilen 19 kişinin avukatı Hakan Dışkeser, "İstibari dinlemelerle ilgili aslında uydurulan 'yasa dışı' dinleme olarak kamuoyunun bildiği bir soruşturma dosyası. 2010- 2013 yılları arasında istihbarat şubede çalışan müdür, müdür yardımcısı, emniyet amiri ve polis memurlarından oluşan toplam 21 kişilik bir liste vardı. 19 kişinin vekaleti var. Diğer 2 kişiden biri resmi görevli olarak yurt dışında. Şu an itibari ile 5 müvekkilimiz hakkında gözaltı kararı var. Erzurum'da görev yapan 7 kişi hakkında ise talimatla ifadesi alınması kararı verildi. Mevcut dosyada somut bir delil yok. Tamamen mahkeme kararı ile yapılmış istihbari dinlemelere yönelik bir çalışma. 5'inci ay sonu itibari ile başlamış bir adli süreç dedi.




sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
21, dinleme, dİŞİ, gözaltı, operasyonu, yasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Yasa dışı dinleme' operasyonunda 2 polis tutuklandı Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 18:33
Yasa dışı dinleme soruşturmasında 6 polis meslekten ihraç edildi Seth Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2014 17:22