IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2015, 18:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS soruşturma bürosu değişti




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevliyken KPSSile 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı"na ilişkin soruşturmaları yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, yeni görev yeri "Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda" da aynı soruşturmaları sürdürecek

Erkman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında geçen hafta yapılan görev bölümüyle birlikte "Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu"nda görevlendirilmişti.

Edinilen bilgiye göre Erkman, "Memur Suçları Soruşturma Bürosu"nda görev yaparken kendisine tevzi edilen 2010 ve 2012'deki KPSS'de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddiaları üzerine açılan soruşturma ile 6 Mayıs 2012'de yapılan ve kopya gerekçesiyle iptal edilen "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı"na ilişkin soruşturmaya, yeni bürosunda da devam edecek.

Başsavcılık, 2010'daki KPSS'de soruların sınav öncesinde sızdırıldığına yönelik iddialar üzerine soruşturma başlatmış, soruşturma ilerleyen safhalarda ÖSYM'nin sınav sorularının hazırlanması, basılması ve bazı yetkililerinin mal varlıklarını da kapsar hale gelmişti.

Dosya, KPSS'nin Temmuz 2012'deki sınav sorularının, sınavdan önce sızdırıldığı iddiasını içeren bir başka soruşturma dosyasıyla da birleştirilmişti.

Başsavcılık, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, 30 Mayıs 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı"nda usulsüzlük yapıldığı ve sorularının servis edildiğine yönelik suç duyurusu üzerine bu sınavla ilgili de soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık soruşturma sonucunda takipsizlik kararı vermiş, ancak "ortaya çıkan yeni deliller" üzerine geçen yıl dosyayı resen ele alarak, soruşturmayı tekrar açmıştı.


AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bürosu, değişti, kpss, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'IŞİD’in Fatih’te bürosu var' Seth Haber Arşivi 1 28 Ağustos 2014 21:03
Bir mühendis hem KPSS-A'ya hem de KPSS-B'ye başvurabilir mi? Burce KPSS 0 13 Mayıs 2014 19:34