IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2015, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malezya uçağı ile ilgili çarpıcı iddia




Endonezya'dan Singapur'a giderken denize düşen AirAsia uçağıyla ilgili 2 çarpıcı iddia ortaya atıldı.

Endonezya'nın Surabaya şehrinden Singapur'a doğru giderken, kalkıştan yaklaşık bir saat sonra düşen yolcu uçağına ait 4 büyük parça, Cava Denizi'nin dibinde tespit edildi.
162 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada hayatını kaybeden 162 kişinin cesetlerine ulaşma çalışmaları devam ederken, 8501 sefer sayılı uçak hakkında 2 şok edici iddia ortaya atıldı.

İddialardan ilki, AirAsia Havayolları'na ait uçağın gerekli izinleri almaksızın kalktığı... İkinci iddia ise uçağın gerekli izne sahip olduğu fakat belirtilen rotanın dışına çıktığı. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Djoko Murjatmodjo, AFP haber ajansına verdiği röportajda "Uçak, rota iznini ihlal etti, kalkış vaktine de uymadı. AirAsia hakkında bir inceleme başlattık. İncelememiz, bölgede sefer düzenleyen tüm şirketleri kapsayacak" açıklamasında bulundu. İnceleme sonlanana dek AirAsia'nın Endonezya'nın Surabaya şehrinden Singapur'a olan tüm uçuşları askıya alındı.

Endonezyalı yetkililerse AirAsia'nın, haftada 4 gün Surabaya-Singapur hattını kullanmak için izin aldığını aktardı. Fakat uçağın düştüğü pazar gününün, izin alınan 4 günden biri olmadığı belirtiliyor. Endonezya'nın hava trafik kontrol kurumu AirNav'a göre de 8501 sefer sayılı uçağın pilotu kalkıştan önce 'daha yüksek bir irtifada uçma' izni talep etti. Fakat yetkililer rotanın başka uçaklar tarafından kullanıldığını söyleyerek bu talebi reddetti.

4 BÜYÜK PARÇA BULUNDU

ABD, Avustralya, Güney Kore ve Malezya'nın yanı sıra Fransa ve Rusya da arama çalışmalarına yardımcı olmak için Endonezya'ya inceleme ekipleri gönderdi. Ekipler Borneo Adası açıklarında, denizin 30 metre dibinde, 10 metreye 5 metre boyutlarında 4 cisim tespit etti. Uçağın kuyruğu olduğu sanılan cisimlerin çevresindeki tarama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Arama ekipleri kuvvetli akıntılar yüzünden çalışmaların aksadığını fakat birkaç gün içinde AirBus A320 tipi uçağın kara kutusuna ulaşmayı ümit ettiklerini belirterek, "Şu anki birincil görevimiz kazazedelerin cesetlerine ulaşmak" açıklamalarında bulundu. Şimdiye dek 47 kişinin cesedine ulaşıldı. Kurbanların aileleri, cenaze töreni düzenleyebilmek için Endonezya'da kurulan koordinasyon merkezinden gelecek haberleri bekliyor.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çarpıcı, iddia, ile, ilgili, malezya, uçağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşen Malezya uçağı ile ilgili çarpıcı iddia Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2014 22:44
Malezya yolcu uçağı düştü Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2014 22:42
Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili çarpıcı iddia yaSmin Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2014 15:26
Kozinoğlu ile ilgili çarpıcı iddia! Ruj Haber Arşivi 1 14 Kasım 2011 11:47