IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 13:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa'da Charlie Hebdo kuyruğu




Katliam sonrası Fransız siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo ilk baskısını yaptı. Dergiyi almak isteyen Fransızlar kuyruklar oluşturdu. IŞİD derginin kapağı için "son derece aptalca" yorumunda bulundu.


Fransa’nın başkenti Paris’teki ofis binasına terörist saldırı sonrası 12 kişinin hayatını kaybettiği siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo bugün 3 milyon baskıyla çıktı.
Fransa’da dergiye ilginin yoğun olduğu belirtiliyor. AFP’ye konuşan bir Paris’teki bir gazete satıcısı sabah büfeyi açmaya geldiğinde 60-70 kişinin sırada olduğunu gördüğünü söyledi. “Böyle bir şey görmedim” diyen kadın 450 baskının 15 dakikada tükendiğini söyledi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IŞİD'DEN AÇIKLAMA: SON DERECE APTALCA
IŞİD Charlie Hebdo'nun bugün satışa çıkan son sayısı hakkında açıklama yaparak derginin Hz. Muhammed karikatürüyle çıkması için "son derece aptalca" yorumunda bulundu.
AFP'nin haberine göre Suriye ve Irak'ta IŞİD'in kontrol altında tuttuğu bölgelere yayın yapan el Bayan radyosunda Charlie Hebdo'nun son sayısı için yorumda bulunuldu.
Radyoda okunan açıklamada "Charlie Hebdo yeniden Peygamber'e hakaret eden karikatür yayınladı ve bu son derece aptalca bir hareket" denildi.



"EN ÖNEMLİSİ TÜRKÇE BASKI"
Ortalama tirajı 60 bin olan derginin bugünkü sayısı, Türkçe dahil altı dilde yayımlanıyor. Paris’te basın toplantısı yapan derginin genel yayın yönetmeni Gerard Biard dün akşam yaptığı açıklamada Türkçe baskının en önemlisi olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında” dedi.
"TERÖRİSTLERİN HAZIRLAMAMIZI İSTEDİĞİ KAPAK BU DEĞİLDİ"
Derginin kapağında Hz. Muhammed’in karikatürüne yer veriliyor. Çizimde gözü yaşlı Hz. Muhammed büyük harflerle Fransızca “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) yazılı bir dövizi tutuyor. Üstte ise yine büyük harflerle “Tout est pardonne” (Her şey affedildi) yazıyor.
Kapağı çizen karikatürist Renald Luzier (Luz), dün Paris’teki toplantıda “Karikatüre baktım. Karakter ağlıyordu. ‘Her şey affedildi’ yazdım. Sonra ben ağlamaya başladım. Kapak belli olmuştu. Dünyanın ya da teröristlerin bizden hazırlamamızı istediği kapak değildi bu. Ama bizim istediğimiz kapaktı” dedi.

Charlie Hebdo’nun yine Hz. Muhammed karikatürüyle ile çıkacağının ortaya çıkması üzerine Fransa’da Müslüman toplumun liderleri serinkanlı olma çağrısı yaptı. Fransız Müslümanlık Konseyi ve Fransız İslami Dernekleri Birliği ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride Müslüman toplumdan sakin olmaları, fikir özgürlüğüne saygı duyulurken, asaletle bağdaşmayan duygusal tepkilerden kaçınmaları istendi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MISIR’DAN TEPKİ
Derginin Hz. Muhammed karikatürüyle yayınlanacak olmasına Mısır’dan tepki geldi. Büyük Müftü Şevki Allam açıklamasında “Derginin yaptığı birlikte yaşama veya medeniyetler arasında diyaloga hizmet etmiyor. Bu, dünyadaki Müslümanların hissiyatına karşı yersiz bir provokasyondur” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
charlie, fransada, hebdo, kuyruğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Charlie Hebdo Saldırısının Sembolü Müslüman Polis İçin Cenaze Töreni Desmont Haber Arşivi 0 13 Ocak 2015 19:30
Leman'ın Charlie Hebdo özel sayısı çıktı. Düş Haber Arşivi 0 12 Ocak 2015 13:48
Taksim'de Charlie Hebdo gerginliği AngeL Haber Arşivi 0 11 Ocak 2015 20:54
Charlie Hebdo saldırısını araştıran başkomiser intihar etti Seth Haber Arşivi 0 10 Ocak 2015 16:18
Ehlisünnet TV muhabiri taksim'de Charlie Hebdo dergisini yırttı. Düş Haber Arşivi 0 09 Ocak 2015 01:00