IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2015, 14:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esad Kürt Yönetimi ile temas kurmak istedi




İç ve dış siyasetin baskısıyla sıkışan Esad, IKBY ile bir araya gelebilmek için İran’ın aracılığına başvurdu. Aracılık için dört gün önce Erbil’e gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani, “Esad ile sizi bir araya getirmek istiyoruz” dedi. Barzani kesin bir dille “Hayır” cevabı verdi.

Suriye'de iç ve dış siyasetten sıkışan Beşşar Esad'ın Moskova yönetimi aracılığı ile Batı'ya yumuşama sinyalleri verme hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile bir araya gelme çabası içine girdiği öğrenildi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, IKBY'ye Esad'ın özel isteğini iletmek üzere dört gün önce Erbil'e geldi. Laricani'nin "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile sizi bir araya getirmek istiyoruz" mesajına Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kesin bir dille "Hayır görüşmeyeceğiz" dediği kaydedildi.
BATI'YA GÖZ MÜ KIRPIYOR?

Dört gün önce sürpriz bir şekilde Erbil'e gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Irak Kürdistan Bölgesi ziyaretinin perde arkasına Yeni Şafak ulaştı. Laricani'nin Erbil temasları sırasında bölgesel dengeleri altüst edecek bir aracılık için geldiği ortaya çıktı. Üç yıldan bu yana ülkesindeki milyonlarca insanı sefalete sürükleyen ve yüzbinlerce insanın ölümünden doğrudan sorumlu olan Esad'ın hem iç siyasette, hem de dış politikada girdiği darboğazı aşmak için Moskova ve Tahran'dan destek istediği ortaya çıktı.
ESAD REFORM HAZIRLIĞINDA

Arabuluculuk için devreye giren Laricani'nin Erbil ziyaretine İran derin devletinin önemli isimlerinin de refakat ettiği öğrenildi. Laricani'nin, IKBY Başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşmede "Kürtler bölgenin önemli aktörü" vurgusunu yaparak, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile sizi bir araya getirmek istiyoruz. Esad yönetimi önümüzdeki günlerde Kürt sorununun çözümü için önemli bir reform hazırlığı içinde" mesajını ilettiği belirtildi.

BARZANİ'DEN KESİN TAVIR

Barzani'nin Tahran'ın bu özel mesajına "Esad yönetimi ile görüşmeyeceğiz. Esad ile görüşme beklentimiz de, isteğimiz de yok" diyerek İran'ın en üst seviyede aracılar üzerinden gönderdiği arabuluculuk teklifine ret cevabı verdiği ifade edildi. Bölgedeki Kürt kaynaklar, teklifin Kürt yönetimi tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, İran ve Suriye'nin Rojawa'daki Kürt gruplara karşı Kürt yönetimini kışkırtmayı hedefleyen bir yaklaşım olarak gördüklerini ifade etti.


ABA ALTINDAN SOPA

Laricani'nin Erbil ziyaretinde beraberindeki heyette Muhammed Cafer Saharudi'nin yer alması ise Kürt siyasi partilerini ve gruplarını rahatsız etti. Zira 1989'da Viyana'da öldürülen İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) lideri Dr. Abdurrahman Kasımlo'nun katili olarak bilinen Saharudi'nin Erbil'e getirilmesi, "İran'dan mesaj" olarak yorumlanıyor.
IRAK İLE SAVUNMA PROTOKOLÜ

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Bağdat'ı ziyaretinin ardından İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ve Iraklı mevkidaşı Halit Mutab Yasin Ubeydi tarafından imzalanan protokol anlaşmasına göre, iki ülke arasında savunma işbirliği alanları belirlenerek görüşmelere devam edilecek. Anlaşmada ayrıca Irak'ın toprak bütünlüğü ve güvenliğinin korunması için karşılıklı istişarelerle milli ordunun kurulması adına işbirliği kararı yer alıyor. (Yeni Şafak)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
esad, ile, istedi, kurmak, kürt, temas, yönetimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK Türkiye'de yaşayan Kürt gençlerinden yardım istedi! Seth Haber Arşivi 0 19 Eylül 2014 11:14
Esad Yönetimi Genel Af İlan etti Desmont Haber Arşivi 1 15 Ocak 2012 20:19