IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2015, 16:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BBP'den MHP'ye ittifak sinyali




BBP Genel Başkanı Destici, seçim ittifakı konusunda MHP'yle ittifakı konusunda "Aynı kökten gelen iki partiyiz. Seçim öncesi yapılan yakıştırmaları doğal karşılıyorum" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Destici, seçimde yüzde 10 barajını aşamayacağını belirttiği HDP'nin ise seçimin ardından Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali başvurusunda bulunarak Meclis'te grup kurmayı amaçladığını ileri sürdü. Destici'nin iddia ettiği seçim sonrası senaryosuna göre; yeterli oyu alan ancak baraj nedeniyle seçilemeyen adaylara yüksek mahkeme yoluyla milletvekili olma yolu açılabilecek ve HDP'de bu yolla Meclis'te grup kurabilecek.

SOHBET TOPLANTISINDA ANLATTI

Destici, 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü nedeniyle Çukurambar Mado'da basın organlarının temsilci ve muhabirleri ile kahvaltılı sohbet toplantısında buluştu. Gazetecilere kırmızı karanfil dağıtan Destici, Haziran ayında yapılacak seçimin ardından seçilecek oyu alan ancak partisinin yüzde 10 barajına takılması nedeniyle milletvekili olamayacak adayların Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali başvurusunda bulunmalarının yeni bir durumu ortaya çıkaracağını dile getirdi. Destici; BBP olarak yüzde 10 barajının 2015 seçiminde de hak ihlallerine neden olacak bir potansiyel içermesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını hatırlattı. Destici, "Başvurunun kamuoyuna yansımasıyla Anayasa Mahkemesi üzerinde baskı kuruldu. Anyasa Mahkemesi Başkanı, oylamaya katılamayacak duruma getirildi. Bir ay önce 'İktidarı rahatlatalım' gibi bir hava Anayasa Mahkemesi'nin içerisinde oluşmaya başlamıştı, bu duyumları almıştım" diye konuştu.

HAK İHLALİ BAŞVURUSU

Destici, seçimin ardından aday olduğu seçim bölgesinde milletvekili olabilecek oyu almasına rağmen partisinin yüzde 10 barajına takılması nedeniyle seçilmeyecek olanların Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacaklarını dile getirdi. Destici, bu durumda yüksek mahkemenin başvuruları esastan görüşeceğini ifade ederek, seçim sonuçlarının yeniden değerlendirileceği bir durumun oluşacağını savundu. Destici, "Yüzde 10 barajını aşamayacak olan HDP'nin de amacı budur. Hak ihlali başvurusu yoluyla Meclis'te olacaklar" iddiasında bulundu. Destici; seçim sonrasına yönelik bu değerlendirmeleri konuştuğu insanlar arasında yüksek mahkeme üyesi olan bazı kişilerin de bulunduğunu iddia etti. Destici, seçimde BBP ve benzeri partilerin hazine yardımından yararlanamamalarını da haksızlık olarak nitelendirdi.
MHP'YE GÖZ KIRPTI

Destici; "Seçimde MHP ile ittifak yapaacğınız değerlendirmeleri yapılıyor?" sorusu üzerine, "MHP ile aynı kökten geliyoruz. Bu kamuoyunun yakıştırmasıdır, belki tabanların arzusudur. Seçim öncesi bu yakıştırmaları doğal karşılıyorum. Ancak görüşmemiz, oturup konuşmuşluğumuz olmadı" dedi. Destici, Saadet Partisi ile de bir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bbpden, ittifak, mhpye, sinyali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paralel ittifak kaybetti Seth Haber Arşivi 0 23 Aralık 2014 11:12
Demirtaş’tan CHP’ye ittifak çağrısı Seth Haber Arşivi 0 04 Eylül 2014 12:03
Gülen'den PKK'ya ittifak mektubu yaSmin Haber Arşivi 0 05 Nisan 2014 15:04
Türkiye'ye karşı 3'lü ittifak! Ashriel Haber Arşivi 0 26 Kasım 2011 10:01