IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 13:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul’daki matbaaya yargısız baskın




Cumhuriyet Gazetesi’nin Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun son sayısından bazı karikatürlere yer vereceği bilgisi üzerine polis dün gece yarısı matbaaya baskın düzenledi. Aralarında Cumhuriyet’in de bulunduğu gazeteleri taşıyan kamyonlar herhangi bir yargı kararı olmaksızın 40 dakika bekletildi.


12 çalışanını geçen hafta kanlı baskında kaybeden Charlie Hebdo’nun son sayısı, bugün 3 milyon nüsha ile Avrupa’da satışa çıktı. Türkiye’de de Cumhuriyet Gazetesi bugünkü sayısında, son sayının bazı karikatür ve yazılarından derlediği 4 sayfalık özel bir bölüm yayınlama kararı aldı.

Bu kararın sosyal medya üzerinden yayılması üzerine İstanbul polisi, Cumhuriyet’in yanı sıra çok sayıda gazetenin baskısının yapıldığı Hadımköy’deki DPC tesislerine bu sabaha karşı 01.00 sıralarında 3’ü resmi 5’i sivil toplam 8 kişilik bir polis ekibiyle çıkarma yaptı. Basılan gazeteleri İstanbul ve çevresine dağıtmak üzere matbaadan çıkmaya hazırlanan kamyonlar, polis ekipleri tarafından durduruldu.

Duruma müdahale eden DPC ve YAYSAT yetkilileri, kamyonlarda Cumhuriyet dahil olmak üzere farklı birçok gazete bulunduğunu belirterek, dağıtımın durdurulmasına ilişkin bir mahkeme kararı olup olmadığını sordu. Herhangi bir yargı kararı gösteremeyen polisler kamyondan aldıkları Cumhuriyet Gazetesi nüshasını basın savcısına gönderdiklerini bildirdi. Savcıya gönderilen nüshanın incelenmesinin ardından polis ekipleri saat 01.40 sıralarında kamyonların matbaadan çıkışına izin verdi. Polisin gece yaptığı bu müdahale nedeniyle birçok gazetenin İstanbul ve çevresine dağıtımında aksaklıklar yaşandı.


CUMHURİYET GAZETESİ YAZARI UTKU ÇAKIRÖZER'DEN AÇIKLAMALAR
"Bir çok yazarını terör nedeniyle yitiren bir gazete olarak onların acısını en iyi anlayan gazete olarak bu dayanışmaya katıldık. Bir seçkiyi okurlarımızla paylaştık. Bu seçkiyi de olabildiğinde titiz bir şekilde hazırladık. Dün sosyal medyada haberler çıkınca tabi destek mesajları kadar bundan memnuniyet duymayan insanlardan da, dini hassasiyetlere özen göstermeyen, bunlara yönelik olumsuz incitici konular olduğunu düşünenlerden de mesajlar geldi.
İşte akşam saatlerinden itibaren emniyet, kendileri gerek burada gerek ankara'da tedbirler aldılar. Şu anda da bunlar sürmekte. Yaptığımız seçkileri gördünüz. Seçkilerin hiçbir şekilde dini hassasiyetleri ve inanç özgürlüğünü rahatsız edeceği düşüncesinde değilim. Gazetemizi alanlar ve okuyanlar bunu göreceklerdir.
Ben ciddi bir sorun çıkmayacağı inancını taşıyorum. Tabi sosyal medyada bu çıktıktan sonar gazetenin basımından sonra kolluk güçler, gazetenin basıldığı matbaaya gitmişler gece. Normalde biliyorsunuz basılan her türlü materyal basın savcıları tarafından incelenir, içinde kanunlara aykırı durum varsa, o savcılar gerekli işlemleri yapar.
Burada sosyal medyada çıkan haberler üzerine muhtemelen, savcının talebiyle kolluk gücü matbaaya giderek, incelemeler yapmışlar bizim gazetemizde ve bu yaklaşık 30-40 dakika sürmüş. Bu süre zarfında kamyonları, diğer yayın organlarının gazeteleri dahil bu kamyonların gidişi belirli bir süre durdurulmuş. Sonra inceleme sonucunda bir sorun teşkil eden bir yayın gözükmediği anlaşılarak bunların dağıtımına izin verilmiş. "


hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskın, matbaaya, yargısız, İstanbul’daki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'daki cinayetler bir hesaplaşma mı? Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 18:41
'PKK'dan IŞİD'e İstanbul'da silahlı baskın' iddiası Seth Haber Arşivi 0 01 Eylül 2014 14:29
III. Ahmet'in matbaaya onay veren hatt-ı hümayunu Zen Tarih 0 06 Mayıs 2014 20:45
İstanbul'daki MİT binasında arama PassioN Haber Arşivi 0 10 Şubat 2012 20:50
İstanbul Fatih'te, 'Fuhuş'a şok baskın!. Sametold Haber Arşivi 0 08 Aralık 2010 19:01