IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 03:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nihat Hatipoğlu: Bu büyük bir ahlaksızlıktır.




Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu A Haber'de yayınlanan Ergün Diler ve Bekir Hazar'ın yönetimindeki Yaz Boz'a özel açıklamalarda bulundu.

Peygamberimizi karikatürize etmek ahlaksızlıktır saygısızlıktır Hz Muhammed'e hakaret karikatürünü yapanlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bunun bir provokasyon olduğunu belirterek, İslam dininin şiddeti ve terörü reddettiğini söyledi.


İşte Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Yaz Boz'da yaptığı o açıklamalar:
BENİM KUTSALIMI AŞAĞILAMAK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR
►Kim olursa olsun, Peygamberimizi resimlerle karikatürize edip, alay etmek, dalga geçmek, yanlış bir imaj oluşturmaya çalışmak, bir algı oluşturmaya çalışmak sıradan bir insanın işi bile olsa caiz değildir. El, kol, göz, kaş işaretiyle insanları küçümseyenlere Kur'an – ı Kerim uyarıda bulunuyor, 'Yazıklar olsun onlara' diyor. Sıradan bir insan için bile alçaltıcı, küçük düşürücü hiçbir çizim, hiçbir söz, hiçbir şiir yazılamaz.

►Hz. Peygamber, son Peygamber. Karşıdakiler buna inanmayabilirler, son derece normal. Zaten biz onlara gelin zorla İslam'a inanın demiyoruz. Bizim Peygamberimize illaki iman edin demiyoruz. İman edip etmemeleri kendi tercihleridir. Ama diyoruz ki; Hz. Muhammed (sav) bugün yaşayan iki milyar insanın nefes alma merkezi, oksijeni. İnsanlar onu model almışlar, onun ahlakıyla ahlaklanmışlar. Siz ondan bahsederken benim ölçülerime göre saygılı davranmak zorundasınız. Çünkü benim diğer Peygamberlere saygılı davrandığım gibi. Benim İncil ve Tevrat'ı aşağılamadığım gibi. Sen benim kutsalımı aşağılayamazsın. Gerçek olmayan çizimlerle insanların gözünde başka gösteremezsin. Bu hem akılla oynamaktır, hem hakikate düşmanlıktır hem de büyük bir ahlaksızlık ve saygısızlıktır.

DİNİMİZ KUTSALIMIZA HAKARET EDENE SALDIRMAYI DA ONAYLAMAZ
►Bu tür yanlışı yapanlara karşı şiddetle mukabelede bulunmak, ölümle sonuçlanacak bir yola girişmek de İslam'ın onaylamayacağı şeylerdir. Çünkü böyle bir şiddet insan hayatını sona erdiriyor.

PEYGAMBERİMİZE SALDIRMALARI ONUN ALGISINI KİRLETMEZ
►Onlarla muhatap olan Türkiye'deki meslektaşlarının onlara bunları anlatmalarını ümit ediyoruz. Keşke oturup konuşsalar. Hz. Muhammed ile oynamanız onun algısını kirletmez. Bütün dünya bir araya gelse Hz. Peygamber'in aleyhinde yazsa, çizse Müslüman'ın yüreğinde Muhammed, Muhammed'dir. Tam aksine saldırıldıkça Peygamber'in etrafındaki o halka daha da güçlü bir şekilde kenetlenecektir.

YENİ BİR HAÇLI SEFERİ İSTEMİYORUZ
►Böyle bir şey, yanlış olan unsurların çıkmasına ve Avrupa'da yaşayan bütün Müslümanların, camilerin, belli yerlerin sıkıntı yaşamasına, iki kültür arasında çatışmaya sebep olacaktır. Bu doğru değil, çünkü insanlık bundan çok çekti. Biz yeniden bir Haçlı Seferi başlasın istemiyoruz. Bizim öyle bir niyetimiz yok. Bizim niyetimiz ancak barış, rahmet, saygı ortamında Hz. Peygamber'in yaptığını yapmak.

KÜFÜR ETMENİN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ
►Küfür etmenin, hakaret etmenin özgürlüğü olmaz ki. Aslında bunlara en güzel cevabı Papa verdi. Papa 'Benim anneme küfür etse arkadaşım, ben ona yumruğumu indirebilirim' dedi.

HİÇBİR DİNİN KUTSALINA SAYGISIZLIK YAPAMAZSINIZ
►Hiçbir dinin kutsalına saygısızlık yapamazsınız. Hristiyanlık aleminden beklediğimiz ses buydu bizim. Biz de aynı sesi onaylıyoruz. Biri kiliseye karşı bir yanlışlık yaparsa biz de kilisenin önünde dururuz ve kiliseyi koruruz. Çünkü bizim inancımız kavgayı değil konuşmayı emretmekte. Sözü hakim kılmayı emretmekte.

KARİKATÜR OLAYI BİR PROVOKASYONDUR
►Özgürlük, insanları aşağılamak, iftira atmak, çamur atmak, çirkin göstermek, milyarlarca insanın iman ettiği bir insanı aşağılamaya çalışmanın özgürlükle ne alakası var? Bu ancak tetiklemek demektir ve provokasyondur.

KIYAMETİN AYAK SESLERİ DUYULUYOR
►Kıyametin aslında ayak sesleri duyuluyor. Ama tarih vermek mümkün değildir. Düzen bozuluyor, taşlar yerinden oynuyor ve hiç beklenmeyen hadiselerle anlık karşılaşabiliyoruz. Zaten kıyamet de budur, olan dengenin bozulmasıdır.

PEYGAMBERİMİZ KIYAMETİN ORTADOĞU'DAN BAŞLAYACAĞINI SÖYLÜYOR
►Hz. Peygamber kıyametin kopma alanının Ortadoğu olacağını söylüyor.

PEYGAMBERİMİZ SURİYE'NİN MISIR'IN VE IRAK'IN KAYBEDECEĞİNİ SÖYLÜYOR
►Vatikan'ın ilgisi de Ortadoğu'ya, Amerika'nın ilgisi de Ortadoğu'ya. Çünkü Ortadoğu bütün dinlerin doğuş merkezi. Kıyamet buradan başlayacak.


Kaynak: Haberler.com /Akhaber.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahlaksızlıktır, bîr, bu, bÜyÜk, hatipoğlu, nihat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ateizm Derneği, Nihat Hatipoğlu'na dava açıyor Seth Haber Arşivi 0 13 Ağustos 2014 12:40
Peygamberimizin Sürekli Okuduğu Dua(Nihat Hatipoğlu) Violent Dualar 0 22 Ocak 2014 22:32
Rızkı Bollaştıran Dua (Nihat Hatipoğlu) Violent Dualar 0 22 Ocak 2014 22:30
'Dizi Filmler mi, Ahlak mı' İkilemi/Nihat Hatipoğlu Afrodit Makaleler 1 14 Ekim 2011 00:49
Sadece Kelime-i Şahadet yeterli mi .. (Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu) BaRoN İslamiyet 0 07 Haziran 2009 23:33