IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2015, 14:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uğur Mumcu'yu anıyoruz




Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22’nci yılında anıldı.


Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22. yılında, bombalı saldırıya uğradığı ve kendi adı verilen sokaktaki evinin önünde anıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





UĞUR MUMCU SUİKASTE UĞRADIĞI EVİNİN ÖNÜNDE ANILDI
Uğur Mumcu’yu anmaya gelen vatandaşlara sokağın girişinde karanfiller dağıtıldı. Birçok vatandaş, Mumcu'nun anıtına karanfil atarak mum yaktı. Anmaya katılan vatandaşlar ellerinde ‘Unutmadık’ ve ‘Kalbimizdesin’ yazılı pankartlar taşıdı. Ankara’da gerçekleşen anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu’nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile kısa bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu ve Mumcu ailesi, Faili Meçhuller Anıtı’nı da ziyaret etti. Uğur Mumcu’nun ailesi ve Kemal Kılıçdaoğlu, Mumcu’nun hayatını kaybettiği alana karanfiller koyarak, mum yaktı.
TGC: Uğur Mumcu'yu özlemle anıyoruz
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada "Uğur Mumcu’yu ölümünün 22. yılında özlemle anıyoruz. Meslektaşımızı öldüren tetikçileri azmettirenlerin hala ortaya çıkarılamamasını bir demokrasi ayıbı sayıyoruz" denildi.
TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:
"Üyemiz araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 22 yıl geçti. Dönemin iktidarının cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın devletin namus borcu olduğunu söylediklerini üzüntüyle hatırlıyoruz.
Aradan geçen uzun süre içinde cinayeti azmettirilenlerin ortaya çıkarılamamasını bir demokrasi ayıbı olarak düşünüyoruz. Bu ayıp Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi yeni gazeteci cinayetleri için de karanlık odakları cesaretlendiren bir örnek olarak karşımızda duruyor.
Basın bir ülkenin hafızasıdır. Bu nedenle Türkiye’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçiliyor. Sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.
Uğur Mumcu’yu ölümünün 22. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.
Evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkeler arasında yer alan Türkiye’de Uğur Mumcu gibi araştırmacı gazetecilere duyulan ihtiyacın ne denli arttığını bir kez daha hatırlatıyoruz.
Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına saygı gösterilmesini, gazetecilerin mesleklerini yapmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz."



Uğur Mumcu, Bayraklı’da türkülerle anıldı
İzmir Bayraklı Belediyesi, ölümünün 22. yıldönümünde araştırmacı-gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikle andı.
Mumcu için düzenlenen anma gecesine CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl yönetimi, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı ile vatandaşlar katıldı. Gecede bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bundan birkaç gün önce Şair Nazım Hikmet’i andık. Şimdi Uğur Mumcu. 6 Mayıs’ta Denizleri anacağız. Biz onları anıyoruz da acaba onlar bizi nasıl hatırlıyor. Yattıkları yer nur olsun. Geriye gidiyoruz gibi geliyor bana" dedi.
Geceye katılan CHP İl Başkanı Serter, "Uğur Mumcu öldü ama arkasında yüz binlerce Uğur Mumcu bıraktı. Kalemden korkanların yürekleri o kadar zayıf ki kalem söz her şey demek. Atatürk’ten korkanların resimlerinden korkanların sırası geldi. Uğur Mumcu ve Cumhuriyet devrimcilerinin ruhu şad olsun" dedi.
Daha sonra sahneye Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşler çıktı. Sazlarıyla sahne alan İzmirli kardeşler söyledikleri şarkı ve türkülerle dinleyicileri duygu dolu anlar yaşattılar. Anma gecesinin ikinci bölümünde yine İzmirli sanatçı Efe Mete Aydemir orkestrasıyla birlikte sahneye çıktı.


Adana'da Uğur Mumcu için yürüdüler
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) çağrısıyla merkez Seyhan İlçesi’ndeki Atatürk Parkı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, 1 kilometre uzaklıktaki Uğur Mumcu Meydanı’na dek yürüdü. Uğur Mumcu’nun fotoğraflarını ve sözlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan grup, ’Uğurlar olsun’, ’Özgür basın susturulamaz’ ve ’Devrim şehitleri ölümsüzdür’ sloganları attı. Yürüyüşün ardından konuşan ADD Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, Türkiye’de çok sayıda gazetecinin ülkenin aydınlık geleceği için yaşamını yitirdiğini söyledi. Uğur Mumcu’nun unutulmayacağını belirten Göl, "Uğur Mumcu gibi cesur kalemlere bugün daha çok ihtiyacımız var" dedi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mersin'de türkülerle anıldı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, CHP Mersin İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşam Derneği ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciliklerince Atatürk Parkı'ndaki Uğur Mumcu Anıtı önünde anma programı düzenlendi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, yaptığı konuşmada, Mumcu'nun önemi ve anlamının giderek daha da arttığını belirterek, "Hepimiz bir Uğur Mumcu olacağız. O derdi ki 'gazetecinin kalemi kılıçtan keskindir ve gazeteci muhabirdir' derdi. Muhabirliği hiçbir zaman elinden bırakmazdı" dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de Uğur Mumcu'nun çok önemli bir gazeteci olduğunu ve kamuoyunun bilinçlenmesine büyük katkı sağladığını anlattı.

Bu arada, programa katılanlar "Uğurlar olsun" adlı şarkıyı söyleyerek Mumcu'yu andı. Bazı kişilerin ise şarkı sözlerini karıştırması üzerine cep telefonu ve yazılı metinden okumaları dikkati çekti.

Anma etkinliğine katılanların ellerindeki karanfilleri anıta bırakmasıyla program sona erdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Mumcu'yu katleden karanlık eller ortaya çıkarsa...”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Mumcu'yu katleden karanlık eller ortaya çıkarsa, öncesi ve sonrasındaki tüm faili meçhul cinayetlerin de aydınlatılabilmesi söz konusu olabilecektir” dedi.

Tanrıkulu, Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, aradan 22 yıl geçtiği halde faillerinin ortaya çıkarılmamış olmasının şaşırtıcı gelmediğini belirtti.

Mumcu'yu hedef alan karanlık güçlerin, bugüne kadarki tüm iktidarlar tarafından korunduğunu ileri süren Tanrıkulu, “Uğur Mumcu'nun failleri, Musa Anter'in de failleridir, Metin Göktepe'nin de, Doğan Öz'ün, Hrant Dink'in ve diğer tüm faili meçhul cinayetlerin de” ifadesini kullandı.
Mumcu'nun, Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir entelektüel-gazeteci olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Uğur Mumcu'yu katleden karanlık eller ortaya çıkarsa, öncesi ve sonrasındaki tüm faili meçhul cinayetlerin de aydınlatılabilmesi söz konusu olabilecektir” dedi.

DHA / A.A

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anıyoruz, mumcuyu, udur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rahmetle Anıyoruz. (Uğur Mumcu) Düş IF Ekstra 5 24 Ocak 2015 17:27
Bir Uğur Mumcu Analizi N999 Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 21:55
Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı rahmetle anıyoruz Neo Haber Arşivi 0 24 Ocak 2012 09:20
Sesleniş /Uğur Mumcu.. Düş Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 23 Eylül 2011 09:46