IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2015, 20:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vali'den Güven Partisi isyanı: Mühürleyemiyoruz




Adana polisi Güven Partisi'ne 44; Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi'ne ise 8 kez baskın düzenledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Güven Özen tarafından 8 Mart 2012'de kurulan Güven Partisi, geçen yıl nisan ayından bu yana Adana İl Başkanlığı'na yapılan 'kumar' baskınlarıyla gündeme geldi. Türkiye'de 79 siyasi partiden biri olan ve resmi olarak kayıtlarda yer alan Güven Partisi'nin Adana İl Başkanlığı'na geçen yıl tam 44 kez kumar baskını yapıldı.

Partinin genel merkez ve il örgütlerinin 2012 yılına ait gelir- gideriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne bilgi verilmediği için, parti yönetimi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu anlaşıldı. Partinin Adana İl Merkezi'ne yapılan kumar baskınlarından kurtulmak isteyen kumarbazlar ise her defasında farklı farklı yöntemler uyguladı. Kimi zaman 'yangın var' diyerek kaçan kumarbazlar, kimi zaman da kumar malzemelerini kanalizasyon çukuruna atarak suç aletlerinden kurtulmaya çalıştı. Daha da ileri giden kumar tutkunları, Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu'nun önüne 'gözcü' koyup, baskın yapılıp yapılmayacağını önceden öğrenmeye çalıştı.

44 BASKINA 700 BİN LİRA PARA CEZASI

Kapılarını demirden 'zırh' gibi yapan, ancak polisin koçbaşıyla kırarak girdiği partinin merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi Çakmak Caddesi'ndeki il teşkilatını 44 kez basan polis, toplam 4 bin kişiyi kumar oynarken yakaladı, bu kişilere de Kabahatler Kanunu çerçevesinde toplam 700 bin lira idari para cezası kesti.

YENİ PARTİYE GEÇTİLER

Polisin ısrarlı baskınlarından kurtulamayacaklarını anlayan kumar tutkunları bu kez Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İl Başkanlığı tabelasını astıkları merkez Seyhan İlçesi'nin Tepebağ Mahallesi'ndeki binayı kullanmaya başladı. Polis, kısa sürede bu adresi de saptayıp, 8 kez baskın yaptı. 3 ayrı kilitle kapatılan demir kapıyı kıramayan polis bir kez binaya itfaiye merdiveniyle girdi, bir kez de duvarı koçbaşıyla kırıp açtığı delikten içeri girdi. Burada kumar oynarken yakalanan yaklaşık 500 kişiye 300 bin liraya yakın idari para cezası kesildi. İdari para cezası verilenlerin birçoğunun aynı kişiler olduğu da anlaşıldı.

Ayrıca, 'kumar oynatmak ve kumar oynanması için yer temin etmek' suçundan gözaltına alınan aralarında parti yöneticilerinin bulunduğu kişilere ise 'süresiz parti binasına yaklaşmama' cezası verildi. Bu kişilerden bazılarının, yasağa rağmen binaya geldikleri de sonraki baskınlarda belirlendi.

VALİ: MÜHÜRLEYEMİYORUZ

Güven Partisi ve Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi'ne yapılan kumar baskınlarını değerlendiren Adana Valisi Mustafa Büyük, siyasi parti şemsiyesi altında kumar oynatıldığı için binaları mühürleyemediklerini, ancak her baskınla ilgili hukuki işlem yapılması için İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dosya gönderildiğini söyledi. Bug üne kadar Güven Partisi'ne 44, diğer partiye ise 8 kez kumar baskını yapıldığını belirten Vali Büyük, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kumar oynayan, oynatan ve ele geçirilen malzemelerle ilgili yasal işlem yapılıyor. Emniyet, ısrarla her seferinde karşılaştıkları bütün zorlukları aşarak bu işe mani olmaya çalışıyor. Ancak muhatapları bu durumdan bir türlü vazgeçmiyor. Yasa dışı yapılan ve toplumu olumsuz etkileyen kumar alışkanlığına karşı her alanda yaptığımız gibi mücadelemize devam edeceğiz. Yasaların bazı boşluklarından yararlanarak bu şekilde siyasi partilerin de istismar edilmesinin kimseye bir yarar sağlamayacağının bilinmesini istiyoruz."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gÜven, isyanı, mühürleyemiyoruz, partisi, validen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güven Partisi'ne 48. kez kumar baskını Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 17:13
Güven Partisi'ne şok kumar operasyonu Seth Haber Arşivi 2 18 Kasım 2014 19:20
Emine Ülker Tarhan'ın yeni partisi; Anadolu Partisi Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 11:34