IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2015, 19:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Perinçek: Gerçekler de hukuk da yanımızda




Ermeni soykırımına yönelik sözleri nedeniyle AİHM'de yargılanacak olan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Strazburg yolunda önemli açıklamalar yaptı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ermeni soykırımı uluslararası bir yalan" dediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde savunmasını yapmak üzere beraberindeki yaklaşık 200 partiliyle Strazburg'a gitti. Perinçek, seyahati öncesi havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'GÜVENİYORUZ ÇÜNKÜ HAKLIYIZ'

Fransa'nın Strazburg kentinde AİHM büyük dairesinde yarın görülecek davayla ilgili konuşan Perinçek. "Ön yargıların taşlaştığı durumlarda adil karar vermek zordur. Ama AİHM'in ikinci dairesi çok cesur bir karar verdi biliyorsunuz 17 Aralık 2013'te. Şimdi büyük daireden aynı kararı bekliyoruz. Güveniyoruz çünkü haklıyız. Gerçekler de hukuk da yanımızda" dedi.

'TÜRKİYE ADINA KOTARILMIŞ BİR DAVADIR'

Görülecek davaya katılan ve heyette yer alan DSP Genel Başkanı Masum Türker de davanın Türkiye'nin geleceğiyle ilgili olduğunu belirterek şunları söyledi: Hepimiz biliyoruz ki bu dava Ermeni soykırımı davası değil. Ayrımcılığa uğramış ve arkadan vurulmuş bir dava var ortada. İki taraf da bu konuda büyük zaiyat vermiştir ama en büyük zaiyatı Osmanlı İmparatorluğu vermiştir. Ama ne yazık ki öteden beri 3 ayrı noktada din ekseninde Ermenileri kışkırtarak ülkenin geleceğini ipotek altına alınmaya uğraşılıyor. Bu konuda sayın Perinçek'in davası Türkiye adına kotarılmış bir davadır ve aslında bu seyahate Başbakanın ve hatta dışişleri bakanın da eşlik etmesi gerektiğini düşünüyorum.

3 AY HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

Perinçek, İsviçre’de 10 yıl önce çıkarılan "Ermeni soykırımının inkârını yasaklayan" yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bu ülkeye giderek çeşitli konferanslar vermiş ve Ermeni iddialarını reddeden konuşmaları nedeniyle İsviçre mahkemeleri tarafından 2007 yılında 3 ay hapse mahkûm etmişti. Perinçek, bu ceza üzerine AİHM'e başvurmuş, AİHM de 2013'te aldığı kararla İsviçre’nin insan hakkı ihlali yaptığına hükmetmişti. Bu karara karşı İsviçre'nin yaptığı temyiz başvurusunu kabul eden Yüksek Mahkeme, davanın Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.

DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
da, de, gercekler, hukuk, perincek, yanımızda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hukuk devletinde herkes hukuk önünde eşittir Violent Haber Arşivi 0 17 Aralık 2013 19:30