IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2015, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mersin'de il kongresinde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasında satır başları;

Türkiye altın dönemini yaşarken Gezi olayları ile karşılaştı. Mersin tek parti zulmüne de vesayet rejimine de müsade etmedi.

Haziran ayında sandık sizlere emanet. Mersin'de desten yazmaya hazır mıyız. En az yüzde 50 almaya hazır mıyız? Sizden söz istiyorum.

AK Parti Türkiye'nin her yerinde olan yegane partidir.

Biz Türkiye'nin dört bir yanını dolaşırken birileri şimdiden koalisyon hesapları yapmaya başladı.

Biz Türkiye ile dünya ile uğraşırken, onlar kaç aydır sadece bir Şişli olayını çözemediler. Cumhuriyet'in partisi diyorlar ama Şişli'de saltanatı kurmaya çalışmışlar.

Şişli neden özel bir örnek biliyor musunuz?

Meğer Şişli'de babadan oğula bir saltanat kurmaya başlamışlar.

8 ayda Şişli'yi böyle tarumar edenler milletin emanetini alsalar kim bilir ne hale getirirler?

CHP'li bir vekil çıkıyor "Paralel ile işbirliği yapıldı" diyor.

'Fethullah gelecek hesap verecek' sloganlarına Davutoğlu "Bu millet sadakatı da unutmaz ihaneti de..." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir daha ne Mersin'de ne aziz vatanımızın herhangi bir santimetrekaresinde istilacıların ayak izini görmeyeceğiz. Yurtdışında durarak, oradan Türkiye'yi yönetmeye kalkanların da ayak izini görmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Mersin'de, Edip Burhan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, konuşmasına, "Başları doğduğum, büyüdüğüm Toroslar kadar vakur, gönülleri Akdeniz kadar engin Mersinliler, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Partililerin, "Dik dur eğilme" şeklinde sloganlar atması üzerine, Davutoğlu, "Doğduğumda Toroslar'ın zirvesini görmüş birisinin başı hiç eğilir mi? Toroslar hiç baş eğer mi? Mersinimizin sırtını verdiği Toroslar'da doğmuşum, Akdeniz'den Toroslara gelen yörük obalarıyla bir olmuşuz, biz boyun eğer miyiz? Başı dik Toroslar'a selam olsun" diye konuştu.

Davutoğlu, son geldiğinde Mersin'e "ayna" şehir dediğini anımsatarak, "Mersin öyle bir ayna ki biz ona baktığımızda kendimizi görürüz. Mersin, milletimizin aynasıdır" dedi.

Davutoğlu, partililerin tekbir getirmesi üzerine de "İşte 3 Ocak ile Mersin bu tekbirler için kurtuluş yaşadı, istilaya karşı baş kaldırdı. Mersin'in kurtuluşu mübarek olsun. Bir daha ne Mersin'de ne aziz vatanımızın herhangi bir santimetrekaresinde istilacıların ayak izini görmeyeceğiz. Yurt dışında durarak, oradan Türkiye'yi yönetmeye kalkanların da ayak izini görmeyeceğiz. Bu ülke sadece ve sadece Toroslar kadar başı dik, yiğitlerin, Toroslar kadar yüreklilerin, Mersinli'lerin memleketidir" ifadelerini kullandı.

-"Baş verir, baş eğmeyiz"

Davutoğlu, partililerin, "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine şöyle devam etti:

"Dinleyecekler ki bugünler bir başka günlerin yıl dönümü. Bunları hep konuşacağız. Yarın da Sarıkamış şehitlerini anıyor olacak kardeşlerimiz, Sarıkamış'ta. Mersin'in kurtuluşuyla Sarıkamış dağlarında şehit düşen o aziz ecdadın verdiği yiğitlik aynı destanın aynı tarihin ürünüdür. Biz gerektiğinde Sarıkamış'a doğru yürür, soğukta donmayı göze alır ama istiklalimizi vermeyiz. Baş verir, baş eğmeyiz, biz."

Önümüzdeki seçimde, Mersin'in her ferdiyle kendilerine destek vermesini istediklerini dile getiren Davutoğlu, "Mersin öylesine bizi temsil eder ki sokağa çıktığınızda, Anadolu'nun her türküsü Mersin'de söyleniyor. Toroslara çıktığınızda, Türkmen obalarının ağıtları bizi söyler. Akdeniz'e indiğinizde bütün Akdeniz'in her bir rengini taşıyan Mersin bizi söyler. Mersin, Kürdü de Türk'ü de Alevi'siyle Sünni'siyle hep birlikte Türkiye'dir ve Türkiye'nin aynasıdır."

