IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2015, 11:07   #1
Çevrimdışı
See
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara ve İstanbul’da Ali İsmail Korkmaz Eylemine Müdahale





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı. Kararı protesto için birçok ilde yürüyüşler düzenlenirken, Kadıköy ve Ankara'daki gösterilere polis müdahale etti.

İSTANBUL


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı. Sanıklara verilen cezalar birçok ilde protesto edilirken Ankara ve İstanbul 'daki gösterilere polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti.

İstanbul'da Kadıköy'de toplanan onlarca kişi "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" ve "Ali'nin katili AKP 'nin polisi" sloganlarıyla yürüdü.

Ali İsmail Korkmaz ile ilgili kararı protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti; 10'a yakın gösterici gözaltına alındı.

ANKARA'DA TOMA'LI MÜDAHALE

Ankara Kızılay'da Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için toplanan gruba polis şu anda biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti.
Çıkan olaylarda gözaltına alınanlar da oldu.

İZMİR



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bugün açıklanan mahkeme kararının ardından İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşları kararı protesto etti. Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar atarak 1. Kordon'a yürümek istedi, ancak TOMA ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler grubun yürüyüş yapmasına izin verdi. Bir süre burada oturma eylemi yapan grup, davada açıklanan kararda verilen cezaları az bulduklarını dile getirdi. Polis ve göstericiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra yönünü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne çeviren grup, bir süre slogan atarak burada yürüyüş yaptı. Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenler anısında saygı duruşunda bulunan eylemciler daha sonra dağıldı.

ADANA'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Adana'da da akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında açıklanan karara tepki gösterip, sloganlar atarak yürüdü.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda toplanan ve kendilerini 'Emek ve Demokrasi Güçleri' olarak adlandıran yaklaşık 200 kişi, alkış ve ıslıklarla Ali İsmail Korkmaz davasında verilen ceza kararlarını protesto etti. Grup adına konuşan Tevfik Donma, mahkemede sanıklara verilen 'iyi hal' indirimlerini kınadıklarını söyledi. Açıklamanın ardından alkış ve ıslıklarla Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olanlara ve polislere tepki gösteren eylemciler, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Parkı'na yürüdü.

ESKİŞEHİR



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akşam saatlerinde İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık 'Hırsızların, katillerin adaleti öldürüyor. Biz bitti demeden bu dava bitmez' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Aynı cadde üzerindeki Espark Alışveriş merkezi önünde bulunan Ali İsmail Korkmaz heykelinin olduğu yere kadar yürüyen kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Katiller halka hesap verecek', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganı attı. Kalabalık adına basın açıklamasını Şahap Arpacı okudu. Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olanlara verilen hapis cezasının yetersiz olduğunu söyleyen ve sanıklardan 2 polisin beraat edilmesini eleştiren Arpacı şöyle konuştu: "Uzun Haziran direnişinde Eskişehir'de zifiri bir sokakta vura vura öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın katilleri Kayseri Adalet Tiyatrosu'nda iyi hal indirimi aldılar. Kasten adam öldürmediklerine devlet eliyle kanaat edildi. Ellerinde coplarla ve silahlarla insan avına çıkan işkenceci polislerden ikisi, tutuksuz yargılandıkları davada beraat ettiler. Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, davasının görüldüğü Kayseri'de karar verildi. Ancak dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dosya kapanmayacak ve bu dava bitmeyecektir." Yapılan konuşmanın ardından Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önünde çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sona dağıldı.

ANTALYA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Antalya'da Attalos Meydanı’nda yarım saatlik oturma eyleminin ardından basın açıklaması yapıldı.

onedio.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Ocak 2015, 16:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara ve İstanbul’da Ali İsmail Korkmaz Eylemine Müdahale




Mahkeme bitiminde acılı anneyi gaz bulutları arasında bırakan, polisin öldürdüğü bunca çocuğun davasının bitiminde bir kişiyi daha gaz kapsülüyle başından vuranlar bizi mi gazlamayacaktı? Kızılay'ı sadece gaz yemek için kullanıyoruz şaka gibi. Bunların ki '' nasılsa bize bir şey olmuyor, bas gazı '' pişkinliğidir. Ortaokul boyunca annesinin, babasının verdiği parayı arkadaşlarıyla Counter oynamak için harcayan, okulu kıran bütün veletleri böyle silahlandırırsak olacağı bu. Böyle giderse seçimler öncesi yine ortalık karışacak, bilinçsiz eylem de eylem değildir işte bunu da anlatmak lazım.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
ali, ankara, eylemine, korkmaz, müdahale, ve, İsmail, İstanbul’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ali İsmail Korkmaz davası başladı Seth Haber Arşivi 0 09 Ekim 2014 12:21
Aydın'daki Soma Eylemine Tomalı Müdahale AftieL Haber Arşivi 1 15 Mayıs 2014 08:28
İşte Ali İsmail Korkmaz'ın son ifadesi! SeckiN Haber Arşivi 1 17 Temmuz 2013 12:51
Savcılık'tan Ali İsmail Korkmaz açıklaması SeckiN Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2013 17:32
Ankara'da KESK eylemine sert müdahale PassioN Haber Arşivi 0 29 Mart 2012 19:58