IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2015, 18:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu ve Merkel'den ortak açıklama




Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider bir ortak basın toplantısı düzenledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider bir ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Başbakanı Merkel;

Türk Alman ilişkileri açısından önemli bir konuyu ele aldık. Burada yaşayan Türkler canlı bir köprü oluşturuyorlar. Tabii ki uyum konusu önemli bir rolü olan bir konuyu almış olduk. ikili ilişkilerimizi ele aldık. Türk- Alman üniversitesi açıldı ve bilim yılı olarak kutlandı. Türkiye'deki siyasi konuları ele aldık. Özellikle bu alanda sayın Başbakan Davutoğlu'nun da desteklemiş olduğu dini konulardaki ilerlemeleri tarafımızdan benimsendiğini vurguladık. Terör konusunda değerlendirdik. Tabii ki Türkiye söz konusu olan İslam devleti ile bağlantılı olarak yakından etkilenmektedir.

Ve altını çizdiğim nokta büyük çabalar göstererek Türkiye'nin Suriye'den gelen sığınmacılarla ilgili insani katkılarda bulunmuştur. Türkiye'nin bu katkıları olmasaydı durum çok daha kotu olabilirdi. Bu alanda da geniş çerçevede mutabık olduğumuzu görmekteyiz.

"DEAŞ TEHDİTİNİ KONUŞTUK"

Gerçekten de bu görüşmelerimizi sürdüreceğimizi biliyor ve teşekkür ediyorum. Sayın Merkel'e teşekkür ediyorum. Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler diğer ülkelere göre bir dostluğa dayanmaktadır. Binlerce Alman Türkiye'de binlerce Türk de Almanya'da yaşıyorlar. Avrupa'da cok az halk böyle yaşıyor. Turkıye ve Almanya önemli istikrar ilişkileri çözüm kaynağına ulaştırabilecek perspektife sahiptirler. Merkel'in de vurguladığı gibi her iki ülkede yaşayan vatandaşlar dostluğun sembolüdür.

İKİ İSTİKRAR UNSURU ÜLKEYİZ

Dün Paris'te omuz omuza yürümekten onur duyduk. Dün Parıs'te ortaya konan tablo önem taşıyor tekrardan Fransa'ya başsağlığı diliyoruz. Yabancı düşmanlığı bugun de tehdit anlamı tasımaktadır. Sayın Merkel'In çok kültürlülük açıklamasından memnuniyetimizi açıklamak istiyorum. İslamofobik tutumlara karşı ortak tutumumuzu sergiliyoruz. Almanya'nın bir başarı hikayesi terör olaylarına karışmamaları. Ortak hedefimiz bu.

Türk- Alman üniversitesinin kurulmasının Türk- Alman dostluguna ciddi katkıları oldu. Sayın Merkel'le kapsamlı bir şekilde uluslararası konuları ele aldık. Teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

''MÜSLÜMANLARIN GÖSTERİSİNE KATILACAĞIM''

Bizler Müslümanlarla olan birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu vurguladık. Yarın Müslümanların düzenlediği bir gösteri olacak kendim de orada hazır bulunacağım. Böylece barışçıl bir işbirliğiinin simgesini orada ayakta tutmuş olacağız.
Merkel'in ardından Davutoğlu da açıklamalarda bulunuyor:
Her şeyden önce beni ağırlayan Almanya'ya teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki ilişkiler köklü bir dostluğa dayanmaktadır.

''CAMİ SALDIRILARINA DA AYNI TEPKİ VERİLMELİ''

Almanya'daki Türklerin kendi geleneklerini sürdürmeleri, Almanya'daki kültürel hayatın da en doğal sonucudur. Dün Paris'te omuz omuza yürümekten büyük bir mutluluk duyduk. Çünkü uluslararası teröre karşı tüm dünyanın ortak bir bilinçle hareket etmesi çok önemli. Buradan tekrar taziyelerimizi sunuyoruz. Fransız halkıyla dayanışma içindeyiz.

Avrupa'daki camilere karşı yapılan saldırılara da aynı şekilde karşı çıkmak tüm Avrupalıların görevidir diye düşünüyorum.
Türk-Alman Üniversitesi'nin kuruluşunu takip ediyorum. Umarım bu okulla beraber uyumumuz devam eder.
Suriye ve Irak'taki gelişmeler sadece Türkiye için değil dünya için de büyük tehdit oluşturuyor.
Daha çok Alman yatırımı Türk piyasasında görmek istiyoruz. Tekrar misafirperverliğini için teşekkür ediyorum ve sizi tekrar ilk fırsatta Türkiye'ye davet ediyorum.

