IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2015, 18:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efkan Ala'dan Çözüm Süreci açıklaması




İçişleri Bakanı Efkan Ala İç Güvenlik Reformu toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İçişleri Bakanı Ala, Gölbaşı Vilayetlerevi'nde düzenlenen İdareciler Günü Kutlama Programına katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fransa'da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne Türkiye'den geçiş yapmasına ilişkin, "Fransa tarafından bize 'böyle bir kişi var onunu girişi engellensin sakıncalıdır' diye bir bildirim olmadığından kişiyle ilgili spesifik olarak giriş yasağı bulunmamaktadır" dedi. Ala, "Madrid üzerinden girdiği tespit edilmiştir. Zaten talep olmadan biz kendiliğimizden harekete geçerek tespit etmişizdir. Sonrada gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız gerekse Emniyet İstihbaratımız Fransız makamlarıyla irtibata geçerek gerekli detaylandırmaları yapmaktadırlar" diye konuştu.

"HAYAT BOUMEDİENNE İLE İLGİLİ BİR BİLDİRİ GELMEDİ"

Bakan Ala, bir gazetecinin Fransa'da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne'nin Türkiye'den geçiş yaptığı Suriye'ye gittiği ve o bölgede bulunduğuna ilişkin Tük güvenlik birimlerinin Fransa'ya bilgi verdiği yönündeki haberleri sorması üzerine, şunları söyledi:

"Türkiye'ye giriş yapmasında kaynak ülkelerden problem görülen kişiler Türkiye'ye bildirildiğinde onun Türkiye'ye girişi engellenmektedir. Giriş yasağı konulmaktadır. Bu kişiyle ilgili böyle bir bildiri yoktur. Dolayısıyla Fransa tarafından bize 'böyle bir kişi var onunu girişi engellensin sakıncalıdır' diye bir bildirim olmadığından kişiyle ilgili spesifik olarak giriş yasağı bulunmamaktadır. Madrid üzerinden girdiği tespit edilmiştir. Zaten talep olmadan biz kendiliğimizden harekete geçerek tespit etmişizdir. Sonrada gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız gerekse Emniyet İstihbaratımız Fransız makamlarıyla irtibata geçerek gerekli detaylandırmaları yapmaktadırlar."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Sultanahmet bombalı saldırı zanlısı Ramazova'nın daha önce Suriye'ye Kilis üzerinden giriş çıkış yaptığıyla ilgili sorulan soruya Bakan Ala, "Biz bir ülke yönetiyoruz. Biz soru önergesi varsa soru önergesine cevap verilir ama bizde böyle bir bilgi yoktur" dedi.

"VALİ İLE GÖRÜŞTÜM. BÖYLE BİR ŞEY OLMADIĞINI O ANDA CİZRE'DE OLMADIĞINI SÖYLEDİ"


Bir gazetenin manşetinde yer alan Şırnak Valisi'nin HDP'lilerle görüştüğü ve bu görüşmenin ardından Cizre'deki olayların patlak verdiğiyle ilgili gizli görüşme olduğunu sorması üzerine Ala, "Ben Vali ile görüştüm. Böyle bir şey olmadığını o anda Cizre'de olmadığını söyledi. Zaten vali asayişi sağlamak için görüşür. Yani Vali görüştü diye asayiş bozulduğu manasının çıkarılması yanlış yorumdur" şeklinde konuştu.


"AK PARTİ HÜKÜMETLERİ O REFORMLARI YAPMAMIŞ OLSAYDI BUGÜN ÇÖZÜM SÜRECİ KONUŞULUYOR OLAMAZDI"

Çözüm süreci temellerinin aslında 2006 yılında atıldığı ve Sabri Ok'un Türkiye'de MİT'çilerle görüştüğü iddiasının sorulması üzerine Ala, "Biz AK Parti Hükümetleri kurulduğu andan itibaren 2002'den beri bu temelleri attık diyebilirim. Çünkü o demokratik reformlar yapılmasaydı bugün bunları konuşuyor olamazdı Türkiye. Biz o reformları yapmamış olsaydık AK Parti hükümetleri o reformları yapmamış olsaydı bugün çözüm süreci konuşuluyor olamazdı. Biz detaylarla ilgilenmiyoruz. Detayları yapacak birimlerimiz var. O birimlerimizin işlerini onlara bırakıyoruz. Biz genel siyaseti ve genel yönlendirmeyi yapıyoruz. Genel kararları alıyoruz" karşılığını verdi.

Son günlerde İstanbul'da 5 şüpheli paketin bulunduğunu hatırlatarak, Ankara'daki alışveriş merkezleri aramalarında araçların sıkı bir şekilde arandığını ve bu konuda emniyetin teyakkuzda olup olmadığı sorusuna Bakan Ala, şunları kaydetti:

"VATANDAŞIN GÜVENLİĞİ İÇİN TEDBİRLERİMİZİ DEĞİŞTİRİYORUZ"

"Bizim her zaman etrafımızda olup bitenleri olabilecekleri değerlendirerek zaman zaman tedbirlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Bu spesifik bir bilgiden kaynaklanıyor olmayabilir ama bizim öngörülü bir biçimde elimizden geldiğince vatandaşımıza sağlıklı, güvenli bir ortam hazırlamak için tedbirlerimizi değiştirdiklerimiz oluyor. O zaviyeden bakmak lazım değerlendirmek lazım."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, aladan, Çözüm, efkan, süreci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalçın Akdoğan'dan 'Çözüm süreci' açıklaması Desmont Haber Arşivi 0 22 Aralık 2014 17:19
Bülent Arınç'tan 'Çözüm süreci' açıklaması Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 17:51
Davutoğlu'ndan çözüm süreci açıklaması Desmont Haber Arşivi 0 13 Aralık 2014 17:42
Demirtaş'tan çok kritik çözüm süreci açıklaması Seth Haber Arşivi 0 05 Kasım 2014 17:16
Kışanak'tan çözüm süreci açıklaması SeckiN Haber Arşivi 0 30 Ağustos 2013 13:40