-"Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir"

Partililerin, "Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganlarına karşılık, Davutoğlu, "Bu güzel söz her yerde güzel ama Mersin'de bir başka güzel. Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Bakın, işte Mersin'e de bu yakışır, Mersin gençliğine bu yakışır. Türk, Kürt, Türkmen'i omuz omuza görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Geçen yıl bu günlerde, 140 ülkenin büyük elçisiyle Mersin'de bir toplantı dolayısıyla bulunduklarını anımsatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Çok güzel toplantılar yaptık ama tam 19 Ocak sabahı Mersin'de bu güzellikleri yaşarken, birileri aldıkları, karanlık odaklardan aldığı talimatla Suriye'deki kardeşlerimize yardıma giden MİT tırlarına operasyon yaptı. Bu operasyonla aslında, 7 Şubat 2012'de MİT müsteşarımızın sorguya çağrılması, 17-25 Aralık'taki o karanlık operasyonlar, 19 Ocak'taki MİT tırlarına baskın ve daha sonra Dışişlerinin dinlenmesi, hep aynı çizginin ürünüydüler. Bir yıl geçti, birileri Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak isterken, birileri vesayet hesapları yaparken, biz milletin hizmetinde koşarken, birileri bu milleti arkadan hançerlemeye çalışırken hesap açıktı; milleti temsil eden, gücünü ve meşruiyetini milletten alan AK Parti iktidarlarına ve demokrasiye bir ara dönem yaşatmak.

Tarih bizi Selçuklu ile yazacak, Osmanlı ile yazacak ve küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti ile yazacak. İşte geçen sene baktılar ki o aynen 1. Dünya Savaşı'ndan sonra zayıf düştüğü farz edilen, Türkiye Cumhuriyeti tam da bundan 12 yıl önce yine Osmanlı'nın son dönemi gibi bir takım dış odakların tesiri altına girmişken, IMF'den Düyun-u Umumiye'den borç talep ederken, 2002'de AK Parti güneşi yükseldi. Bu millete tekrar izzetli günleri hatırlattı, tekrar borç almadığı, mazlumlara sahip çıktığı onurlu günleri hatırlattı. Bakınız, geçen sene Türkiye tam da altın dönemlerinden birini yaşarken Gezi provokasyonları, 17 Aralık, 25 Aralık operasyonları ve arkasında biz Mersin'deyken yapılan MİT tırlarına yönelik operasyonla, bu millete tekrar karanlık ve zillet içinde günler yaşatmaya yeltendiler ama biz bunlara karşı en güçlü şekilde dirayetle durduk."

"Aziz Mersinliler, bu demokrasi düşmanlarına karşı demokrasi dersi verdiğimize şahitlik eder misiniz" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin şahitliğiniz bizim için önemlidir. Çünkü Mersin demokrasi tarihinde Arslanköy ile yazılmıştır. 1947'de vesayet rejimi kurmak isteyenlere karşı, demokrasinin altın harflerle milletin gönlüne ve ruhuna yazılmasını Mersinli Aslanköylü analarımıza borçluyuz. Yiğit Mersinli hanımlara selam olsun. Sizler, 'o gün sandık namusuzdur' diyerek sandığa sahip çıktığınız için bugün biz burada konuşuyoruz. Mersinliler hiçbir zaman tek parti zulmüne izin vermedi, vesayet rejimlerine de izin vermedi, bundan sonra da izin vermeyecek. Aslanköylü ninelerimizin, teyzelerimizin emanetine sahip çıkmaya hazır mısınız? Vesayet rejimi kurmak isteyenlere karşı, demokrasiye vurmak isteyenlere karşı her yerde ve her zaman 'yeter söz de karar da milletindir" demeye hazır mısınız? İşte bizim Mersinlilerden beklediğimiz bu."

-"AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olan yegane partidir"

Davutoğlu, "Başbakan Ahmet, millet size emanet" sloganları üzerine de konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Millet hepimizin emanetidir. Ben size başka bir emaneti hatırlatacağım. 2015 Haziran ayında, sandık da size emanet. Gençler, Mersinli yiğitler o zaman sandığı size emanet ettik. Hemen bize cevap vermeniz lazım. İnşallah 2015 Haziran ayında, Mersin'de en az yüzde 50 almaya hazır mıyız? Hepsi bir araya gelse, hepsini geçmeye hazır mıyız? Mersin'de bir destan yazmaya hazır mıyız? Bakın bu sözdür. Millete bir söz verdik. O sözün gereğini yapmak için ülkemizin her bir köşesini dolaşıyoruz. Sadece aralık ayında 15 vilayetimize gittik. Her iki güne bir vilayet. Devlet işlerini, hükümet işleri yürütme dışında iç ve dış birçok meselelerle uğraşmanın dışında vatanımızın her bir köşesine gittik. AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olan yegane partidir.

sabah

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet

Etiketler