IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2015, 02:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adını sokaktan sildiler




CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı’nı çevreleyen yeni yollara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni isimler verdi. CHP ve MHP gruplarının da onayladığı kararda, Atatürk’ün annesinin ismini taşıyan Zübeyde Hanım Sokağı’na ‘Cumhurbaşkanlığı Caddesi’ ismi verildi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısının önceki akşamki oturumunda, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bulunduğu bölgedeki bulvar ve caddeler isimlendirildi. Meclis gündemine gelen Başkanlık Yazısı’nda, “Yenimahalle ilçesi Beştepe, Emniyet ve Gazi mahalleleri ile Etimesgut ilçesi Bahçekapı Mahallesi sınırlarından geçen Alparslan Türkeş Caddesi, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun önünden geçen ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na kadar giden yeni yolun açılması nedeniyle yol bütünlüğünü kaybetmiştir” denilerek yeni açılan 4 farklı güzergahtaki cadde ve bulvarlara yeni isimler verilmesi önerildi. CHP ve MHP gruplarının da kabul oyu verdiği Başkanlık Yazısı’na göre, bulvar ve caddelerin isimleri şöyle oldu:
1 No’lu yol güzergahı olan ve Beştepe-Bahçekapı-Söğütözü mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş Caddesi, 11’inci Sokak ile birleştirilerek, ‘Alparslan Türkeş Caddesi’ adı verildi.
Yenimahalle ilçesi içerisindeki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen 40 metre genişliğindeki 2 No’lu yola ‘Cumhurbaşkanlığı Bulvarı’ denildi.
Emniyet Mahallesi önünden geçen 15 metre genişliğindeki 3 No’lu yola ‘Yeni Çiftlik Caddesi’ ismi verildi.
Yenimahalle Beştepe önünden geçen Zübeyde Hanım Sokağı da uzatılarak, Mevlana Bulvarı’na bağlanması nedeniyle ‘Cumhurbaşkanlığı Caddesi’ ismini aldı.

ADINA YAKIŞIR OLACAK
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Belediye yetkilileri ile görüştüm. Yine Atatürk Orman Çiftliği bölgesinde bir caddeye Zübeyde Hanım ismi verilecek, bunun için söz aldık” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek de “Yol çalışması sonrası sokak kısa kaldığı için caddeyle bütünleştirildi. Kısa bir sokak da Zübeyde Hanım’ın şahsına yakışmazdı. Zübeyde Hanım’ın ismi kendisine yakışacak bir caddeye verilecek” açıklamasını yaptı.

BÜYÜK CADDEYE VERİLİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de yaptıkları açıklamada, 370 metre uzunluğundaki Zübeyde Hanım Sokağı’nın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yanından geçen caddeye bağlanarak genişletildiği ve 970 metrelik bir cadde haline geldiğini belirterek Zübeyde Hanım isminin tamamen kaldırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını savundu. Yetkililer de Zübeyde Hanım isminin, belirlenecek büyük bir caddeye verileceğini, bununla ilgili kararın da önümüzdeki meclis toplantısında alınacağını belirtti.



hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağını, sildiler, sokaktan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sokaktan çıkan dram SeckiN Haber Arşivi 0 10 Eylül 2013 18:22
Sevgilim ne zaman sokaktan geçse - Attila Jòzsef Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 31 Ocak 2012 11:47