IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2014, 18:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eğlenmek için 112'yi arıyorlar




Rize'de bu yıl 112 Acil Servis hattını arayan vatandaşlar, sağlık görevlilerinden ilginç isteklerde bulundu.

Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek, başhekimlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında 458 bin 584 çağrı aldıklarını ancak 112 acil hattına gelen çağrıların sadece 26 bin 259'una ambulansla acil vaka çıkışı yaptıklarını söyledi.

Şimşek, kendilerine gelen çağrıların yüzde 90'ının asılsız çağrılardan oluştuğunu ifade ederek, "Bu çağrılar komuta kontrol merkezimizi gereksiz yere meşgul eden çağrılardır. Bunun içerisinde arayıp kapatan, 112'nin görev tanımı içerisinde olmayan bilgileri öğrenmeye çalışan, personelimize hak etmediği cümleler kaydeden çağrılar var" dedi.

Bazı vatandaşların 112 Acil Servisi arayıp namaz vakitlerini sorduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"Telefonunun pin kodunu unutup yardımcı olunmasını isteyen, itfaiyeyi araması gerekirken 112'yi arayan birtakım çağrılar alıyoruz. Bizi yalandan hasta var diyip arayan, şurada kaza oldu diyip arayanlar da oluyor. Bu çağrılar sonucu zaman zaman ekiplerimiz gereksiz yere meşgul ediliyor. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda yaptığı çalışmalar doğrultusunda bizi arayan kişilerin yer ve telefon numarası tespitini sistem üzerinden yapabiliyoruz. Yeni düzenlemelerle de bu tarz asılsız ihbar ve çağrılarda bulunan kişilere 250 TL para cezası uygulanıyor. Eğer vatandaş bu çağrılara devam ediyorsa cezası iki katına çıkıyor."

Şimşek, vatandaşların bu tarz davranışları eğlence amacıyla yaptığını ancak bu nedenle gerçekten ambulansa ihtiyacı olanların kendilerine ulaşamadığını anlatarak, "Ambulanslarımız taksi olarak düşünülmemeli, eğlence aracı yapmak için 112 komuta kontrol merkezi aranmamalı, gerçek hastalarımız mağdur edilmemelidir" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli Dr. Mustafa Karaosman da vatandaşların 112 Acil Servis'in ne şekilde kullanılacağını tam olarak bilmediğini söyleyerek, "112 Acil Servis hattı, hayati tehlike olan durumlarda devreye girmeli. Hastanede hastasını tedavi ettirip evine götürmek isteyenler, cenaze naklettirmek isteyenler de bizi arıyor" dedi.

Aynı merkezde görevli hemşire Hayriye Dönmez ise vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet sunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnsan hayatını tehlikeye sokabilecek yüksekten düşmeler, kazalar, patlamalar ve afet gibi durumlarda vatandaşlarımızın 112 acil yardım hattını aramaları gerekiyor ama gelen gereksiz çağrılar yüzünden gerçekten ambulansa ihtiyacı olanlar bize ulaşamıyor. Özellikle 2 ve 5 yaş arası çocukların eline oyalanması için telefon veriliyor. Biz çocukların seslerini alabiliyoruz ama hattımız gereksiz yere meşgul edilmiş oluyor."




sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Aralık 2014, 19:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eğlenmek için 112'yi arıyorlar




bir türkiye gerçeği. burdan yazmaya terbiyem el vermiyor şahit olmuştum cok eskiden 10 yılı aşmıştır süreside neyse. Bunu yapanların ne kadar insan? olduğunu İQ yapsalar bulamaz. akıl yok cünkü.

 

 

Etiketler
112yi, arıyorlar, eğlenmek, icin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık