IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2015, 21:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayet'el Kürsi'nin bilinmeyen düzeni.




Arapça'ya olan tutkusuyla ün kazanan ve uzun zamandır dersler veren öğretmen Nouman Ali Khan, Ayet'el Kürsi'nin şaşırtıcı düzenini anlatıyor.

AYET'EL KÜRSİ'DEKİ CÜMLELERİN DÜZENİ
Nouman'ın yaptığı açıklamalara göre; Bakara Suresi'nin 255. ayeti olan Ayet'el Kürsi baştan sona belli bir düzenden oluşuyor. Toplam dokuz cümleden oluşan ayette cümleler arasında bağlantılar bulunuyor. Yani 1 ile 9, 2 ile 8, 3 ile 7 ve 4 ile 6. cümleler birbirini tamamlıyor ve ortada tek kalan 5. cümle ise kendisinden önceki ve sonraki cümlelerin ayrımını belirtiyor.

İŞTE O TAMAMLAYICI CÜMLELER...
Arapça üzerine yaptığı çalışmalarla kariyer yapan ve belli bir üne sahip olan Khan, Ayet'el Kürsinin düzeniyle ilgili yaptığı açıklamada, birinci cümlede Allah'ın, 'hep yaşayan ve yaşamın kaynağını elinde tutan' El Hayyum ve El Kayyum isimlerinden bahsedildiğine değinirken; son cümlede ise bağlantılı olarak Allah'ın iki isminden bahsedildiğini vurguluyor.

İkinci cümle 'kendisini uyuklama ve uyku tutmaz' anlamına geliyor ve sondan ikinci cümlede ise 'Onları (gökleri ve yeri) koruyup gözetmek kendisini yormaz' anlamıyla diğer cümleyi tamamlıyor.

Üçüncü cümlenin anlamı, 'Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur' iken sondan üçüncü cümle yani yedinci cümle 'O'nun hükümdarlığı gökleri ve yeri kuşatmıştır' anlamına geliyor. Bu iki cümle de şaşırtıcı bir şekilde birbirini tamamlıyor.

'İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir?' anlamına gelen dördüncü cümlenin tamamlayıcısı olarak görülen cümle ise altıncı cümle, yani 'O'nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler'.

Ortada tek kalan cümle ise 5. cümle. O cümlede ise 5. ayetin ilerisinde ve gerisinde olanların bilindiğinden bahsediyor. Yani bu cümle tam ortada bir ayrım olarak belirtilmiş.

"KURAN'I DÜZ METİN GİBİ OKUMAMALIYIZ"
Yaptığı açıklamalarla dinleyenlerin ağzını açık bırakan Nouman Ali Khan, sözlerini şu cümlelerle tamamlıyor;

"Şunu iyi anlamalısınız biz Kuranı bir kitap veya bir metin gibi okuyoruz. Cümle 1, cümle 2, cümle 3, 4, 5, 6 diye gidiyoruz. Peki Peygamber ve Sahabe döneminde de durum bu muydu? Hayır. Çünkü Peygamber sözlü olarak aktarıyordu. Bütün bunları önümüze koyduğumuzda fark ediyoruz ki Kuran kusursuz bir konuşma metni olarak indirilmiştir. Allah Kuranı yazılı bir metin olarak aktarmamıştır sözlü olarak aktarmıştır."


NOUMAN ALİ KHAN KİMDİR?
36 yaşındaki Nouman Ali Khan, Bayyinah Enstitüsünün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olmakla birlikte, enstitünün "Klasik Arapça'nın Temelleri" ve "Kutsal Kelâm" da dâhil olmak üzere bir kısım derslerinin ana okutmanıdır.

Son 14 yıldır Arapça'ya olan tutkusuyla ün kazanan ve uzun zamandır dersler ve konferanslar veren Khan, bu şöhretin kendisine Allah tarafından verilen bir rızk kaynağı olduğunu düşünüyor.

Tek gayesinin Kuran farkındalığını ve değerini yaymaya çalışmak olduğunu söyleyen Nouman Ali Khan, Ayet'el Kürsi'nin düzeniyle ilgili yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Âyetel, bilinmeyen, düzeni, kürsînin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Âyet-el Kürsî ne demektir Seyra Dini Sözlük 0 25 Eylül 2014 20:09
Ayet-el Kürsi’nin Faziletleri Seyra Dualar 0 01 Haziran 2014 01:34
Rüyasinda Ayet'ül- Kürsi'yi okudugunu veya okuyani dinledigini görmek xena Rüya Tabirleri 0 13 Mayıs 2014 17:22
Ayet'el Kürsi Sır Dini Resimler 0 24 Nisan 2010 15:46
Âyet-el Kürsî'nin Sırları aLdiana Kuran-ı Kerim 0 24 Mart 2010 23:28