''BEN HERKESİN BAŞBAKANIYIM''

Angela Merkel:
Ben bu ülkedeki herkesin Başbakanıyım. Hangi dinden ırktan olursa olsun. Biz dinler arası diyaloğu da her zaman desteklemekteyiz.
Ahmet Davutoğlu:
Terör terördür, terörist de teröristtir. İslam ile terör yan yana gelmez. Dünyadaki müslümanların sayısıyla teröre bulaşanların oranına baktığımızda bunun çok marjinal kaldığını da görürüz. Teröristlerin gayri müslümanlardan çok müslüman öldürdüklerini görüyoruz.
Mesela Norveç'te katliam oldu ama biz ona 'Hristiyan terörü' demedik. Batı veya beyaz ayrımı yapmadık.

''TÜRKİYE TERÖRDEN EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKE''

Suriye'deki krizden dolayı en büyük bedeli Türkiye ödemiştir. Dünya mülteci tarihinde en büyük mülteciyi alan Türkiye'dir. 1,5 milyonu rejimden kaçtı, 500 bini IŞİD'den kaçtı. Türkiye sınırlarını açık tuttuysa, teröristlerin geçişi için değil, babası annesi öldürülen çocukların, masumların ülkelerimize gelip yaşaması için açtık. Ancak terörist de gelmişse onun da takibini cezasını yaparız.

Sınırın kapatılmasını isteyen katliama göz yumanlardır. Türkiye 35 milyon turistin geldiği ülke, hepsinin isimlerinin terörist diye takibini tutamayız. Bize istihbarat gelecek ki takip edebilelim ki biz 7000 kişiye sınıra giriş yasağı koyduk. 2 bin kişiyi de aralarında Alman Fransız da var geri gönderdik. Son Paris olayında adı geçen Hayat ile ilgili istihbaratı Türk kaynağı yapmıştır, herhangi bir ön uyarı gelmediği halde biz takip ettik ve Fransa'ya haber verdik. Bu kadın Türkiye'ye Madrid'den geliyor. Bu konuda İspanya'yı Türkiye'yi suçlamak mümkün mü? Türkiye'nin tek suçu Suriye'ye sınırı olması mı?

Bu konuda Türkiye'ye suçlama yöneltilmesine kesinlikle tahammül etmeyiz. Yabancı savaşçılar kim olursa olsun, Suriye'yi terk etmeleri konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek veririz. Ancak şunu herkesin kabul etmesi gerekiyor Türkiye Suriye krizinde en büyük bedeli ödemiştir.
"PARİS'TE KENDİMLE GURUR DUYDUM"

Paris'ten hemen önce İstanbul'da bir terör saldırısı gerçekleşti. Ben Paris'te yürüdüm ve kendimle gurur duydum. Aynı duyarlılığın gösterilmesini beklerdim. Reyhanlı'da 52 vatandaşımızı kaybettik, bu konuda da aynı tepkiyi gösterme hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Tek suçumuz Suriye rejiminin bombardımanlarından kaçan insanlara kapımızı açmaktır. Kim ne derse desin bu politikamızı devam ettireceğiz.

Merkel, "Terör için ittifakta olmalıyız. Sayın Erdoğan'ın terörü bitirmek için başlattığı çaba gibi. İşbirliğimiz hepimiz açısından önem arz etmektedir." dedi.

"AVRUPA RESMİNDE MÜSLÜMANLIK YOK"

Davutoğlu'na "Alman dış politikasında sorun görüyor musunuz?" sorusu üzerine Davutoğlu:

Eğer her hangi bir meselede olumlu bir süreç başlatılırsa, bu başarı hikayesi dışındaki alternatifler daralır. Etki alanları daralır. Dünkü Paris resmi Türkiye'nin Avrupa Birliği açasından önemli bir resim. Avrupa resmi verildiğinde orada hiç Müslüman resmi verilmezse farklı bir resim ortaya çıkar.

"RESMİ BİRLİKTE OLUŞTURABİLİRİZ"

Davutoğlu Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi konusunda ise, "Asyalı kimliğimiz Avrupalı kimliğimizi örtmez ona renk katar. İnşallah hep beraber o günleri görürüz" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, davutoğlu, merkelden, ortak, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu ve El İbadi'den ortak açıklama Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 18:06
Davutoğlu ve Renzi'dan ortak açıklama Desmont Haber Arşivi 0 11 Aralık 2014 19:25
Davutoğlu-Clinton Ortak Basın Toplantısı Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Haziran 2012 15:53
Davutoğlu ve Clinton'dan ortak açıklama PassioN Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 20:28