IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2015, 20:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail kendi askerini vurdu




İsrail’in son Gazze operasyonunda İsrail ordusu askeri Hadar Goldin’i ölüdürdüğü iddia edildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsrail'in Koruyucu Hat operasyonu devam ederken 1 Ağustos'ta Hamas tarafından pusuya düşürülen biri binbaşı 3 askerden ikisi hayatını kaybetmiş, asteğmen Hadar Goldin ise kaçırılmıştı. O dönemde hemen akıllara Hamas'ın 2006'da kaçırıp 2011'de 1027 Filistinli mahkumun salıverilmesi karşılığında serbest bıraktığı İsrailli onbaşı Gilat Şalit gelmişti. Savunma Bakanı Moşe Ya'alon'un yeğeni olan askerin daha sonra öldüğü açıklanmıştı. O dönemde İsrail ordusunun 1986'dan beri yürürlükte olan Hannibal Protokolü'nü uygulayarak kendi arkadaşlarını öldürdüğü iddiası ortaya atılmış ancak bu hiçbir zaman doğrulanmamıştı. Bu protokol, bir askerin kaçırılması durumunda askerin canına zarar geleceği bilinse de İsrail devletini teröristlerle müzakere edecek bir duruma düşürmemek için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını öngörüyor. Yani kısacası, bir asker kaçırılırsa ve onu kurtarmak mümkün değilse kaçıranlarla birlikte öldürülmesine yetki veriliyor. İşte bu protokolün Goldin için de uygulandığı İsrailli haber sitesi Ynet'e sızan telsiz konuşmalarıyla da doğrulandı.

GERİ ZEKALI MORONLAR!

Kayıtlarda Goldin'in bağlı olduğu Givati Tugayı'nın komutan Albay Ofer Winter ve Albay Eli Gino'nun Refah'ta olayın yaşandığı bölgede bulunan askerlerle yaptığı telsiz görüşmeleri yer alıyor. Komutanlar askerin kaçırılmasının ardından Goldin'in sürüklendiği belirtilen bir Hamas tünelinin bombalanması emrini veriyor. Bu tünel, Refah'ın merkezindeki bir caminin altından geçtiği için bombardımanda cami çevresinde sivil Filistinliler de hedef oluyor. Filistin yönetiminin iddiasına göre bombalar 130-150 masum sivilin hayatını kaybetmesine yol açıyor. Telsiz konuşmasında Albay Gino'nun, 'Moronlar! Ateşi kesin dedim size. Geri zekalılar gibi hareket ediyorsunuz! Birbirinizi öldüreceksiniz' dediği duyuluyor.

İSRAİL ORDUSU SIZDIRANI ARIYOR

Kayıtların yayınlanmasının ardından iki komutanın askeri polis tarafından soruşturmaya tabi tutulması ihtimali gündeme geldi. İsrail'in 'Kara Cuma' diye nitelendirdiği olayın ses kayıtlarının sızmasına İsrail ordusu sert tepki gösterdi. Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, 'Bu bir reality şov değil. Biz de bu işi rating için yapmıyoruz. Bu kayıtların sızması kabul edilemez bir durum' dedi. Ordunun sızıntının kaynağını belirlemek için soruşturma başlattığı açıklandı.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerini, kendi, vurdu, İsrail


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamas iki İsrail askerini öldürdü Seth Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2014 20:37
NATO, Pakistan askerini vurdu: 8 ölü KarakıZ Haber Arşivi 0 26 Kasım 2011 09:45
İsrail denizde vurdu: 4 ölü Dilara Haber Arşivi 1 07 Haziran 2010 12:47
İsrail tankı yanlışlıkla kendi askerlerini vurdu Angel Haber Arşivi 2 06 Ocak 2009 22:05